::

8. Jun, 2009 | 05:54 pm

Ar luudzoshu skatienu.

Links | ir ko teikt | Add to Memories


::

8. Jun, 2009 | 10:25 pm

Tagad neliels ieskats aktuālajos britu politikas notikumos.

Leiboristi krīt te arvien dziļākā bezdibenī, no Gordona Brauna valdības turpina aiziet ministri (pēdējo nedēļu avīžu pirmajās lapās ir teksti par kārtējā ministra atkāpšanos), pats Gordons atkāpties netaisās, rezultātā sabiedrībā ir tāda neapmierinātība, ka pat leiboristiem uzticīgajā Velsā vinnēja toriji un nekas tāds Velsā nav noticis kopš 1914. gada.

Eiropas parlamentā no Lielbritānijas ir iekļuvuši arī neslēptie fašisti no British National party un eiroskeptiķi no United Kindgom Independence party. Abas partijas vairāk vai mazāk ir nolēmušas pielikt punktu pēc viņu domām neierobežotajai imigrācijai. Leiboristi tomēr ir iekšā, liberāldemokrāti un zaļie arī.

Torijiem ir tipa uzvara, taču ne tāda, kāda tika gaidīta un uz kādu tika cerēts. Piepildījās tomēr sliktākais scenārijs un protesta balsis savāca nevis toriji, bet radikāļi un tagad torijiem būtu jāsāk gatavoties vispārējām vēlēšanām, kuru norises laiks pašlaik nav skaidri zināms, jo Gordons atkāpties vēl netaisās, taču neatkarīgi no tā, torijiem un viņu vadītājam Deividam Kameronam ir jāpārliecina vēlētāji, ka Vestminsteres vēlēšanās atdot balsi par margināļiem ir bezjēdzīgi, bet tā vietā varu vajadzētu uzticēt konservatīvajiem.

Pašam Braunam, ja viņam ir palikušas jebkādas pašcieņas paliekas, tomēr vajadzētu atkāpties un pēc iespējas ātrāk. Tas šobrīd ir vienīgais veids kā leiboristi var paglābt sevi no pilnīga sabrukuma. Pēc Tonija Blēra, Brauns ir vāja atblāzma no tā politiķa un valsts vadītāja tēla, kāds Blēra desmit varas gados te ir nostiprinājies. Brauns tagad ļoti īsā laikā ir sagrāvis teju visu, ko Blērs bija cītīgi desmit gadus būvējis. Brauna valdība piedzīvo pilnīgi apkaunojošo ministru izdevumu skandālu, kura skaļākais punkts ir vienas ministres dāvana vīram (par valsts naudu pirkts iphone) un tās pašas ministres vīram par valsts naudu nopirktie divi pornogrāfiskie DVD. Skandāls nav beidzies. Neskatoties uz to, ka ir atkāpušies jau desmit ministri, vēl daži to izdarījuši nav, lai gan pamest Brauna valdību ministriem laikam šķiet pašsaprotami, jo ikvienam ir skaidrs, ka Braunam ir jāiet.

Links | ir ko teikt -1- | Add to Memories