anett
04 September 2008 @ 03:52 pm
 
Nu čau, tagad es esmu Rīgā. Nedēļu esmu nodzīvojusies pa Cēsīm un mācījusies Valmierā.
Pirmie iespaidi ir ok. Uz Rīgu atveda Evija, tā,ka it kā pat baigi labi.
Kā ir tur? - Nu diezgan omulīgi un pati augstskola ar ir jauna un skaista. Bet kas pietrūkst - tie ir draugi, ģimene un vecie klasesbiedri! Āris, Elvijs! Viss vairāk - viņu joki un skaļums. Jo pagaidām tur skolā viss ir kluss... daudz meiteņu , kas man ,protams, nepatīk - jo man vispār meitenes kā suga pārsvarā šķiet kaitinošas, ja nu vienīgi - ar laiku atklāsies ,kura tur ir kaut cik ok. Tā,ka es vēl skatīšos. Protams, pagaidām laiku pavadu ar Zani - viņa ir forša, tik čut čut mēs viena otrai varam noriebties- tik tapēc, ka visur un vislaik esam kopā. Bet nekas. ..
ie Zanes dzīvot ar ir forši - Vispār Cēsis ir smukāka un mājīgāka vieta par Valmieru. Tiešām skaista vieta. Un mums ir kaķis -Šēra, izlepusi gan - tā teitk meitene ar raksturu :)
Bet vismaz nav ne irklis jāpavada galīgā vientulībā.
1.septembrī bijām uz Cēsu jauniešdienām. Bija koncerts utt. pasēdējām picerijā, bijām no rīta uz Augstskolas svinīgo daļu(mūs uz skolu aizveda Zanes tētis), redzējām kursabiedrus utt.ā, vēl paguvām palasīt cūku pupas, sviestapupas... Zanes omas dārziņā.
2.septembrī - uz a.skolu nebija jāiet, tāpēc pavadījām rīta daļu mierīgi -lasīju ābolus, Zane tīrīja mājas ceļmalu, es gatavoju pustdienas, tad Zanes draugs Ģirts ūs aizveda līdz Valmierai - kur mēs izmēģinājām kori, kurš bija par traku - jo kora vadītāja bija hiperaktīva un uzskatīja ,ka koris ir visa dzīve, tā nu nolēmām korī nestāties.
Tad biju apskatīt kojas, nu ko -koju dzīve ir traka, visi kaut kur siro, troksnis pamatīgs, staigā apdzērušies tipiņi ..fuj.
Manuprāt, kojās būtu jāpastāv kaut kādai stingrākai kārtībai - uzraudzībai, jo būtu jābūt klusumam, kārtībai, alkaholu vispār aizligtu -ar draudu par izmešanu no kojām. Bet tāds ir mans viedoklis, zinu ,ka 99%jauniešu -tātad visiem pārējiem cilvēkiem manas domas šķistu galīgi jocīgas un gan jau ,ka pat-debīlas. Tā,nu sarunāju, ka kojas atkal iešu skatīties ziemaslaikā un pagaidām dzīvošu pie Zanes. Ā, un tai vakarā gājām ar Zani, viņas tēti un Ģirtu uz kafeijnīcu, tētis uzsauca vakariņas un Malibu...kā atkal kaut kā nosvinēšanu :)
3. septembrī devāmies uz a.skolu. Pirmās lekcijas. Vakarā Cēsīs gājām ar Zani skriet pa Cēsīm, tas bija kolosāli! Izskrējos ne pa jokam, biš lija, bija tumš, aizskrējām uz stadionu un pamatīgi nosvīdām.
4.sept. biju a.skolā uz ievadlekciju, lai saņemtu savu paroli e-punktam utt. Un tad savācām savus isic no Hansabankas, pasūtījām izziņu,kura būs gatava 1dien un Evija mūs atveda uz Rīgu. Tagad sēžu mammas darbā, rakstot šo dienasgrāmatu, un vakarā brauksim pie Rīgas omas uz jubileju. Tad līdz 7dienai padzīvošos pa mājām. Ā, cik tas bija forši! Šodien ,kad Evija mani izlaida no mašīnas pie Stockman, es eju caur veikalam un atskan pazīstama balss -"Anet!" - es pagriežos un tur stāv Āris un Madariņa! āākDievs! Cik ļoti viņi man pietrūkst un ir mīļi. Parunājām, secinājām, ka kaut kas ir jāizdomā,lai visi satiktos. Āris mācās RSEBā biznesu,esot grūti, viss angļu valodā, augstākā matemātika utt., vēl 3xnedēļā franču valoda. Madariņa cik atminos mācās LU.
Tas šodien bija liktenīgs moments, jo arī Āris un Madara bija nupat,nupat nejauši saskrējušies. :)
Rihards mācās RTU inform.tehnoloģ. , bet 2dien izmēģinās savu laimi Anglijā , bet, ja nepatiks, varēs braukt atpakaļ uz LAtviju un turpināt mācības RTU. Tas ir forši.
Elīna mācās Turībā, līdzīgi ko es, tā,ka es gribu pajautāt kā viņai iet un kādas, cik lekcijas, cik garas, viņai ir. Jo šis mani nedaudz satrauc. Es Elīnai rakstīšu vēstuli. Viņa ir mana labākā draudzene nr3. Un man par to ir liels prieks.
Pati es zinu, ka es gribu mainīties tikai uz labu un kļūt zinošāka. Gribu Erasmus nākamgad! Gribu Kanādu pēc 3-4 gadiem un visu paŗējo ko liktenis man piespēlēs.
Patīk būt pašai par sevi ,tāpēc ar nepacietību gaidu Zanes mājas atslēgas, lai varu sākt rosīties- iet sportot, pati par sevi braukāt kaut kur un staigāt. Viņas tētis ar tur dzīvo, bet viņš ir foršs, un mājās ir tā.. šad un tad, nevienmēr.
Kas man neapmierina ir ēšana, par ko man jāpiedomā, jo jākļūst ekonomiskākai +izlietnē esošie trauki, pārējais ir vēl ok :)
+ Drīz jau būs tiešām labi. Iejutīšos, nodarbinašos un iekārtošos. Tad jau viss notiks pats par sevi. Man patīk apziņa ,ka cilvēki spēj pielāgoties dažādiem jauniem apstākļiem, situācijām. Es gribu būt pati par sevi visur un viemēr! Gribu ceļot, daudz iemācīties un apgūt. Daudz ko sasniegt -izvirzīt mērķus! Un būt stiprai.
Man patīk šī vide, šī-iespēja rakstīt tieši to ko domāju, pirksti skrien reizē ar domām.
Domu ir daudz. Pagaidpauzīte- jojāieēd šerberts +kafija! ;) (es nepīpēju, nedzeru alkoholu - bet kafija ir kļuvusi pārlieku bižs draugs)
+es gribu lasīt angļu grāmatas un žurnālus, mācīties franču valodu un skatīties franču valodā filmas, macīties spēlēt ģitāru un pasūtīt ~diabolo, sportot un organizēt jv pasākumus.
 
 
Current Music: Nikolaja ieslēgtais rādio