24 September 2009 @ 01:12 am
Par visu un neko, jeb "crisp girl", stulbi joki un verdzība naudai.  
Man ir biļete uz Latviju, uz nedēļu, oktobra otrajā pusē. Kāds pimpis man nozaga velosipēda sēdekļa mīksto uzmaucamo sēdekli. Ar pamata sēdekli arī nav ne vainas, bet tāpat stulbi. Sāp kakls. Šonedēļ mierīgā nedēļa, 55h darbs, +6h klubā pa nakti. Svētdien jābrauc pie Alfonso, svinēt Aurēlijas 2 gadu jubileju. Šodien, beidzot darbu man telefonā bija voismeils ar uzaicinājumu uz home party, no spāņu džekiņa, kuru esmu saticis tikai 1x, bet kurš man palīdzēja darba meklējumos, iesaistot savus kontaktus. Kā arī sms no bijušā darbabiedra, kurš tagad strādā citā Starbucks. Teksts bija tāds: 'Drink some boiling water!'. Tas mums tāds inside joks. Uzturam kontaktus un ejam iedzert, kopā.

Atcerējos klienti no bijušā Starbucks (kuru likvidēja un mūs visus pārfīrēja uz citiem). Viņa bija maza auguma, tumsnēja, čigānietes/indietes tipa sieviete ap 30, kura nāca gandrīz katru dienu. Rituāls bija šāds. Pēcpusdienā viņa ienāca, ar nodurtu galvu un tramīgu skatienu, taisnā ceļā devās uz tualeti, vidēji tur pavadot ap 20 min., pēc tam, pēc iznākšanas, paņēma čipšu paku (Čedaras siera), samaksāja un palūdza papīra maisiņu, čipšiem un ar nodurtu galvu aizgāja. Un tā ik reizi. Mēs mēģinājām izzīlēt, ko viņa tur tualetē īsti dara, bet es neesmu pārliecināts, ka es to tiešām vēlētos uzzināt. Lai nu kā, izskatās, ka veļa izmazgājusies- jāizkar un jāiet gulēt.

Atcerējos vēl tikai gadījumu ar tīrīšanu. Mums dzīvoklī ir grafiks un ik pēc 3 dienām kādam ir jāveic lielā tīrīšana. Ja 2 dienu laikā neveic, tad 20£ apmērā ir jāpērk tīrāmie līdzekļi. Es biju sajaucis dienas un atjēdzos otrajā, bet tā kā man bija vakarā, pēc darba tikai laiks ieiet dušā un pēc pusstundas doties uz klubu, strādāt, tad es sapratu, ka nāksies maksāt, ko Konrāds (dzīvokļa t.s. saimnieks) arī pa pusei uzjautrinādamies man aizrādīja. Es tikai pamāju ar galvu un aizeju uz istabu. Pēc brīža klauvējiens pie durvīm. Tur Mihals, vēl viens polis. Tāds vienkāršs, nedaudz parupjš džeks, celtnieks. Šis man saka- 'klau, mēs varam samainīties ar tevi, ja tu gribi, es ar Izabellu (viņa draudzene) iztīrīsim māju tagad tavā vietā, tu varēsi iztīrīt 4.oktobrī, manā vietā. Es piekritu, mazliet pārsteigts. Tā nu viņi tīrīja, 9os vakarā, lai izručītu mani. Un nav pirmā reize, kad man tiek dažādi izrādīta gādība un ne no viņu puses vien. Izskatās, ka par mani ir uzņēmušies rūpes, kā par noklīdušo avi. Nedaudz smieklīgi, bet mīļi.