entries friends calendar user info NSS Previous Previous Next Next
NSS cbb - Komentāri
Par spēcīgu, brīvu un taisnīgu Latviju!
neons
Mums ir jācīnās arī par latviešu sociālajām interesēm!

Līdz šim NSS darbība pārsvarā ir bijusi vērsta divos virzienos – latviešu nacionālo interešu aizstāvībai un sabiedrības morāles vērtību sargāšanai. Ņemot vērā mūsu ierobežotos resursus, izdarīts ir daudz. Atcerēsimies kaut vai neseno homoseksuāļu gājienu, kad NSS biedri bija gājiena bloķētāju pirmajās rindās. Nu pienācis laiks aktīvāk cīnīties arī par latviešu sociālajām interesēm.

Ar katru dienu palielinās sabiedrības noslāņošanās, vienkāršā tauta slīgst arvien dziļākā nabadzībā. Iemesli tam ir daudzi, taču galvenais vaininieks ir pie varas esošo politikāņu prettautiskie lēmumi piecpadsmit gadu garumā, kas bijuši vērsti nevis uz latviešu tautas labklājības celšanu, bet gan uz valsts izzagšanu un personīgā pašlabuma celšanu. Šo piecpadsmit gadu laikā ir sagrauta Latvijas rūpniecība un lauksaimniecība, ekonomiskā vara valstī ir atdota sveštautiešiem un ārvalstu kapitālam.

Situācija ir īpaši saasinājusies pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), par ko NSS un citi domājošie spēki brīdināja jau labu laiku atpakaļ. Plaša patēriņa preču cenas strauji aug un tuvojas Eiropas bagātāko valstu līmenim, tai pat laikā algām būtiski nepalielinoties. Pēc daudziem rādītājiem Latvija šobrīd ir nabadzīgākā valsts ES.

NSS, kā politiskai partijai, ir jābūt skaidrai vīzijai, kas būtu darāms, lai situāciju uzlabotu. Un mums tāda ir! Es šobrīd redzu vairākas konkrētas lietas, ko Saeimai un Ministru kabinetam vajadzētu darīt, lai uzlabotu tautas stāvokli. Skaidrs, ka vissliktākā situācija šobrīd ir tieši iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem (zem vidējās algas līmeņa, kas šobrīd Latvijā ir 150 lati “uz papīra”).

Pirmkārt, ir jāpalielina ar nodokļiem neapliekamā algas daļa jeb tā saucamais “neapliekamais minimums”. Nedrīkst ar nodokļiem aplikt summu, kas ir cilvēkam nepieciešama izdzīvošanai un svarīgāko vajadzību apmierināšanai. Valsts noteiktais iztikas minimums uz vienu cilvēku šobrīd ir 106 lati un 2 santīmi un tieši tik pat lielai ir jābūt arī ar nodokļiem neapliekamajai algas daļai.

Otrkārt, ir jāpalielina minimālās algas apjoms. Taču tas ir jādara jau pēc neapliekamā minimuma paaugstināšanas, jo citādi tas būs smags trieciens mazajiem uzņēmumiem, kas tā jau pamatā dzīvo “pa nullēm”.

Šobrīd NSS ir uzsākusi parakstu vākšanu ar tieši šīm abām prasībām Saeimai un Ministru kabinetam. Cilvēku atsaucība ir liela, vienas dienas laikā Liepājā jau tika savākti vairāki simti parakstu.

1. oktobrī Rīgā arodbiedrības rīko akciju “Mēs pret nabadzību!”, kurā piedalīsies arī NSS. Mēs, protams, norobežojamies no arodbiedrību līdz šim piekoptās bezzobainās, neefektīvās un pasīvās politikas, taču uzskatām, ka mums, kā apspiesto un bezcerībā iedzīto vienkāršo latviešu pārstāvjiem, ir jāpauž sava attiekme.

Sociālo problēmu risināšana un nacionālisms, pretēji sabiedrībā valdošajam priekšstatam, nav šķirti jēdzieni. Tāpat iestāšanas par sociālo taisnīgumu nav arī kreiso monopols. Mums ir jācīnās ne tikai par to, lai Latvija būtu latviska, bet arī par to, lai latvietis būtu paēdis!

Kristaps Kaupe
NSS Valdes loceklis

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
profile
NSS cīņu biedri
User: [info]nss_cbb
Name: NSS cīņu biedri
Website: NSS
calendar
Back Oktobris 2007
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
links