Hasta la victoria siempre - [entries|archive|friends|userinfo]
Māte revolūcija, ka tavu māti

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Jan. 28th, 2006|04:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
revolution
[samurajs]

Biju domājis sīkāk pastāstīt par jau pieminētajā sarakstā "godpilnajā" otrajā vietā esošo Z-Korejas diktatoru Kim Čen Iru, jo vairāk tāpēc, ka viņš taču skaitās komunists, bet nekā ievērības cienīga no sevis viņš neizsaka. Diezgan pelēka un pagarlaicīga personība bez īpašas harizmas, kuru gan Kim Čen Iram mīl piedēvēt. Tas saistīts ar to, ka viņš valstī ir kulta objekts. Var teikt, ka viņa personības kultam piemīt pat reliģiozs raksturs. Valsts galvas portreti obligātā kārtā atrodas katrā dzīvojamā mājā un darba vietā, bet avīžu publikācijas sākas ar citātiem no Kim Čen Ira darbiem, un pat viņa vārds vienmēr tiek izcelts ar speciālu treknrakstu. Bet dažus faktus par viņu vajadzētu minēt kaut vai pieklājības pēc.

Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas vadītājs, Korejas Darba partijas ģenerālsekretārs, Korejas Tautas armijas augstākais virspavēlnieks un KTDR Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs ir dzimis 1942. g. 16. februārī. Oficiālā Z-Korejas propaganda apgalvo, ka Kim Čen Irs piedzima slepenā partizāņu nometnē Pektusanas kalnos Korejā (Pektusanas nometnē, Samčžienas apriņķī Kim Ir Sena un Kim Čen Sukas ģimenē), taču no padomju un ķīniešu dokumentiem ir zināms, ka patiesībā viņa dzimšanas vieta ir Vjatskas ciemats 70 km attālumā no Habarovskas. Tur arī viņš pavadīja bērnību, jo sādžā atradās Padomju Armijas 88. brigāde, kuras bataljonu komandēja viņa leģendārais tēvs un "lielais vadonis" Kim Ir Sens. Pats Kim Čen Irs vēlāk izpelnījās oficiālu titulu "lielais vadītājs".

Visa viņa karjera nav aprakstīšanas vērta, jo saistoša tā var šķist tikai tiem, kurus interesē sausa statistika. Šādiem cilvēkiem gan varu pastāstīt, ka Kim Čen Ira "kontā" ir 29 dažādu valstu 89 ordeņi un medaļas, neskaitot pašus Z-Korejas apbalvojumus (piemēram, KTDR Varoņa nosaukums, kas viņam piešķirts divas reizes). Var tikai minēt, par ko viņam tas viss, bet ja atceras kaut vai Brežņevu, tad aptuveni var iedomāties. Un vēl vajag piebilst, ka Kim Čen Irs faktiski vada valsti un Darba partiju, nosaka ekonomiku, kultūru un nacionālo aizsardzību, kā arī vada valsts kodolprogrammu un nosaka attiecības ar D-Koreju no 1994. g., kad nomira viņa tēvs.

http://www.utro.ru/articles/2004/03/16/288789.shtml - šajā rakstā tiek stāstīts par Kim Čen Ira pārspīlēto aizraušanos ar ēšanu. Mīl labi pāest, gardēdis tāds. Tajā pašā laikā Z-Korejas tauta slīgst nabadzībā un nemirst badā tikai pateicoties ārzemju palīdzībai pārtikas kravu veidā.

linkpost comment