Dzēšlapa - 10. Janvāris 2006

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Janvāris 10., 2006


09:59
Nu ko - šodien jau otrdiena - es te dienas rakstu tikai un vienīgi tāpēc, lai pati neko nesajauktu. Pamazām jāsāk krāmēt lielā ceļa soma uz jauno dzīvo :) Vēl nav pilnīgi nekā - tikai zobu birstīte un ziepes... laikam gan ar to nepietiks.
Bet tā - tā šodien tāda interesanta diena - sākas 9 mēnesis un sākas 35tā nedēļa. Par to vēlāk nedaudz, bet tas tikai nozīmē ka palikušas 5 nedēļas (labākajā gadījumā).

(25 raksta | ir doma)

10:01
35. nedēļa:

Jūsu mazulis: Parasti šajā grūtniecības nedēļā bērns ieņem stāvokli, kādā viņš būs arī dzimšanas brīdī (Bet mēs jau pagājušo nedēļ noskaidrojām, ka viņš sen ir pareizi ....). Viņa garums ir ap 42-49 cm, svars - 1900-2700 g (tu taču zini, ka es tev neticu....). Uzkrājas glikogēna, dzelzs un kalcija rezerves (tas ir ļoti ļoti labi). Zem ādas nogulsnējušies tauki, kas pēc dzimšanas uzturēs enerģiju un nodrošinās siltumregulāciju (ko vajaga to vajaga). Virs delnas pamatnes ir viena-divas krokas (ja? to gan es gribētu redzēt!!!). Lanugo pūku uz ķermeņa kļūst arvien mazāk (labi, nebūs pūkains bēbis piedzimstot). Tās paliek tikai uz pleciem, rokām, kājām un krociņās (bet tās taču arī pazudīs, ja? Pazudīs??). Gatavojoties dzimšanai, endokrīnā sistēma ir ļoti aktīva, mazulim plaušās izdalās viela, līdzīga ziepjainam šķidrumam, kas uzturēs plaušas atvērtas un gatavas elpot (Ak tu mī un žē - cik viss sarežģīti). Šajā vecumā auglim domāšana un atmiņa ir tikpat attīstīta kā jaundzimušajam (labi, nekacināšu bebi vairāk...pārliecināji).

Jūs pati: Šajā laikā topošajai māmiņai dzemde aizpilda gandrīz visu vēdera dobumu un sniedzas līdz ribām (tad tāpēc iemaukt pa ribām viņam nav problēmu?) . Stiprākas un manamākas ir tā dēvētās treniņa kontrakcijas (neko nezinu - man nekā tāda nav!!!), kuru laikā dzemde kļūst cieta un tad atslābst.Iespējams, ka nejutīsiet tās, jo šādas kontrakcijas nav sāpīgas (nu ja, ka ne vella es nejūtu). Muskuļiem atslābstot un iegurnim paplašinoties, iespējams, rodas diskomforta sajūta iegurņa mugurdaļas vai priekšējo saišu rajonā (o jā, es te viendien knapi pārvietojos, tā sāpēja kāja, ka ne pakustēt). Ģimenē būtu jau jāpārdomā, kā rīkosities brīdī, kad Jums būs jādodas uz dzemdību nodaļu  (ja jādodas, tad jādodas, kas tur daudz ko domāt?). Ja Jums jau ir bērni, izlemiet, vai viņi piedalīsies dzemdībās vai nē, vai arī noskaidrojiet, kurš šajā laikā varētu būt ar viņiem kopā (bērni dzemdībās? Oriģināli - viņiem tas būtu laikam iespaids uz visu mūžu un ne tas patīkamākais) .


(12 raksta | ir doma)


Iepriekšējā diena [Arhivētais] Nākošā diena

> Go to Top
Sviesta Ciba