ceļā uz Olimpu
Thursday, March 3rd, 2011

Date:2011-03-03 19:20
Subject:][
Security:Public

šodien laikam atkal bija lielo iespaidu diena, galva mazliet tā kā piepūtusies. piepūtusies no domām, gaisa, sajūtām, valodas, brīnumiem, ielām, vārdiem, bļāvieniem, pārsteigumiem, vēstures un daudzām citām skaistām un ne tik skaistām lietām. es esmu kā atvilknīte, kurā viss sakrājas. un tagad, dzerot kafiju [jā, tagad vakarā, jo man vēl mazais rakaris nāks ciemā un apēdīs kafijas doto enerģiju], es mēģinu kaut ko uzskrebelēt. gandrīz kā skrebelis, bet nē.
pirmais pārdzīvojums man bija mazie saules stari, ko es no rīta pamanīju slaistāmies pa pretējās mājas sienu. manā dzīvojamajā telpā nekad neiespīd saule, mazliet nomācoši, ātri paliek tumšs, taču savs labums esot - vasarā vēsāks. ā, kā sirsniņa palēcās no domas vien, ka saulīte beidzot mani ir izdomājusi satikt. Ilgi tas prieks nebija, ātri vien tā saulīte pazuda ar galiem, aizslēpās aiz mākoņiem un dienas galā vēl mazliet apspļaudīja mani ar lietu, fui, cik nekaunīgi.
šodien mazliet pastaigājos ar Lindu, nu viņas gaitās un pēc pusdienām aizdevos meklēt muzeju, kas tepat netālu. Benaki muzeju. tajā apskatāmi grieķu amatniecības un mākslas izstrādājumi, rotas un tautastērpi un kaut kas arī no politiskiem eksponātiem. Laika posms - no neolīta līdz 20gs. Es šodien mazliet apskrēju divus stāvus, interesanti. Man vislabāk patika pirmā stāva statujas ar nodauzītajiem deguniem un otrā stāva glītās rotas. Nepatika tūristi. Labākais ir tas, ka tas muzejs ir par brīvu katru ceturtdienu, tādēļ es īpaši neiespringu. Man vēl būs gana daudz laika uz turieni doties un visu papētīt. Tur tiešām visa kā ir daudz. Un pati ēka arī skaista - bijusi muzeja izveidotāju savrupnams.
Ejot meklēt Benaki muzeju, atradu vēl vienu muzeju, bet to es apciemošu kādu citu dienu, kad man gribēsies izstaigāt visu, jo tas jau nu gan laikam nav bez maksas. žēl.
pēc tam, kad man mazliet jau apnika tās daudzās figūriņas bez deguniem, rotaslietas un tautastērpi, es nolēmu mazliet pastaigāties pa ieliņām tepat netālu no mājām, bija nomācies, bet gaiss smaržoja tik ļoti pēc pavasara, putniņi čivināja un tā. Taču ilgs mans pastaigas prieks nebija, viss noplaka, kad uzgāju kaut kādu demonstrāciju vienā nelielā ieliņā. Sanāca apiet, bet nu tas, ka visur policija, troksnis un satraukti cilvēki, mani mazliet satrauca. Nu tā, ka es samulsu un sabijos pat - es, mazvalsts iedzīvotājs, neesmu pieradis pie tādām lielām tautas protesta akcijām ielas vidū. Nepatīk. Un zinot, kā viņiem tas parasti te izvēršas, aizlaidos ātri. Un labi vien ir - kā tuvojos mājām, sāka smidzināt.
Bet vispār šorītu Linda man iesāka ar ziņu, ka nošauti divi policisti un cik tur ievainoti. Viņi stāvējuši bariņā [kā viņi to visu laiku visās malās visās diennakts stundās mēdz darīt], kad piebraukuši blakus vairāki moči un viņus apšaudījuši. Nu tā. Necieš viņi te tos kārtībsargus. Un es neciešu tos, kas necieš policistus, apburtais loks, lai arī man jau tajā visā lietā loma maza.
Huh.
Būs dažas bildītes. es muzejā sabildēju. Jā, laikam drīkstēja - tikai bez zibspuldzes.

Nu ja!

post a comment



Date:2011-03-03 21:24
Subject:bildes numur viens.
Security:Public

lūk, kaut kādas pirmās bildes.
ņemiet par labu kādas ir. ielas un pārējo neesmu īpaši vēl bildējusi. visu laiku slikts laiks.
https://picasaweb.google.com/107168480509770844520/Monologs?authkey=Gv1sRgCK-R1vj4pbyRSA#5579914887600156962

post a comment



Date:2011-03-03 21:28
Subject:Dīvainības.
Security:Public

1. bērnudārzi strādā līdz 14tiem
2. bērnudārzos nedod ēst
3. uz ielām aug mandarīni
4. pēc plkst 23iem elektrība ir lētāka. līdz cikiem rītā - nezinu
5. pret visu ir protests. viens liels protests. protests. protests. protests.
6. pa pilsētu visu laiku braukā un skaļi klaigā vecu, lielu, nevajadzīgu lietu savācējs.
7. visas ietves ir no flīzēm
8. Martini asti ir krietni dārgāks kā Latvijā
9. cilvēkiem ir jāvāc čeki visu gadu un pēc tam jātaisa atskaites par patēriņu, nedrīkst būt mazāks kā cik tur tie procenti no algas, ja ne - milzu nodokļi. un vēl - tikko kā tu nopērc kaut ko, kas neatbilst taviem ienākumiem - tuk, tuk policija klāt.
10. uz ielām šauj policistus un tas ir normāli. Latvijā nošāva vienu un tā ir liela traģēdija. es nosliecos uz mīļās Latvijas variantu.

4 comments | post a comment


browse days
my journal