|
August 24th, 2008
11:43 pm - Šarlote Uzcepu kūku šodie toties.. Nolēmu iestenagrafēt recepti e-veidā... jo lapiņas mēdz nozust..
tātad lieliskā abolkūkas recepte (izdevusies supergaršīgi un īīīdeāli vienmēr)
COCTAB: mīklai _______ milti 12 ēd.k cukurs 100gr, sviests 150 gr, ola 1 soda naža gals āboli
uzlējumam _________ skābs krējums 1/2l olas 2 cukurs 200gr kart.milti 2.ed.k kanēlis/vanilīns
Miltus ar sviestu saplucina, pieber cukuru, samaisa. Atsevišķi olu sajauc ar krējumu un sodu. Sajauc visu kopā ar mīklu, izmīca. Formu ietauko un izbārsta ar miltiem, uzliek mīklu, pārliek ābolu kārtu (plānās šķēlītēs), pārlej ar uzlējumu. Cep 45min.
Uzlējumam sajauc olas ar cukuru + pievieno pārējos produktus.
|
Comments:
| From: | zilace |
Date: | August 26th, 2008 - 03:19 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tas krējums tad mīklai domāts vai uzlējumam? Jautājums tieši par vietu, kur "Atsevišķi olu sajauc ar krējumu un sodu."
| From: | alniz |
Date: | August 27th, 2008 - 01:27 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tas ir uzlējumam, un pievieno kanēli vai vanilīnu un pārejo, kas pie uzlējuma sastāvdaļām.
sanāk baigi lappi!
| From: | zilace |
Date: | August 27th, 2008 - 01:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Laikam esmu neapķērīga, bet man tik un tā nepielec... :) Es lasīju tā, ka pirmā rindkopa attiecas tikai uz mīklu un otrā daļa uz uzlējumu. Bet, ja krējums ar olu ir uzlējumam, tad viņš ir iemaldījies ne tajā rindkopā (manuprāt). Un soda taču bija mīklai, ne? Ak, un vēl.. cik grādos cep? :)
Es ļoti atvainojos, ka šitā pārjautāju, bet ļoti gribas pamēģināt! :)
| From: | alniz |
Date: | August 28th, 2008 - 02:53 am |
---|
| | | (Link) |
|
jā, jā, pareizi- tur, kur ar sodu 1 ola un karote krējuma, tas ir mīklai. un tur kur 2 olas un 0,5l krējuma- tas ir uzlējumam. 175grādi.
|
|
|
Sviesta Ciba |