::

3. Nov, 2009 | 11:24 am

Tas, ka starptautiskie aizdeveeji prasa ieviest progresiivo ienaakuma nodokli Latvijaa, tachu visas partijas to izmisiigi noraida, paraada Latvijas politisko partiju nespeeju ne vien pienjemt leemumus, bet arii defineet savu elektoraatu. Izskataas taa, ka visi tam pretojas, jo tas vareetu aizskart vinju elektoraatu, kas ir taa deeveetais vidusslaanis. Vidusslaanis kaa elektoraats vinjiem liek reizi pa reizei iebljauties, ka vajag aizsargaat krediitnjeemeejus, dazhi iet talaak ar lata devalvaciju, tomeer vairaak tas izskataas peec taa pasha principa peec kaada dziivo Latvijas tauta. Uztureet pensionaarus par elektoraatu, vai arii vienkaarshos straadniekus, kas nepelna vairaak kaa divas minimaalaas meeneshalgas meenesii nav prestizhi (???), taa vietaa ir labaak laikam pashiem sev pa plecu uzsist un domaat, ka muusu veeleetaajs ir gudrs, pelna naudu un vinjam to naudu nevajag njemt nost, jo tad vinjsh vairaak nebalsos.

No valsts budzheta atkariigo grupu riiciiba ir veel mazaak saprotama, izskaidrojama taa ir tikai ar baileem no valsts. Londonaa pasts normaalaa rezhiimaa nestraadaa jorpojaam, jo turpinaas streiks, kas saistiits ar budzheta samazinaajumu. Vasaraa metro streikoja triis dienas, sariikojot pilniigu vaajpraatu iedziivotaajiem, jo arodbiedriiba prasiija lielaakas algas. Latvijaa streiku nav. Nav arii speeku, kas aizstaaveetu streikojoshos. Arodbiedriibas ir vaajas un neko panaakt nevar.

Beigaas jau ir skaidrs, kaapeec taisa visaadas Vadonjizraades, kaapeec atkal un atkal cilaa prezidentaalas republikas plusus un miinusus, maaksliigi radot iespaidu, ka viens speeciigs liideris ir labaaks nekaa partiju demokraatija. Man nekas nav pret prezidentaalaam valstiim, tachu man ir lielas pretenzijas pret prezidentaalu iekaartu Latvijaa, galvenokaart deelj elites nespeejas domaat kaut vienu gaajienu uz priekshu un deelj taa, ka valsts ir vienkaarshi nozagta. Status quo saglabaat ir svariigaak par visu paareejo, un arii sabiedriiba tam pasiivi piespeelee, neko nedarot. Neviens nestreiko, neviens ielaas neiet, tas noziimee, ka visiem ir labi? Lieki piebilst, ka tikkliidz vadzis luuziis un kaads arii ielaas izies, taa shii pasha staavoklja saglabaashanai valsts riikos stingri un rupji, lai apspiestu protestus. Taalaak jau ir Krievija, kur shii stadija jau ir bijusi un tagad ir redzams, kur vinji atrodas ar atsleegvaardu "stabilitaate" mutee. Nav nemaz tik nereaali, ka Latvija vareetu ar laiku iet tajaa pashaa virzienaa, pamazaam akumuleejot sevii masu medijus (te staavoklis ir pavisam trausls jau), taalaak saakt gruuzt naudu policijaa, pretii prasot zinaamu paklausiibu, beigaas naaksies saakt mahineet ar veeleeshanaam, kas arii ir tehniskas dabas jautaajums saistiits ar naudu un taam pashaam baileem par darba zaudeeshanu, kas jau ir iedziivojusies tautaa liidz kaulam.

Links | ir ko teikt | Add to Memories


::

3. Nov, 2009 | 11:37 pm

Es esmu daudz ko aizmirsis iekš SPSS. Jāsāk atgūt nokavētais un pie reizes jānoskaidro ar laiku, kas nozares attīstībā ir darījies kādu laiku.

Links | ir ko teikt | Add to Memories


::

3. Nov, 2009 | 11:49 pm

Un vēl mani gotiskie draugi, es vēlos padalīties lūk ar šo dziesmu.

Links | ir ko teikt | Add to Memories