Afa Žurnāliņš - Ukraina

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> User Info

September 3rd, 2009


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:50 am - Ukraina
Nu jau kā 6 dienas kā esmu atpakaļ no komadnējuma (šogad vienīgā un kas to zin uz cik ilgu laiku pēdējais).
Noskaņa jau dodoties uz turieni bija tāda ka tur gaida kaut kas kas manas sajūtas atmetīs uz 20 gadiem atpakaļ. Vispirms jau garās rindas pie pases kontroles, kur tiek iespiests zīmogs. Ui kur tas laiks kad nebija zīmogs spiests un tagad tie ir vienīgie zīmogi pasē. Masas daudz pat no tādām valstīm kā Bahamas tauta brauc. Vēl spēcīgas PSRS sajūtas nav. Tiko kā pametam lidostu tā virs maģistrāles elektroniskās ceļa zīmes norāda maksimālo atļauto ātrumu 130 km/h. Vietējais busiņa šoferis kas mūs veda to arī izantoja. Kiejevas pilsētā ir noteikti izdevīgāk samainīt eiro uz Ukraiņu naudiņām, bet tas jebkurā gadījumā ir izdevīgāk mainīt Ukrainā.
Iekārtojamies sanatorijā, kas atrodās 30km no Kijevas. Te nu mēs nokļūstam vairākus gadus atpakaļ. Vēlāk bija pārsteigums par koplietošanas toletēm, kas bija tieši tādas, kā dažus gadus atpakaļ vēl stacijā varēja sastapt. Mēs no PSR vēl zinam ko tas nozīmē, bet kā ar skandināviem? Ēšana atgādināja 80-to gadu skolas laikus, bet paēdis es biju. Vai es uztraucos kad uzzināju ka esmu 150km no Černobiļas un ka ekskursijas dienā, mēs bijām pilsētā kas atrodas tikai 80km no tās vietas? Es teiktu ka nē, neuztraucos. Bet apziņa, ka kaut kam Tādam esmu bijis salīdzinoši tuvu joprojam ir manī. Savukārt ekskursija sastāvēja no 5 dažādām baznīcām un klosteriem.

Ieteikums. Visa veida suvenīrus, lēto šņabi un cigaretes, kā arī saldumus sapirkties jau iepriekš. Jo lidostā ir dārgāk un no saldumiem nav pilnīgi nekādas izvēles. Nu labi alkaholu, lai mazāk problēmas var arī lidostā nopirkt. Bet esmu vīlies, ka ar saldumiem tāda problēma.

(Bildes)
Current Music: Empire of the Sun - We Are The People
Tags:

(Leave a comment)


> Go to Top
Sviesta Ciba