Journal   Friends   Calendar   User Info   Memories
 

LOL , draudziņi!

17th January, 2006. 1:27 pm.

OK, man te cilvēki kaut ko jautāja par LAN pārtijiem (izrādīja interesi piedalīties utt.). Atbildes vietā es varētu iemest linkus uz saviem rakstiem superfantasy pa šo tematiku. Bet zinu, ka tie tomēr ir tikai joku rakstiņi, tāpēc te nedaudz konkrētāka infa par normāla LAN pārtija prasībām:

-Noteikts cilvēku skaits (vēlams vismaz 3 vai 4, atkarībā no tā, ko spēlēs)

-Atbilstošs datoru skaits (vēlams visi gana stipri)

-Vieta, kur pasākumam notikt

-Visāds tehniskais stuffs: (switch, hubs vai rūteris + vadi, plus pagarinātāji utt.)

-Skaidrība, ko un kā grib spēlēt:
Vai grib savā starpā mežonīgi cīnīties. Tas ir interesanti (2 vs 2 vai 3 vs 3), bet tad ir svarīgi, lai visiem prasmes būtu līdzīgas, vai arī iespējams kaut kā nobalansēt komandas. Lai visiem interesētu tās pašas spēles (savādāk sanāk moments, kad viens saka: man apnika, bet citiem vēl gribas, bet negribas to vienu čakarēt). Ja grib kooperatīvā - tas pats - svarīgi izdomāt, kādas tieši spēles spēlēs, lai visiem būtu fun. Šīs lietas ir ļoti svarīgas.

-Kad ir izlemts kādas spēles, ir svarīgi, lai visiem tās būtu uz kompjiem PIRMS LAN pārtija, jo tā laikā baigi ilgi sanāk čakarēties, kamēr uzstāda (tā var nelikties, bet tā ir). Jāsaskaņo versijas un kādam jāpārbauda, vai vispār spēle normāli iet tīklā pirms pasākuma.

-Jāsaskaņo OSi (vēlams standart WinXP SP2), jo panākt, lai visi redz, visus arī ir mūžīgs čakars, pat ja esi sasodīti pieredzējis networkošanā.

Ja tam visam rūpīgi nesagatavojas pasākums diezgan droši izgāzīsies vai vismaz būs crap'īgs.

Read 8 Notes -Make Notes

Back A Day - Forward A Day