Patiesā notikumu gaita - nav iesaistīts aitu zagšanas gadījumos

About nav iesaistīts aitu zagšanas gadījumos

Previous Entry nav iesaistīts aitu zagšanas gadījumos21. Okt 2004 @ 09:21 Next Entry
Latvijā šogad fiksēti divi lāču kaitniecības gadījumi

RĪGA, OCT 20, BNS - Latvijā šogad bijuši divi gadījumi, kad lāči nodarījuši kaitējumu zemniekiem - Krāslavas rajonā pekainis nopostījis bišu stropu, bet Sēlijā viņa sugas brālis izbradājis auzas.
Par to aģentūru BNS informēja Valsts meža dienesta Medību daļas vadītāja vietnieks Jānis Ozoliņš.

Viņš pastāstīja, ka Krāslavas rajonā lācis uzdarbojies septembra vidū. Kad pekaiņa nodarīto postu pamanījis saimnieks, viņam atlicis vien izšaut gaisā, lai dzīvnieks aizsteigtos projām.

Kāda cita lāča rosības pēdas šovasar manītas Daugavas kreisajā krastā uz Daugavpils un Jēkabpils rajona robežas, kur izbradāti vairāki auzu lauki. Zemnieki par notikušo gan nav ziņojuši meža dienestam, vien sūrojušies apkārtējiem.

Visticamāk, gan Daugavpils, gan Jēkabpils rajonā ļaundaris bijis viens un tas pats lācis. "Tajā apkārtnē lāči bija jau 90.gadu sākumā," pastāstīja Ozoliņš.

Aizdomas par lāča ļaundarībām pavasarī bijušas arī Madonas rajona Liezēres pagastā, kur kāds vilks plosījis aitas. Notikuma vietā manītas arī lāča pēdas, taču šī dzīvnieka saistība ar mājlopu bojāeju neapstiprinājās. "Domājams, ka lācis nav iesaistīts aitu zagšanas gadījumos," sacīja Ozoliņš.

Pērn Krāslavas rajona Svariņu pagastā lācis četros uzbrukumos izpostījis sešas bišu saimes.

Latvijā gadā sastopami četri līdz desmit lāči, visbiežāk tie parādās Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Jēkabpils, Limbažu, Ludzas, Madonas, Ogres, Rīgas, Valkas un Valmieras rajonos. Pārsvarā dzīvnieki Latvijā ieklīst no kaimiņvalstīm.

Gan šogad, gan pērn Latvijā manīti pavisam seši ķepaiņi.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]maksims
Date: 21. Oktobris 2004 - 09:23
(Link)
Varbūt labāk sagūstīt lācīti pekainīti, nevis pūcīti?
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba