Hasta la victoria siempre - Par bērniem un saldējumu. [entries|archive|friends|userinfo]
Māte revolūcija, ka tavu māti

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Par bērniem un saldējumu. [Jul. 17th, 2006|08:39 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
revolution
[rachelle]
Mēs, divas mūžīgās studentes, klaiņojām pa Rīgu un spriedām, kur lai šoreiz turpina savu ikgadējo nodarbi - studijas. Pēc Kultūras Akadēmijas apmeklējuma devgāmies uz centrāltirgus pusi, lai iegādātos pa belašam un pa lētajam saldējumam - tāda nu mums tradīcija.

Tā kā Super Netto mūsu iecienītā saldējuma vairs nebija, gājām iepirkties uz blakus esošo Saulīti. No saldētavas izķeksējām pēdējos divus ar uzraktiem "T - Market" un "Optima līnija". Devāmies uz sveramo riekstu pusi, bet tur mūs sagaidīja vilšanās - gan rieksti, gan žāvētie augļi bija jau sasvērti un salikti pa maisiņiem, tā ka bezmaksas uzcienāšanās nesanāca. Nostājāmies rindas beigās.

Pirms mums jau stāvēja māmiņa ar 2 bērniem. Mātei rokās bija 2 lielie "T-Market" saldējumi, bet bērniem - katram 2 "Čau". Te pēkšņi mazais puisēns ierunājās: "Paskaties, mammu, rekur tās meitenes dabūja TOS saldējumus." "Jā, bet vairāk tur tādu nebija. Savādāk mums par to naudu būtu iznācis par 2 saldējumiem vairāk," māte atbildēja. Protams, ka viņai bija taisnība - starp "Čau" un "T-Market/Optima līnija"saldējumiem pastāvēja 0,03 Ls atšķirība.

Cik atceros no savas bērnības - nekad neraizējos par to, ka tiku pie kaut kā gardāka. Gluži otrādi, mani tas iepriecināja.

Tādēļ sajutos šokēta. Jo izrādās, bērniem jau kopš mazotnes (iepriekšminētie varēja būt tikai knapi skolā iet sākuši) tiek iepotēts, ka citu ražotāju piedāvātie pārtikas produkti ir neiedomājami dārgi, tāda kā luksus prece, ko var atļauties CITI. Vienīgais, no kā viņi ir tiesīgi pārtikt - tā ir "Optima līnija" - zīmols, kas neprasa komentārus.

Protams, ka valstī, kur iztikas minimums pārsniedz minimālo algu pat pirms nodokļu atvilkšanas, tāda situācija ir pierasta. Ne tādos vien apstākļos cilvēks vēstures gaitā ir izdzīvojis, gan jau pieradīs...

Bet vai nabadzībai ir jākļūst par normu?

Man patika kāds ļoti tiešs, daļēji arī nekaunīgs jautājums, adresēts visiem tiem, kam vēl nepietiek. Interesanti, vai brīdī, kad kāds mantkārīgs un skops indivīds lasa šo uzrakstu, viņš to attiecina arī uz sevi?

Klejojot pa Vecrīgu, uz atsevišķu ēku sienām ar krāsu ir uzpūsts: "Kāpēc kādam ir jācieš, lai TU būtu paēdis?"
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]ojars
Date:July 17th, 2006 - 07:13 pm
(Link)
tāpēc, lai es būtu paēdis...