Afa Žurnāliņš - Sveces !

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

May 20th, 2003


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
06:59 pm - Sveces !
Afs un sveces.

Svece? Ko tu tikko padomāji, kas ienāca galvā izlasot šo vārdu? Vai tie bija Ziemassvētki? Vai tas bija klusums un miers? Vai vienkārši sajukums, jo svece simbolizē daudz ko. Ar svecēm Afs sastopas bieži, jo tuvāk gadu mijai jo biežāk. Bet stāsts būs par dažu minūšu mirkli ko izbaudīja aplūkojot sveci.
Iededzis mazu svecīti un izslēdzis visas gaismas, Afs apsēdās, lai ieskatītos sveces liesmiņā. Ērti iekārtojoties mīkstajā krēslā, Afs sāka aplūkot no attāluma. Kaut arī svece kūst lēnām, tomēr ik pa laikam varēja redzēt, ka svecīte ir palikusi īsāka. Pēc īsa laiciņa Afs saskatīja, ka ap liesmiņu ir izveidojies spožs gaismas vainags. Līdzīgs ir arī saulei. Te pēkšņi raugoties tajā vainagā Afs pamanīja dīvainu vizēšanu. Viņam tas asociējās ar smalku lietutiņu, kas lija redzētajā gaismas vainadziņā, kura apņēma mazo liesmiņu. Tika radīta neparasta burvība, ko agrāk Afs vēl nebija pamanījis. Jauneklis raudzījās vēl cītīgāk, lai saskatītu kaut ko vēl vairāk. Iztēlē Afs smalko lietutiņu ap liesmu aizstāja ar sniedziņu. Kā gan kaut kas tāds bija iespējams, ja pa vidu ir uguns, bet no ārpuses smalki ūdens pilieniņi? Afs pieliecās tuvāk. Liesma bija pietiekami tuvu, lai varētu saskatīt vajadzīgo burvestību. Kas tad raksturoja sveces liesmiņu? Tas bija melns striķītis, ap kuru turējās uguntiņa. Liesmiņas apakšā bija novērojama zila uguntiņa, kas pārvērtās citas krāsas uguntiņā. Ja iedomājas stikla kolbu, tad pati kolba ir zilā uguntiņa un viss pārējais, kas atrodas kolbā raksturo atlikušo liesmiņu. Liesmiņa, kas apņēma melno striķīti bija gaiši brūna vai iedzeltena, kas izcēlās uz visas liesmiņas fona. Tieši virs tās brūnganās uguntiņas atradās liesmiņas visspožākais punkts. Šo punktiņu apņēma blāvāks liesmas veidols. Liesmiņai ir kāds apslēpts spēks, kas liek justies savādāk. Afs sevī atrada jaunas sajūtas, no kurām radās arī emocijas. Šī mazā uguntiņa izdala siltumu, gaismu un vēl kādu trešo noslēpumu, kura ir jāatrod katram sava. Afs vēl jūt, ka svece sevī slēp kaut ko tādu ko Afs vēl nav atklājis. Tāpēc Afs turpinās ieskatīties sveces liesmiņās, lai atrastu to kas tā piesaista.
Mums tikai ir jāaizdomājas pie šis mazās lietiņās. Citam tas var šķist bezjēdzīgi un nevajadzīgi. Bet tad kāpēc sveces ir tik vilinošas. Ar svecēm mēs radam noskaņu, kurā baudām mirkļus. Visspilgtāk sveces klātbūtni mēs jūtam ap Ziemassvētkiem. Tad ir gan Adventes laiks , gan Jaunais gads.
Ko simbolizē svece un tās apslēptais vilinājums? Afa patīkamākās sajūtas. Ir 11.Novembris. Latvijā svin Lāčplēša dienu Afs atrodas skolā un taisās doties uz mājām. Izejot ārā redz, ka ir sācis snigt sniegs. Kad ir noieti daži soļi Afu kaut kas pamudina atskatīties uz skolu. Tai brīdī, kad viņš pagriežas viņu pārņem sajūta ko nevar aprakstīt, bet tikai var salīdzināt. Katrā skolas logā dega svecīte. Degošās svecītes un lēnām krītošais sniegs radīja ainu, kas izraisīja ļoti patīkamu sajūtu. To var asociēt ar kaut ko mierīgu, iekšēji patriotisku vai vienkārši sajūsmas pilnu skatu. Redzētais Afā radīja noskaņu, kas vēl tagad ir saglabājusies kā viena no spilgtākajām emocijām, ko radīja sveces liesmiņas un sniegpārsliņas. Sveces liesmiņu nevar aizstāt ar mākslīgi radītām lampiņām. Radi sev situācijas!!! Ieslēdz lēnu, mierīgu mūziku. Aizdedzini vairākas svecītes un mierīgi apsēdies vai atgulies. Ja esi nolēmis ieskatīties liesmiņā tad dari tā. Kad kādu laiku būsi skatījies, tad aizver acis un aplūko liesmiņu, kas redzama, kad acis ir aizvērtas.
Izbaudi mirkļus gan vienatnē, gan divatā, gan kopā ar ģimeni!!!!!!!

Patīkamu noskaņu novēl izbaudīt Afs.

(Leave a comment)


> Go to Top
Sviesta Ciba