Otrdiena, 3. Apr 2007, 09:59
[info]jack

Kāds 17 gadus vecs amerikānis savā brīvajā laikā mājas apstākļos ar eBay pirktām ierīcēm ir veicis ārkārtīgi sarežģītu fizikas eksperimentu.

Resursi internetā
boot.lv
Nav ne mazāko šaubu, ka šo portālu lasa daudzi vidusskolēni, kuriem šā puiša sasniegums šķitīs neiespējams, kaut vai tā vienkāršā iemesla dēļ, ka pašiem ir grūti to kaut iztēloties. Tomēr tas netraucēja Tjāgo Olsenam (Thiago Olsen) savas mājas pagrabā triekt divus ūdeņraža atomus vienu pret otru un rezultātā iegūt hēlija kodolu.

Šāda kodolreakcija, protams, nav nekas jauns, taču unikāli ir tas ar kādiem resursiem Tjāgo to izdevās panākt. Lielāko daļu no izmantotajām ierīcēm viņš ieguva populārajā izsoļu namā eBay, kā arī vietējā elektronikas preču veikalā. Pats Tjāgo to komentēja: „Šis sasniegums ir kā sava veida fizikas svētais grāls.” Interesanti, ka līdz ar šā eksperimenta veikšanu, dokumentēšanu un publicēšanu viņš iekļuva elitārajā Neitrona klubā (Neutron Club) kā 18. cilvēks, kuram ir izdevies privāti veikt šo eksperimentu ar paša radītu iekārtu.

Sperts no (C) TVnet
http://www.tvnet.lv/zinas/tehnologijas/popsci/article.php?id=491240

Nedaudz video:
http://www.youtube.com/watch?v=7RVlg8M8XRs

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.