muzons - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
muzons

[ website | TAGI ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Brazīļu 80-to gadu trakums mazliet nepazīstamas, bet labas grupas veidolā Feb. 9th, 2010|07:48 pm
sick_among_pure
TĀTAD PIEDĀVĀJU:

Photobucket

AAMONHAMMER - "Funeral" (demo tape) - 1987 [self released]

160 kbps / 3 skaņdarbi / 7.26 min.

Šī ļoti nesliktā Black/Death/Thrash (citi dēvē to par Doom/Black/THrash... tikai tāpēc ka viena dziesma ir vidēja ātruma... bet tad jau HELLHAMMER vispār ir doom kingi) grupa dibināta protams Brazīlijā, ja nekļūdos San Paulu. Diemžēl grupas mūžs nebija īpaši ilgs. Dibināta 1984.gadā, iedvesmojoties no tatiešiem SEPULTURA (kas tobrīd vēl Black Metal spēlēja black metal!), SARCOFAGO un MAYHEM (Bra), kā aī tādām agrīnajām tobrīd puberitāti pārdzīvojošā speed/black/thrash/death metal stila grupām grupām kā HELLHAMMER/CELTIC FROST/, VENOM, SLAYER, MESSIAH, POSSESSED, MANTAS/DEATH, SLAUGHTER (Can), MORBID ANGEL, SLAUGHTER LORD, PENTAGRAM (Chi), HADEZ (Per), OBSCURITY, TREBLINKA kā arī ļoti iespējams pat no tādām lietām kā agrīnais NAPALMJ DEATH un IMPETIGO, brutālākajām astoņdesmito gadu sākuima punk/hardcore grupām ar DISCHARGE priekšgalā un pat iespējams (ja tika klāt) tad arĪ kaut ko no agrīnā Austrumeiropas ekstrēmā metāla, īpaši produkrīvajām Čehoslovākijas un Polijas metāla pagrīdes skatuves pārstāvjiem ar MASTER'S HAMMER, ROOT, KRABATHOR, TERMINATOR un KRYPTROR prioekšgalā, ja vien tikuši pie šo puišu kasešu vai lenšu ierakstiem (kas viņiem tolaik dfomājams bija tik pat grūti, kā mums šai pus dzelzs priekšskara dzīvojošajiem, dabūt kaut ko no viņiem). Puišiem gan, līdzīgi kā Eiropas HELLHAMMER trīs gadus nākas dzīvot pa mēģinājumu telpām - nenospēlējot nevienu koncertu, turklāt atšķirībā no saviem šveiciešu kolēģiem pat neierakstot neko tādu, kas būtu zināms kam citam, izņemot viņus pašus, ja tādi bijuši, bet nav nekādu pierādījumu par šādu ieraksu eksistenci.

Bet 1987.gadā notiek pagrieziens grupas karjerā, jo tiek izdots pirmais demo un, lai gan tur ir tikai tipisks tam laikam šausmu filmu īss intro, pēc tam tiešām laba dziesma un pēc tam tā neīpaši ātrā... un tas arī viss - 7.26 min. un sūdīgā ieraksta kvalitātē, tomēr Brazīlijā dominējošā metāla ierakstu kompānija Cogumelo Records, nolemj ņemt viņus savā paspārnē (gan tikai daļēji) un viņi tiek ar divām dziesmām iekļauti trīs vai četru grupu izlasē (atkarīgs no "volume", šis bija "volume II") - izlases Warfare Noise otrais "sējums", kur kopā ar AAMONHAMMER spēlēja gan censoņi no CHACKAL, kam šī bija jau otrā izlase zem šī nosaukuma, gan viņu iedvesmotāji brazīliešu MAYHEM. Atgādināšu, ka vins no pirmajiem, ja ne pirmais Cogumelo ieraksts bija SEPULTURA splits OVERDOSE), tad (nu ne jau burtiski hronoloģiski) nāca izlase Warfare Noise I, kurā piedalījās SARCOFAGO, HOLOCAUSTO un MUTILATOR un tas pats CHACKAL, kurš gan pēc dibināšanas gada bija jaunāka grupa... tomēr AAMONHAMMER beidzot "pie šprices tika" tikai 1997.gadā, toties kārtīgā metāla festā daudzu cilvēku klātbūtnē (cienījams veids kā debitēt) kopā ar tiem pashiem CHACKAL un vieniem no saviem iedvesmotājiem - brazīliešu MAYHEM. Un tagad beidzot bija pienākusi AAMONHAMMER kārta un viņu ieraksts uz šīs izlases man šķiet ir labākais (izlase arī būs šajā blogā, bet tad, kad sāksies ieraksti, kas sākas ar burtu "V", jeb vienkārši pie izlasēm... tā kā būs ilgi jāgaida). Nezinu vai tā vai cita iemesla dēļ, vai visu šo iemeslu dēļ - beidzot izlauzušies, debitējuši kārtīgā festā ar kārtīgām grupām un vēl viņu divi skaņdarbi pēc daudzu fanu viedokļa bija/ir tie labākie, konkrētajā izlasē - viņu vinila debijā.... Lai nu kā, pēc šī ieraksta grupa nezināmu iemeslu dēļ, bet visticamāk iemesls bija "vecā dziesma" - dalībnieku nespēja vienoties par grupas nākotnes skanējumu, kā arī iespējams viena dalībnieka nāve autokatastrofā - un tāpēc arī pēc 1998.gada grupa vairs neizlaiž nevienu ierakstu un pagaist uz visiem laikiem, vismaz, cik man zināms.

Photobucket

Un vēl nedaudz papildinformācijas par grupas locekļu tālākajām gaitām. No AAMONHAMMER tikai viens pārceļoja uz pazīstamo brazīliešu grupu INSULTER, pārējie pagaisa vēstures mēslainē, bet redz kolēģi gan noturējās ilgāk - CHAKAL dalībnieki aktīvi darbojās NUCLEAR HELL un MEGATHRASH, bet MAYHEM vēlāk pārtapa grupā THE MIST, kurā pēcāk spēlēja arī bijušas SEPULTURA un OVERDOSE ģitārists Džairo Žitjeress, jeb Džairo T. Uz šo brīdi visas 3 grupas, kas pieralījās "Warfare Noise II" jau labu laiku ir izjukušas.

Nedaudz vairāk informācijas: http://klab.lv/users/sick_among_pure/117002.html
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.