Dzēšlapa - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Februāris 7., 2006


[info]angel_girl04:40 - Par izstādēm Latvijas Dabas muzejā....
Sveiciens Tev sveču mēnesī!


Šis suņa (lasi - lidvāveres) gads gan joņo nepārspējamā ātrumā. Nepaspējām ne aci pamirkšķināt, jau februāris klāt… Kā gāja janvārī? Lielais sals neizbiedēja? Mums te gan bija visādi – kā reiz uz šo aukstumu iegadījās ziemas ābolu izstāde. Domājām, būs cauri… Sasals visi āboli un bumbieri, bet, re, nekā! Nosaluši bija tikai apmeklētāji J Āboli smaržoja tā, ka vēl tagad siekalas saskrien mutē padomājot. Ceru, ka Tev arī izdevās kaut ar vienu aci palūkoties uz Latvijas ziemas augļiem. Tas bija to vērts. Citādi viss pamazām rit uz priekšu. Čakli strādājam, domājam jaunas idejas, kā padarīt muzeju interesantāku un gaidām Tevi ciemos! Nopietni muzeja darbinieki strādā pie doktora disertācijām, pēta, studē, savukārt ne tik nopietnie izdomā visādas interesantas lietas. Iedomājies, vienā dienā mums te atnāk jauna ziņa – ja sakrustojot ziloni ar vali, sanāk strūklaka… Un saki vēl, ka muzejā nav jautri ļaudis! Nu gan par februāra jaunumiem! Šis mums solās būt tāds ziedošs mēnesis. 

2. stāva izstāžu zālē 9. februārī sāksies izstāde “Telpaugi ziemā”, kur savu kolekciju izrādīs Nacionālais botāniskais dārzs. Būs apskatāma alpu vijolīšu kolekcija un citi zināmi un ne tik zināmi telpaugi, pieejamas konsultācijas, telpaugu tirdzniecība. Rīkotāji solās sagādāt telpaugus, piemērotus visām telpām, sākot no ofisa līdz vannas istabai. Izstāde ilgs līdz 19. februārim.

 

Savukārt nedēļu vēlāk, no 22. līdz 29. februārim, muzejs smaržos pēc pavasara, jo sāksies izstāde “Acālijas pretī pavasarim”. Šajā izstādē pilnā krāšņumā gozēsies Latvijas Universitātes Botāniskā dārza acālijas.

 

Ja gadās skriet garām muzejam, uz mirklīti var ienākt apskatīt 1. stāvā notiekošās izstādes: 8. februārī sāksies Mīlgrāvja daiļamatniecības skolas audzēkņu darbu izstāde “Gaisā, ūdenī un uz zemes”, kas ilgs līdz 19. februārim, savukārt no 22. februāra līdz 5. martam varēs aplūkot fotogrāfa Valta Kampiņa izstādi “Vai esi pamanījis…”.

 

Bet tas nebūt nav viss! 23. februārī plkst. 13:00 Latvijas Dabas muzejā krājuma izrādīšanas cikla “Ieraugi neredzamo” ietvaros apmeklētāji bez maksas varēs iepazīt ļoti interesantu un noslēpumainu muzeja krājuma daļu: netipiska izskata dzīvniekus un putnus. Šis ir īstais brīdis noskaidrot, vai vārna seko modei, kāpēc gadās pelēkas un baltas vārnas, vai baltais zvirbulis sastopams tikai folklorā, cik bieži var novērot “blondas” zīlītes. Vienvārdsakot, muzejā būs “dīvainīšu salidojums”!

 

Ja uz muzeju atnāksi 25. februārī plkst. 12:00, varēsi ielūkoties “purvā līdz ausīm”, jo visus gaidīs ģimenes dienas pasākums. Šoreiz tā tēma būs “Brīnumainie purvi”, tā, ka šajā dienā līdzi noteikti ņem mazākos muzeja apmeklētājus.

 

 Pačukstēsim vēl vienu interesantu lietu – februāra beigās sāksim meklēt lidvāveres, tā, ka ejot pa mežu, palūkojies uz sniegu, vai šur tur nav manāmi dzeltenīgi lidvāveru mēsliņi, kas atgādina kviešu graudus… Bet par lidvāveru meklēšanu mazliet vēlākJ

Nu ko, jauku pavasara gaidīšanas mēnesi. Varbūt nākošreiz varēsim Tevi apsveikt ar pirmajiem sniegpulksteņiem!

 - Izstāžu un informācijas nodaļa -

 

p.s. Mūsu speciālisti saka. ka sakrustojot vali ar ziloni, strūklaka tomēr nesanāks! Bet vienalga jautru Tev februāri!



Read Comments

Reply


No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.

> Go to Top
Sviesta Ciba