AIVARS GEDROICS - Kloķi pakaļā Dirsplēša bandai

About Kloķi pakaļā Dirsplēša bandai

Previous Entry Kloķi pakaļā Dirsplēša bandai6. Jan 2014 @ 15:19 Next Entry
ADMINISTRATĪVAJAI RAJONA TIESAI
Atbrīvošanas alejā 88, Rēzeknē, LV 4600
AIVARA GEDROICA (081274-10215),
dzīv. Teātra ielā 34-35, Daugavpilī, LV 5401,
tālr. 65428660, 28229894,





sūdzība


2013. gada 4.novembrī Daugavpils Domes pakļautībā esošajā iestādē SIA „DzKSU” tika reģistrēts 2013.gada 31.oktobrī it kā notikušās mājas Teātra ielā 34, Daugavpilī, iedzīvotāju kopsapulces lēmums par manis atstādināšanu no mājas vecākā amata pienākumu pildīšanas. Šinī sakarā vēlos paziņot šādus faktus:
1) nekāda kopsapulce ar augstāk minēto darba kārtību tajā dienā nenotika;
2) šāda kopsapulce iepriekš netika izsludināta, uz to netiku uzaicināts ne es kā mājas vecākais, ne kāds mūsu māju apkalpojošās organizācijas SIA „DzKSU” pārstāvis; saskaņā ar „Dzīvokļa īpašuma likuma” 19.panta 2.daļu uz sapulci vismaz nedēļu iepriekš rakstveidā uzaicināms katrs dzīvokļa īpašnieks. Vismaz mūsu dzīvokļa īpašnieks šādu uzaicinājumu nav saņēmis;
3) mājas iedzīvotāju paraksti tika pretlikumīgi vākti, staigājot pa dzīvokļiem. Visticamāk, ka daļa iedzīvotāju nemaz nesaprata, par ko viņi parakstās.
4) dzīvokļu īpašnieku balsošanas lapā ir šādas neatbilstības likumam:
a) dzīvokļa Nr.3 īpašnieces L.Kuzminas paraksts ir dažāds reģistrēšanas un balsošanas ailē;
b) dzīvokļa Nr.11 īpašnieces E.Kaupānes (Šuskjalo) vietā ir parakstījusies kaut kāda A.Brokāne (iespējams, ka īrniece); dzīvokļa Nr.14 īpašniece ir Sofia Trofimova, bet ailē atzīmēta Jeļena Jefanova, kas ir arī parakstījusies Trofimovas vietā;
c) dzīvokļa Nr.23 īpašnieks Pēteris D<....>lis kļūdaini tiek dēvēts par Svetlanu Trubačovu, balsojuma ailē ir svītrojums bez atzīmes „labotam ticēt”;
d) dzīvoklim Nr.10, dzīvoklim Nr.25 un dzīvoklim Nr.30 ir divi īpašnieki, bet veidlapā tikai viens paraksts.
e) dzīvokļa Nr.54 īpašnieces Innas Marinovas vietā ir parakstījusies kāda cita persona ar iniciāļiem „E.V.” Tāpat apšaubāms ir 2.dzīvokļa īpašnieces Ludmilas Kņazevas, 9.dzīvokļa īpašnieces Agnijas Loginovas, 42.dzīvokļa īpašnieces Jeļenas Bronskihas paraksts, kuras šeit pastāvīgi nedzīvo.
Līdz ar to pat gadījumā, ja sapulce būtu notikusi likumīgi, vismaz 10 paraksti no veidlapas ir anulējami kā likumam neatbilstoši. Tādēļ saskaņā ar „Dzīvokļa īpašuma likuma” 17.panta 7.punktu šis protokols nav uzskatāms par spēkā esošu no iesniegšanas brīža.
Esmu vērsies gan pie SIA „DzKSU” valdes priekšsēža, gan Daugavpils Domes priekšsēža ar lūgumu anulēt minēto protokolu no iesniegšanas brīža, diemžēl saņēmu noraidošas atbildes, kurās mans iesniegums pat netika izvērtēts pēc būtības. Uzskatu, ka tas liecina par politisku izrēķināšanos ar mani no Daugavpils pašvaldības puses, kuras darbību regulāri kritizēju saziņas līdzekļos.



Šinī sakarā lūdzu tiesu:

1. Anulēt dzīvojamās mājas Teātra ielā 34, Daugavpilī, dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokolu kā juridiski nepareizi noformētu un līdz ar to spēkā neesošu kopš iesniegšanas brīža.
2. Uzlikt par pienākumu Daugavpils pašvaldībai izmaksāt man nelikumīgi ieturēto samaksu par mājas vecākā pienākumu pildīšanu no 1.11.2013.
3. Uzlikt par pienākumu Daugavpils Domei man publiski atvainoties portālā „Latvijas Vēstnesis” un vietējā laikraksta „Latgales laiks” latviešu un krievu valodā iznākošajā versijā.
4. Uzlikt par pienākumu Daugavpils pašvaldībai par nodarīto morālo kaitējumu izmaksāt man kompensāciju 100 000 (simt tūkstoš) euro apmērā.

Sakarā ar to, ka esmu pašnodarbināta persona, kura vienīgos ienākumus guva no mājas vecākā pienākumu pildīšanas apmaksas, kura no 1.11.2013. tika pretlikumīgi pārtraukta, turklāt arī līdz tam gūtie ienākumi bija tik niecīgi, ka VID no manis pat neiekasēja nodokļus, lūdzu tiesu atbrīvot mani no valsts nodevas samaksas par sūdzības iesniegšanu.
Tāpat lūdzu tiesu izskatīt manu sūdzību mutvārdu procesā, lai tajā varētu piedalīties gan es pats personīgi, gan manis varbūtēji uzaicinātie liecinieki.

Pielikumā: 1) reāli nenotikušās 31.10.2013. sapulces viltotā protokola kopijas – 9 lpp.;
2) mana iesnieguma SIA „DzKSU” valdes priekšsēdim kopija – 1 lpp.;
3) valdes locekļa J.Oļenova atbildes kopija – 1 lpp.;
4) mana iesnieguma Daugavpils Domes priekšsēdim kopija – 1 lpp.;
5) Domes izpilddirektora A.Kursīša atbildes kopija – 1 lpp.




06.01.2014. A.Gedroics
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba