Dzēšlapa - 20. Marts 2008

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Marts 20., 2008


08:42
Sentēvu ieteikumi :
Zaļās ceturtdienas rītā, pirms saules saimniecēm jākuļ sviests - tad vasarā būs daudz sviesta un piena.
Zaļajā ceturtdienā pie ābelēm jāpiekar vilnas dziju kamoliņi, lai vasarā būtu daudz ābolu.
Zaļā ceturtdiena - Vēja diena: ne cirst, ne lauzt.

Lielā Piekta, kā arī Zaļā ceturtdiena tautas apziņā saistīta galvenokārt ar burvju un raganu aktivizēšanās laiku.

Zaļās ceturtdienas vakarā laumes staigā apkārt. Tad jaunām meitām un puišiem ir jāsargās, lai pastalas nepaliek nesasietas, jo citādi laumes var tiem spēku atņemt. Tādā gadījumā jauni cilvēki sāk dilt un zaudē spēku, lai arī ēd, kā gribēdami. Beidzot tie nonāk līdz tādam nespēkam, ka jāmirst nost. Bet ja laumei gadās kāds stiprāks burvis pretī, tad tai pašai ir slikti. Burvis tad iedzen pagalma vidū divus mietus un uzliek uz tiem ratu. Kad ratu sāk griezt, tad laumei jānāk šurp. Ja lēnām griež ratu, tad laume nāk soļiem; bet ja labi ātri griež, tad laumei jāskrien, pat tik ātri, ka var lauzt rokas un kājas. Kad laume atnāk, tad burvis var to sodīt, jeb arī nomocīt līdz nāvei.(LTT: F. Brīvzemnieks, 1881. VI, 203.)

Zaļās ceturtdienas un Lielās piektdienas naktī tiem tumsības murgiem ir tā lielākā kulšanās un ērmošanās pa citu staļļiem un kūtīm un muldēšanās pēc naudas rakšanas u.t.j.pr. (LTT: No Kolkas jūrmalas. "Ziņas un stāsti par Dieva valstības lietām." 1852, IV. Aizliegts izd.)

:)
Bet vispār man omīte mācīja, ka šodien neko nedrīkst mājās no meža nest, tad visādus mošķus mājā sanes (blusas, utis, čūskas, odus, mušas, u.c. dzīvību). Pilsētā nospļautos un pieci, bet te, kur stirnu ģimene ziemā nāk uz mums pa logu lūrēt, kā mēs uz žirafēm Rīgas zoo, riskēt negribas, tādēļ olu krāsošanai jau vakar visu sagādājām.

Kas vēl interesanti - man Lieldienas saistījās kaut kā ar kristietību, bet izrādās, ka letiņiem tie ir pavasara saulgrieži!!! (jūs jau visi to noteikti zinājāt)

Pāris nenopietni ticējumi -
web hosting short URLs photo sharing



Lieldienu Ticējumi

Vislabāk ir Lieldienās vispār neēst. Ja tomēr nevari bez ēšanas iztikt, tad ēd kaut ko, kas nav olas.

Kas agri Lieldienu rītā redz kā Lieldienu zaķis ar nelabo mīlējās, tas ir sapīpējies zāli.

Lieldienās olas jāēd tikmēr, kamēr sāc vemt, tad Tev būs slikti.

Ja Lieldienās no olu ēšanas nepaliek slikti, vajag šūpoties, ja arī tas nepalīdz, nāksies kā parasti piedzerties.

Kas Lieldienās šūpojoties izkrīt no šūpolēm un nolauž kaklu, to nekad vairs nepiemeklē nelaime.

Stiprāko Lieldienu olu vajag glabāt vēsā vietā līdz nākamām lieldienām un tad apēst. Tad nākotni varēs redzēt, vai arī halucinācijas.

Lieldienu rītā novelc bikses un notupies pie kaimiņa mājas krūmos un steni. Ja nāks kaimiņš, saki, ka esi lieldienu zaķis un dēj olas. Ja arī olas izdēt neizdosies, vismaz pa zobiem dabūsi.

Kas olas ēdīs bez sāls, tas kļūs par ministru.

Kas Lieldienās apēdīs 666 olas, tam sātans netiks klāt.

Priecīgas ka Tev Lieldienas!

(ticējumu autors nezināms!!!)

(ir doma)

08:51
Vakar mans mīļotais vīrs man dabūja dažādus svarīgus papīrīšus. Tagad tik 6dien jāaizdodas uz csdd un jādabūt tās baltās tiesības.

(6 raksta | ir doma)

14:51
Jautājums sekojošs - vai kādam nav mājās aizķēries kāds teletūbiju disks, ko varētu pārrakstīt? Jo kur šamos iegādāt nav ne jausmas, bet interesē teletūbiji latviešu valodā.

Nu un tad šodien tā starpcitu iedomājos, nez - cik pāri ir izveidojušies cibas dēļ, cibas ietekmē, vai iepazīstoties cibā??
es zinu trīs pārus.... sevi un vīru jau ieskaitīju, bet noteikti taču ir vairāk.

(8 raksta | ir doma)


Iepriekšējā diena [Arhivētais] Nākošā diena

> Go to Top
Sviesta Ciba