|
May 10th, 2010
gossip_girl
| 03:44 pm - Rīsu nūdeles ar garnelēm saldskābā mērcē
Par godu māmiņu dienai vakar gatavoju Taizemiešu vakariņas. Pirms kāda laika biju nopirkusi Stockmann rīsu nūdeles un gatavo saldskābo mērci. Pagatavoju tos ļoti vienkārši, sanāca ļoti garšīgi (pat man tā likās, jo es neēdu makaronus).
Tātad, 3 porcijām vajadzēs:
- rīsu nūdeles (150-200 g)
- 1 saldā paprika
- garneles (300 g)
- saldskādā mērce (neatceros kāda tieši man bija, bet tā bija neliela paciņa tūlītējai lietošanai)
- ķiploķi (2 daiviņas)
- sāls
Wok pannā (domāju derēs arī parasta dziļa panna) apcept strēmelītēs sagriezto papriku ar ķiplokiem. Uzvārīt nūdeles kā uz paciņas rakstīts(sālīt vajag). Svarīgi nepārvārīt, jo šitās gatavojās ātri. Ceptai paprikai pievienot garneles un saldskābo mērci, kādu minūti pasautēt. Pievienot tam visam vārītās nūdeles un kārtīgi samaisīt. Principā tajā mērcē jau bija visas vajadzīgās garšvielas, bet, ja kādam patīk asumiņš, var pievienot sarkanos chilli piparus.
Nūdeles, starp citu, man bija šādas
Current Mood: working
|
|
|
|
Sviesta Ciba |