sapņojam


6. Jūlijs 2007

Kaijas @ 18:08

[info]panacea:

Es vislaik rakstu tos murgus, tad domaaju mosh atstaastiit ljoti skaisto aizpagaashnakts sapni.

Sapnis bija par divaam kaijaam - Piimu un Sudrabasti. Piims bija taads lielaaks, viltiigaaks un, tjipa, naglij. Sudrabaste bija mazais, muljkjaakais saidkiks. Un sapnis staastiija par vinju fantastiskaijiem piedziivojumiem.

Darbiiba risinaajaas Limbazhos. Tur bija vairaaki notikumi, bet visspilgtaakais bija shaads. Tjipa Piims ar Sudrabasti izdomaaja, ka vinjiem, lai eertaak paarvietotos pa pilsetu vajag iznomaat kaadu transportliidzekli. Piims tad teica, ka jaaiznomaa vai jaanopeerk sunji (tajaa briidii man sapnii ienaaca praataa doma, ka tas ir kaut kaa neloogjiski, ka kaijas par transporta liidzekljiem izmanto sunjus. bet veselais sapraats momentaali tika nomierinaats ar domu, ka kaijas tachu ir lieli putni un sunji vinjaam ir absoluuti piemeeroti). Bet vinjiem nebija pikjis, tamdeelj shamie aizlidoja uz veikalu Ozolnieki (kas reiz tieshaam eksisteeja, bet bankroteeja jau pirms kaadiem 12 gadiem). Ozolnieku veikalaa shamie meegjinaaja izspiest pikji no paardeveejas, bet kad nesanaaca, tad saaka spiest paiku. Paardeveeju valdzinaaja putnu laipniiba, shii deva arii. Viena no eedamlietaam bija makreles, kas izskatiijaas kaa spireelee saviitas, baltas sliekas. Piims gan konstateeja, ka taas makreles ir mazliet iebojaatas, bet abi noeeda ka nemetaas. Tad Piims uztaisiija megaviltiigo maneveru un piedaavaaja paardeveejai sadrukaat veikala reklaamas (a la flaijerus) un ka shis ar Sudrabasti izneesaashot shos pa pilseetu. Paardeveeja bija visnotalj skeptiska, bet beigaas, Piima apvaardota, ljaavaas pierunaaties.

Tajaa mirklii es aptveeru, ka es sapnjoju un nepamostoties paarsleedzos uz naakamo sapni, kuraa izdomaaju, ka sho staastu paarveertiishu beernu graamataa. Saaku arii pierakstiit (rokrakstaa, kas nekaadaa gadiijumaa nebija mans), bet mans teevs pazinjoja, ka taa graamata nekam neder. Paareejie sapnii esoshi cilveeki bija optimistiskaaki.

Tajaa briidii es pamodos (es regulaari pamostos uz apmeeram 1 minuuti nakts viduu, kaadas 3 reizes naktii, piefikseeju, ko sapnjoju (bet tas nav apzinaati) un aizmiegu atkal). Tad nu paspeeju pierakstiit mobilajaa - "Piims un Sudrabaste" un noluuzu akal :D

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]casiopea
Date: 6. Jūlijs 2007 - 22:55
(Link)
es taa ari daru - pierakstu mobilajaa.
From:[info]realitycheck
Date: 11. Augusts 2011 - 12:00
(Link)
Forša grāmata, varētu arī multeni uztaisīt ne sliktāku par Cow and Chicken.