¤ vΔp∅ur †rΔil ¤ - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
kiceksusurs no murrdōras

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Klasikas seansi Jan. 18th, 2013|04:52 pm

acidkitteh
Erik Satie - 42 Vexations (1893) performed by Stephane Ginsburgh

Vexations is a strange piece, of uncertain provenance and meaning. It's a simple, four-part theme for piano, with an inscription implying (though never stating explicitly) that the theme is to be performed 840 times in succession. Other instructions relating to tempo and the use of the bass are oblique, and up to the individual interpreter. Satie never published, performed, or discussed it in his lifetime; it was only brought to public attention in 1949, when John Cage published a facsimile version.

Ļoti tehniski patīkams un tīrs gabals, kaut repetetīvs, liekas autors sēdējis ar vienu roku atspiedis galvu un ar otru slinki spaidijis taustiņus. Strādāt pie šī es nevarētu, jo pārāk daudz klusuma starp notīm.
Sākumā jāpierod tik pie tā ka kautkas skan ne tā. Klausoties domāju - bāc nevar būt ka tik daudz pusnošu spēlē. Atnākot uz darbu, apskatijos internetos notis - izrādās toč tur čum un mudž no pusnotīm. Man nepatīk pusnotis...bet arī gribas klausīties vēl. Viņas ir kautkādas weird un savā ziņā neērtas manai ausij(itsevišķi akordi, kas satur pusnotis), bet prātam interesantas - prasa vēl. Toties forši, ka ear-training notiek pats no sevis, vismaz līdz noteiktam līmenim noteikti. Lai kautkur ietu vai meditatīvi šiverētos pa mājām ļoti atbilstoša mūzika.
Link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.