aga - Post a comment

Feb. 17th, 2003

[info]karamba

04:57 pm

1. step one - samekleet.
a) latvijaa - njemam priekshaa delfi, tvnet, latnet katalogus, zl.lv, kas tur veel..
b) pasaulē - google, googles katalogs par attieciigo teemu.

2. step two - noveerteet. nu te var buut ljoti daudz kriteeriji - lietojamiiba (usability), maaxlinieciskais, tehniskais, informaacijas daudzums.. ir aizdomas, ka tu straadaa tuurisma firmaa, un vadiiba izdomaajusi veikt peetiijumu, lai peec tam uztaisiit/uzlabot savu lapu, lai taa buutu super krutaa vai vismaz izskatiitos labi citu viduu.
man liekas, ka shajaa gadiijumaa jaaveertee driizaak nevis izpildiijums, bet lietoshanas eertums no klientu viedoklja. Vai klients (tas var buut arii cilveeks, kas internetu redz 1. reizi):
a) var viegli atrast juusu lapu caur mekleetaajiem;
b) ienaacis tajaa, nav paarsteigts, vai neizpratnee, var aatri aatrast sev vajadziigo informaaciju vinjam saprotamaa valodaa, vajadziibas gadiijumaa uzreiz noskaidrot vinjam neskaidros jautaajumus ar meila vai tel. paliidziibu;
c) viss ir eerti, viegli atrodams, informaacija ir izsmeljosha un aktuaala, taa kaa rodas patiikams iespaids un sajuuta, ka firma ir nopietna un arii reaalajaa dziivee tik pat labi ruupeejas par saviem klientiem;
d) domeena nosaukums nav paaraak garsh, taads, ko viegli atcereeties;
Manupraat tuurisma firmas gadiijumaa lapai jaabuut pirmkaart informatiivai, satureet aktuaalo & izsmeljosho informaaciju lasaamaa veidaa. Skaistums ir jau aiz taa. Jaaizvairaas no elementiem, kas var kaadam nestraadaat - flash, javascript. Tie jaalieto tikai papildus, lai no tiem nav atkariiga lapas pamatfunkcionalitaate. Ljoti neveelams iebkaada veida divdomiigums, neskaidri izteiktaa navigaacija utt. Jo tas tikai mulsina, un cilveekam kas meklee informaaciju, rodas iespaids, ka ar vinju speelee pasleepes, liek daudz klikskinaat un uzmineet kur kas ir... Shitais vispaar attiecas uz visaam biznesa lapaam.
Nezinu vai pateicu kaut ko jaunu, bet nu pamatdomas ir taadas.

Read Comments

Reply:

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.