Dzēšlapa - 6. Maijs 2004

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Maijs 6., 2004


12:54
Vai...tā gribētos uzzināt, cik esmu sapelnījusi savā exī, bet dikti bail....ko nu darīt??? Kā būt??

(7 raksta | ir doma)

13:12 - Pieci mīti par vīriešiem
Viens no cilvēku vaļaspriekiem ir izdomāt dažādus mītus. Divdesmit pirmais gadsimts ir pārpildīts ar dažādu informāciju. Psiholoģiskie testi, pētījumi utt. Šķiet tik vienkārši - izlasi kāda speciālista viedokli un izdari secinājumus. Tieši šā iemesla dēļ lielākajai daļai cilvēku, īpaši sievietēm, ir izveidojies nepareizs priekšstats par pretējo dzimumu.

Mīts Nr.1 – sievietes ir daudz emocionālākās, maigākas un jūtīgākas nekā vīrieši!
Šī ir vislielākā cilvēku maldināšana. Lai kā zinātnieki censtos, nav pierādīts, ka sievietes daudz vairāk rūpējas par slimajiem, bēdu sagrauztajiem utt. Jā, nevar noliegt, ka sievietes ir radījušas tēlu, ka ir emocionālākās, bet tas nenozīmē, ka tā ir patiesība. Vīriešiem jau no agras bērnības ir mācīts neizrādīt savas jūtas un būt kā nesatricināmai klintij. Tas, ka viņi neizrāda vai izrāda mazāk savu emocionalitāti, nenozīmē, ka sirds dziļumos viņi ir kā akmens. Vīrieši daudz sāpīgāk uztver šķiršanos un tuva cilvēka zaudējumu. Viņi tikai rada ilūziju, ka viņiem nesāp, jo ir iemācīts, ka vīrieši neraud.

Sievietes ir brīvas no šādiem stereotipiem, tādēļ viņām ir daudz vieglāk ļauties jūtām un savām patiesajām emocijām. Starp citu, šāds iedalījums - spēcīgie vīrieši un trauslās sievietes - ir radies arī tādēļ, ka vīrieši vēlas mūs redzēt kā viegli ievainojamas un emocionālas būtnes.

Mīts Nr.2 - vīrieši ir gudrāki un apķērīgāki!
Sievietes visskaidrāk zina to, ka viņas nav tukšpaures. Tikai mēs baidāmies parādīt, ka esam zinošas, gudras un asprātīgas. Kāpēc? Atbilde ir vienkārša: lai nesabaidītu stiprā dzimuma pārstāvjus. Lai gan pēdējā laikā ir novērots, ka sievietes nekautrējas atzīt, ka ir gudras un zinošas, īpaši biznesa jomā, tur dzimums neeksistē, tur eksistē tikai darba pieredze un profesionalitāte.

Mīts Nr. 3 – sievietes ir bailīgākas par vīriešiem
Starp mums meitenēm runājot, mēs nemaz neesam tik bailīgas, kā viņiem šķiet. Mēs zinām, ka lielākoties bailes no pelēm vai zirnekļiem ir tikai veikls koķetēšanas veids. Mēs gribam justies pasargātas. Viens no iemesliem, kādēļ vīriešiem šķiet, ka sievietes ir bailīgākas, - sievietes ir daudz uzmanīgākas un piesardzīgākas. Otrs iemesls ir audzināšana. Arī šajā jautājumā vīriešiem jau no bērnības ir mācīts, ka puiši ne no kā nebaidās.

Mīts Nr.4 – vīrieši spriež daudz loģiskāk un precīzāk māk novērtēt ikvienu situāciju
Tā uzskatīt ir tas pats, kas dzīvot ar apziņu: ja es nesaprotu ķīniešu valodu, tad ķīnieši nemāk runāt. Katram cilvēkam ir atšķirīgas metodes, kā risināt radušos situāciju. Kādas ASV universitātes pasniedzēji nolēma veikt eksperimentu – studentiem aizsēja acis un viņiem vajadzēja doties caur tumšu pazemes tuneli. Šā maršruta laikā cilvēkiem vairākas reizes tika palūgts apstāties un raksturot aptuveno atrašanās vietu. Sievietes centās aprakstīt katru sīkumu (telpas smaržu, gaismas starus, putekļus zem kājām utt). Vīrieši šādus sīkumus ignorēja un atrašanās vietu aprakstīja diezgan rupjos vilcienos.

Abas grupas labi un loģiski aprakstīja situāciju, tikai vīrieši izteica savus komentārus, vadoties pēc „mērķa loģikas”, bet sievietes izvērtēja „procesa loģiku”.

Starp citu, visloģiskākajā mācību priekšmetā matemātikā nav starpības, vai uzdevumu veic sievietes vai vīrieši.

Mīts Nr.5 – vīrieši mazāk pievērš uzmanību savam ārējam izskatam
Lai cik dīvaini tas būtu, vīriešus ir daudz vieglāk pierunāt uz dažādiem eksperimentiem. Viņi ir daudz atvērtāki jaunām lietām. Ja sievietes jau vairākus gadus izmanto tikai vienas firmas sejas krēmus un viņas pārliecināt par kāda cita uzņēmuma produkciju ir gandrīz neiespējami, vīrieši ir daudz elastīgāki un ir gatavi eksperimentēt.

(9 raksta | ir doma)


Iepriekšējā diena [Arhivētais] Nākošā diena

> Go to Top
Sviesta Ciba