Otrdiena, 1. Jun 2004, 17:35
[info]jack: ...pārdomas



…pārdomas***

Kā mēs attiecamies un uzlabojam pasauli.
Mēs pastāvīgi uzlabojam savas tehnoloģijas, savas iespējas. Mēs veidojam spēcīgus ieroču, ātrus braucamos un milzīgas ēkas celtnes. Tikai uz kā rēķina mēs to darām? Mēs dodam jaunas iespējas un darbavietas daudziem cilvēkiem. Mēs izglītojamies. Cenšamies kāpt pa karjeras kāpnēm. Daži cieš badu uz citu rēķina, daži pārbarojušies cenšas pazudināt citus un iegūt vēl, un vēl.
Patiesībā, kāda tam jēga. Mēs veidojam savu rutīnu, mēs pakļaujam citus savai (nevajadzīgajai) varai. Tādejādi, mēs nevis attīstāmies, bet gan degradējamies. Mūsu muskuļi atrofējas. Piesārņojums pieaug ar katru dienu. Man brīžiem liekās, ka mēs evolūcijas procesā kļūsim par banānu miziņām nevis par attīstītām būtnēm. Un vispār – esat pētījuši, kā ietekmē piesārņojums evolūciju? – varu pateikt priekšā – negatīvi.
Pasaulē notiek dažādas ģeogrāfiskas izmaiņas, kuras nebūt nav pozitīvas. Tomēr neskatoties uz visām mūsu pūlēm radīt iespējami spēcīgākus ieročus, lai cīnītos vienam pret otru, mēs pat esam bezspēcīgi pret draudiem no kosmosa (šajā gadījumā domāju piemēram asteroīdus un tamlīdzīgus svešķermeņus), kuri iespējams savā laikā jau iznīcināja pirmatnējās civilizācijas un gandrīz visu dzīvo. Es brīžiem skatos visapkārt un tādas lietas kā mēris un AIDS man sāk likties sīkums. Lielākā pasaules slimība, kā jau vienmēr ir bijusi vara, vara pār citiem. Tikai mūsdienās nav vajadzīgas labas iedzimtas asinis. Ir jaunas iespējas kā kļūt varenam – tā ir mums tik ļoti labi zināmā nauda. Jebkurš cilvēks ar lielu naudu būs liels vīrs. Protams alkstot pēc šīm iespējām visi cenšas cīnīties un nokost gabalu no šī pīrāga. Kāpēc tad vēl tiek ražotas un izplatītas narkotikas, tehnoloģijas. Visam jābūt labām motivācijām. Lūdzu - `40. gados CIP izmantotās slepenās hipnozes metodes ir pilnīgi normāli saskatāmas mūsdienu TV reklāmās un daudzās citās pilnīgi neslēptās vietās.
Vienkārši tieksimies pēc tā kas mums uz “šo mirkli iepatīkas” un neliksimies ne zinis par pasauli, par mūsu bērnu un mazbērnu nākotni? Nedomāju viss. Es tikai vēlējos ar šo visiem šās komūnas biedriem un štelles pielūkotājiem novēlēt saglabāt vēsu prātu, rīkoties un domāt racionāli. Protams optimistiski, bet varbūt tieši Tu mūs izglābsi.
Turās.
© Jack

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.