::

9. Jun, 2009 | 09:33 pm

Šodien šeit 7pm sāka streikot metro darbinieki un grasās to darīt trīs dienas. Vēl vakar tika panākta vienošanās par algu palielināšanu un citu finansiālo prasību izpildi, a šodien metro darbinieku asociācija tomēr streiku izsludināja. Iemesls ir dīvains. Vakar par darba pārkāpumiem tika atlaisti divi metro darbinieki. Viens vadītājs, kurš kādā metro stacijā atvēra durvis nepareizajā pusē un pēc tam kaut ko mikrofonā muldēja par drošības apsvērumiem, kas likuši tā rīkoties, pret otru ir ierosināta krimināllieta par zagšanu, es tik neatceros ko viņš un kam nozaga. Streiks, tātad ir izsludināts ar prasību atjaunot abus darbiniekus darbā. Divu cilvēku dēļ divas dienas 4 vai 5 miljoni cilvēku spiedīsies autobusos, šturmēs ielas ar mašīnām, velo un visu citu kas kustas uz priekšu.

Mani šajā sakarā uztrauc tikai tas, cik ilgi man rīt būs jābrauc uz darbu. Ap septiņiem pie metro stacijām bija redzami milzīgi cilvēku pūļi, kas nebija neko dzirdējuši par šo lietu, finālā bija nobloķēta Oksfordstrīta arī gājējiem. Kustība kā Rīgai 800.

British national party līderi Niku Griffinu šodien pie parlamenta ēkas nomētāja ar olām, draudzīgu izsaucienu pavadībā: "Off our streets, Nazi scum"".

Links | ir ko teikt -5- | Add to Memories