Otrdiena, 7. Sep 2004, 15:11



"The vast majority of unchurched people think that Christians hate them."
- Jerram Barrs

Otrdiena, 7. Sep 2004, 15:51
[info]tiika

tu gadienaa nesaac atkaartoties??? starp citu redzeeju vakar vienu dikti shiziigu filmu un arii taa bija par miilestiibu ... Dony Darko... mosh ar esi redzeejis!!

Trešdiena, 8. Sep 2004, 08:35
[info]2xt

nē, diemžēl vēl nēsmu redzējis. bet gribētu redzēt, ja Tu šitā par viņu izsakies. :)

Trešdiena, 8. Sep 2004, 17:11
[info]2xt

Un Tev ir ļoti smuks jūzerpiks! :)

Ceturtdiena, 9. Sep 2004, 10:01
[info]tiika

thnx..:DD

Otrdiena, 7. Sep 2004, 16:01
[info]delightful_pain

nedomaaaju,ka kristiehi mani ieniist..
es domaaju,ka vaars kristieties ir raxturojams ar vienu vaardu=pozeris.
es skatos..un redzu- buut par kristieti ir stiliigi.
bizness.
njaa....


es tieshaaam to visu ieniistu.

Trešdiena, 8. Sep 2004, 08:36
[info]2xt

Ar Tevi ir citādāk, jo Tu pati esi bijusi "kristiete" daudzus gadus. Kas attiecas uz Tevi, tad acīm redzot Tu to visu patiešām esi pozējusi, tāpēc arī nav brīnums, ka Tu tajā visā saskati tikai pozerismu. Bet tici vai nē, es pilnīgi necik un neko tur nepozēju. Man tas viss ir pa īstam.

Trešdiena, 8. Sep 2004, 16:17
[info]delightful_pain

es nekad neesu bijusi ticiiga,tik tapeec,ka tas bij stilaa.tas tolaik vispaar nebij stila padariishana..
kad es redzeeju,ka mani draugi,pazinjas un arii juus....
saucat sevi par kristieshiem un galiigi taa neriikojaties/runa neiet par tevi personiigi/,tad man sametaas nelabi.
es no bazniicas aizgaaju,jo sapratu,ka neesu speejiiga buut 100% ticiiga..ka nespeeju pildiit visus bausljus...


es neveelos,lai cilveeki no malas skatiitos uz mani...un teiktu..vinja ir kristiete..bet paskat..vinja dara taa un taa.


ja es nespeeju buut par piemeeru...
tad kaada ********* peec man sevi ir par taadu jaasauc?


es eju uz bazniicu biezzi...ne katru 7dienu,bet biezzi...
un arii Dievu luudzu.

Trešdiena, 8. Sep 2004, 16:56
[info]2xt

Pēdējā laikā nenormāli iefanoju par Mike Hayes, kurš bija šeit Rīgā, lai vadītu Church Planting semināru/konferenci, kurā arī es piedalījos. Pa 3 dienām viņš pamanījās kļūt par ļoti, ļoti lielu piemēru man, kāds es gribētu būt un attiecīgi arī visnotaļ ietekmīgu personu (man), tāpēc es tagad netā kačāju viņa sprediķus, klausos tos, un par katru no tiem ļoti iefanoju. Un vienā no tiem viņš runāja par to, ka viņam ir nākuši klāt cilvēki un teikuši, ka pazīst dažus nekristiešus, kuru dzīve ir reāli kristīga, un, ka dēļ viņu rīcības, lietām, ko un kā viņi dara, viņus pat varētu nosaukt par kristiešiem. Un Maiks par to saka: "kas par muļķībām?! (tālāk angliski, jo latviski tas neskan gana labi) Only Jesus can be a christian!" Un es nenormāli iefanoju par šo teikumu, jo, lai kā mēs censtos, un lai ko mēs darītu, mēs nekad nebūsim tik labi, lai varētu teikt "jā, es esmu kristietis", bet par tādiem mūs sauc mūsu ticības dēļ uz KRISTU (kāpēc arī tāds vārds KRISTieši), jo mēs ticam, ka Viņš mūsu vietā bija perfekts kristietis, un Viņš ne tikai ar savu mokošo nāvi pie krusta un ciešanām atņēma mums mūsu grēkus, bet arī piešķīra Savu svētumu, lai mēs varētu saukties par kristiešiem, ne tāpēc, ka mēs tādi būtu, bet tāpēc, ka Viņš tāds ir, un tāpēc, ka Viņš mums piešķir Savu dabu caur upuri pie krusta, ka tagad Pāvils, mūs, nepilnīgos un grēcīgos radījumus, var savās vēstulēs uzrunāt kā svētos. ;)

Ceturtdiena, 9. Sep 2004, 10:11
[info]tiika

...ehhh...
shajaa zinnaa es esmu viens neizdevies atkriteejs... un nekaadi "vinnsh muusu vietaa bija perfekts" man nepaliidz...pefektums manii iedvesh riebumu...

Ceturtdiena, 9. Sep 2004, 11:24
[info]2xt

Tāpēc, ka Tu labi saproti to, ka pati nekad nespēsi sasniegt perfektumu nedz savos darbos, nedz attiecībās, nedz raksturā vai izskatā? Tāpēc, ka Tu nevēlies, ka kāds cits (priekš sevis vai citiem, vai Tevis) to sasniedz, jo Tu to sasniegt nevari?

Piektdiena, 10. Sep 2004, 00:01
[info]tiika

skaudiiba...???
Mosh ar... es tikai nesaprotu kapec vis ir tik sarezzgiti, vareeja tak pavisam citaadaak, kaukaa vienkaarshaak to visu sisteemu izdomaat...

Piektdiena, 10. Sep 2004, 09:34
[info]2xt

manuprāt, viss ir tik nenormāli vienkāršots jau tā, ka vēl vienkāršāk nemaz nevar būt...

Tev ir kāds priekšlikums, kā varētu tas viss būt vēl vienkāršāk?

Piektdiena, 10. Sep 2004, 14:33
[info]lolyboy

Veel kas tu rana par perfektumu .. ka tad ir ar tiem austrumu cilveekiem kas to sasniedz kas savu dziivi beidz aizejot kalnos mediteet un meditacijas laka kura ilgst paris tukstoshus gadu parveershas par varaviksni un pieksljuust visuma saprata laukiem un apzinas pilniig visu .

Sestdiena, 11. Sep 2004, 14:30
[info]2xt

nu, ja Tu kautcik esi centusies sasniegt perfektumu, esi praktizēs meditāciju un sevis attīrīšanu, pēc tam sevis izmeklēšanu, tad zini, ka, kad tiec vaļā no lielākiem (redzamākiem) netīrumiem sevī, tad atklāj, ka tev ir vēl miljons citas lietas, kas nav o.k., no kā tev vajadzētu tik vaļā, un tā tas turpinās diezgan bezgalīgi. austrumos šie vīri padara patiešām apbrīnojamas lietas ar sevi, un baigais respect viņiem par to, tomēr perfektumu jaunu gan neviens cilvēks nespēj sasniegt. to varu droši apgalvot. bet Dievs ir skaidri un gaiši pateicis, ka nekas, kas nav perfekts, nevar Viņam tuvoties. bet, ja netuvojas Viņam, tad laikam tuvojas kam citam, vai nea?

Otrdiena, 14. Sep 2004, 21:24
[info]lolyboy: :)

mateja evangjelija ir rakstiits kad peec jezus naks cilveeki kas dariis lielakus brinumus par vinju ! cik zinu starp kristieshiem nav tadu brinumdaru ! Ja tic nostastiem par austrumiem tad jogi ir shie cilveki ( ne jau tie jogi kas brauc uz latviju un censhas kaut ko noppelniit) ! Starpcitu indija saka Jogs Jezus !(atmet aizspreidumsu joga noziime celjsh uz pilnibu tatad kristietiiba ari ir joga )

Trešdiena, 15. Sep 2004, 09:25
[info]2xt: Re: :)

Pēteris un Pāvils (pēc Kristus) cēla augšā pat mirušos (jēzus gan arī divreiz, bet nu tomēr), Pāvilam bija tāds dziedinošs spēks, ka, kad viņš k-kur gāja, cilvēki (slimie) centās tikai pieskārties viņa ēnai, un, kam tas izdevās, patiešām tika dziedināts. Šobrīd (nu, pēdējos gados) arī Āfrikā notiek pamatīga atmoda, kurai bonusā nāk arī dažādi brīnumi, to skaitā pat miroņu piecelšana. Bet nu jā, kas attiecas uz brīnumiem vai perfektumu, vai svētumu, NEVIEN un NEKAD nespēs sasniegt kaut astoņdesmit trešo daļu no tā, kas bija (un vēl daudz lielākā mērā IR) Jēzum, un arī tie brīnumi, kas tiek darīti, ir Viņa Vārdā un Viņa spēkā. Un tāpēc es domāju, ka, kad Jēzus teica, ka Viņa sekotāji darīs vēl lielākas lietas, Viņš ar to domāja evaņģēlija izplatīšanu, jo patiešām šodien ir grūti atrast nostūrīti uz šīs planētas, kur labā vēsts par Jēzu Kristu nebūtu tikusi pasludināta. :)

Pirmdiena, 13. Sep 2004, 16:20
[info]tiika

nu nez tad man laikam ir leenaa pielekshana

Piektdiena, 10. Sep 2004, 14:29
[info]lolyboy: hmm

Man kads jautajums sakara ar kristietiibu : tada situacija cilts kas dziivo mezha amozones dzhungljos nekad nav redzeejusi nevienu balto cilveeku un nekad nav dzirdeejusi jezus vardu un nav pienjemushi vinju par savu pestiitaju . Kas ar vinjiem noteik peec vinju naves . Ja zinu ka it ka tiek skatiita vinju sirds tiriiba , bet tada gadiijuma shiem cilvekiem nekad nav lemts buut paradiize , vinji pieluudz elku dievus un ir pagani . Kaapeec ? vinji tachu nezinaju par Jezus esamibu , vinjiem netika dota iespeeja izveeleeties . Buutu ljoti pateiciigs ja tu man atbildeetu uz sho jautajumu .

Sestdiena, 11. Sep 2004, 14:39
[info]2xt: Re: hmm

Dievs visbiežāk izmanto Savus cilvēkus un Savu Vārdu (Bībeli), bet Viņš izmanto vēl daudzas citas un dažādas lietas, lai vestu cilvēkus, ko Viņš vēlas, pie Sevis.

Es pastāstīšu kādu patiesu atgadījumu.

Bija viena meitenīte, kura piedzima kurlmēma un akla... :/ Skumīgs stāsts. Bet viņai bija nolīgta kopēja, skolotāja, auklīte utt utjp, tā bija viena persona, kas visu laiku bija kopā ar to meitenīti, un tā bija patiešām tikai sagadīšanās, ka šī persona, viņas auklīte, bija kristiete. Un viņa vēlējās kautkā meitenītei liecināt par Jēzu, lai viņa varētu tikt glābta caur Viņu. Viņa speciāli šim pasākumam izveidoja un meitenītei cītīgi mācīja zīmju valodu (kas balstījās uz tausti), lai, kad būtu iespēja normāli komunicēties ar meitenīti, varētu viņai pastāstīt par cilvēka nožēlojamību, grēcīgumu, un Dieva žēlastību caur Jēzu Kristu. Kad meitenīte pēc audzinātājas domām bija gatava uztvert šādu informāciju, viņa liecināja par Jēzu. Un tā meitenīte uz to auklītei ar zīmju palīdzību atbildēja: "ko Tu man tik jocīgi stāsti par Viņu, ka man Viņu jāiepazīst? Es Viņu vienmēr esmu pazinusi." Kā? Es nezinu. Auklīte arī nē. Bet Dievs zin, kā Viņš šai meitenītei ir darījis par Sevi zināmu un padarījis par Savu bērnu. Un tas ir patiešām brīnišķīgi. :)

Trešdiena, 15. Sep 2004, 21:57
[info]lolyboy: Re: hmm

:) he he bagi smiekliiga lieciiba :) tiri ta vispar jau ir tads joks ka kurlmeemam, aklam cilveekam nav iespeejam iemaciit neko nekadas zimju valodas neko ir apmeram 6 instituuti amerika un kadi 12 krievija kas nodarbojas ar ko tadu jau vairakus desmitus gadus tikai diemzheel nevienam nav shadas iespeejas sazinaties ar shadiem cilveekiem ! paprasi shim cilveekam kas liecinaj lai vinjsh pazvana man un iepaziistina ar sho sieviti es ljoti laprat gribetu vienreiz muzha sastapt patiesi apgaismotu sieviti kas speejusi to kas nav izdevis veselam legjionam zinatnieku !

Ceturtdiena, 16. Sep 2004, 08:06
[info]2xt: Re: hmm

Nu, ja Tu kautkam negribi ticēt, Tu atradīsi miljoniem jebkādu (iespējams vissmieklīgākos un niecīgākos) iemeslus, lai to nedarītu. ;)

Ceturtdiena, 16. Sep 2004, 09:46
[info]lolyboy: Re: hmm

ja laikam tev taisniiba vienkarshi shis nav prieksh manis :( es mekleeshu ko citu kadu citu celju uz apskaidriibu !

Ceturtdiena, 16. Sep 2004, 15:07
[info]2xt: Re: hmm

Palasi Freidu! :)
(viņš ir pret reliģiju kā tādu)

Piektdiena, 17. Sep 2004, 14:43
[info]lolyboy: Re: hmm

ja meegjinaju man no vinja saap galva ! laikam tas skaidrojams ar to ka vinjam pasham ari sapeeja galva vienmeer !

Piektdiena, 17. Sep 2004, 15:40
[info]2xt: Re: hmm

nē, viņam nesāpēja vis galva. viņš bija viens no lielākajiem tā laika anarhistiem, manuprāt. bet anarhistiem sāp galva tikai no paģirām, ne? :)

Ceturtdiena, 16. Sep 2004, 15:12
[info]2xt: Re: hmm

Bieži vien, lai kautko saprastu, ir jāatrod kāds, kas kautko tai lietā ir netā sapratis, jāizprot viņa nesaprašanas iemesli un, krisiski pieejot atziņām, jāizprot tā jaunā skatījumā. ;)

Pirmdiena, 13. Sep 2004, 18:48
[info]f8

lai kas to buutu teicis.. uzliec tagad roku uz kruuts un pasaki: es neesmu bijis slikts puisis un neesmu aizvainojis cilveekus!

/par to citaatu - bullshit.. nedomaaju, ka cilveekiem iipashi interesee, ko citi par vinjiem domaa..

Pirmdiena, 13. Sep 2004, 19:43
[info]2xt

kam no tā paliks labāk, ja es uzlikšu roku uz sirds vai neuzlikšu un peteikšu to, ko aicināji teikt vai nē? :) es zinu, ka daudziem cilvēkiem ir gana liels pamats teikt to, ko šai bildītē saka par kristiešiem, un iespējams, ka tieši manis dēļ daudzi tā domā par kristiešiem. tas nav forši.

Pirmdiena, 13. Sep 2004, 19:50
[info]f8

man prieks, ka apzinies, ka tas nebija jauki!

Trešdiena, 15. Sep 2004, 09:26
[info]2xt

ai, ko tur vairs...