Liena -

About  

Previous Entry 9. Okt 2011 @ 19:09 Next Entry
madeleinēm nesaņēmos, bet brūkleņu bezē gan... mmmm......
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]str
Date: 9. Oktobris 2011 - 19:38
(Link)
oooo! tas pat smalkāk!
From:[info]lapsa123
Date: 9. Oktobris 2011 - 20:04
(Link)
nu... jā, laikam jau arī gardāk, palasījos tās madeleines nekas īpašs nav...

bet vispār bezē cepu pirmoreiz.. :)
ņammas!

[User Picture Icon]
From:[info]udensroze
Date: 9. Oktobris 2011 - 22:05
(Link)
receptīte?
From:[info]lapsa123
Date: 9. Oktobris 2011 - 22:19
(Link)
3 olu baltumi
250gr pūdercukura(bērnu parasto, graudi izputojās tāpat)
vaniļas cukurs(var likt citrona miziņu, var likt rožu ūdeni+rožlapiņas(ēdamās) var arī riekstus utt. augļu žāvējumus kas garšo)
man - pašžāvētas brūkleņu miziņas.

olu sāk putot un pa druskai ber klāt cukuru, puto apmēram 7-8minūtes(es liku mazliet mazāk cukura), berot cukuru mikseri neaptur, beigās iebēru brūkleņu miziņas un ar lēno miksera ātrumu samaisīju.

Masai jāsanāk tādai, ja trauku apgriež otrādi mīkla ārā netek un nekrīt.

uz pannas uzliku cepampapīru, ar tūtinu spiedu ārā kļošiņas(1.5cm lielas piciņas), līdz 160 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī iekšā.
Cepu 8 minūtes, tad nogriezu temperatūru uz 120 grādiem un tad vēl 15minūtes, tad ļāvu atšauties, izslēdzu krāsni atvēru vaļā vēl min.5-7

Cik es saprotu tā cepšana ir svarīgākais, lai viņas sanāktu apkārt kraukšķīgas bet iekšā karamelizēti mīkstas.

Man sanāca līdzīgas tiem, eh.. aizmirsu, tiem baltajiem zefīriem ko cep uz uguns(Tu vienreiz rakstīji ka Jums tur daudz viņu).

Ieliek mutē uzreiz kūst un beigās paliek saldu brūkleņu miziņu košļene :D
Mani lielie džeki kas saldumus neēd - pat teica ka mmmm... :)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba