šoreiz apēdams
Posted by signe on 2010.12.03 at 21:14Ja katru dienu iznāk trenēties ēst gatavošanā, tad pamazām pietrūkst jaunu ideju...
Tad nu reizi defektu pārvētām par - efektu-
kamēr biju kaut kur "aizbizojusies" izkausētais un olu masā iemaisītais želantīns bija sācis cietēt un samaisot bija jūtami želantīna burbulīši krema masā... kā glābjam situāciju? -
- esmu iebērusi Lāču rīvmaizi un pagatavojusi rupjmaizes kremu, bet labāks rezultāts ir- pieberot kokosriekstu skaidiņas- nu tā ...
Viss no sākumā ir tā-
- "iemērcam" želantīnu 3 ēd/kar ūdeni- tā lai var brīvi izmaisīt ~ 150ml.
Kamēr "šis"mirkst... nomazgājam 10 vistu olas dezinfekcijas šķīdumā un sadalam sastāvdaļās - baltums un dzeltenums. Pēdējam pievienojam 10 ēd/k cukura ( šī nav diētiska recepte)
- dzeltenumu liekam mikserēties- es improvizēju līdz 1/2 stundai. Var iet saklāt kādas 4 gultas, var izmazgāt 2 istabiņas pa šo laiku.
-------------------- atgriežamies virtuvē- skats uz mikseri- o, labi, viss vietā- mikseris nav pametis satīvu, sienas ir okey un olas dzeltenuma daudzums ir gaisīgs un daudz...
Tagad gan sākam prtocesu bez novirzēm no mērķa----
- izmirkušo želantīnu ūdens peldē šķīdinam ( katliņā ieleju ūdeni, uzlieku uz plīts un ielieku krūzi ar uzbriedušu želantīnu)- karsējam līdz želantīns izkusis, pa reizei apmaisam- graudiņi pazuduši, procesa beigās nepārliecinātajiem - izkāst caur sietiņu... var uzreiz jau pie saputotajiem olu dzeltenumiem.----- perfekti... - nu tagad nevajadzētu nekur aiziet- savādāk olu dzeltenums atdzisīs ar iemaisīto želantīnu un nebūs viegli te ko pievienot(te man reizēm misējas).
- putojam 0,5 l saldā krējuma (vēlams Dundagas izlejamo- kas patiesi ne reizes mani nav pievīlis).
- putojam olu baltumu- (lai labāk varētu saputot pievienojam šķipsniņu sāls). Abiem pēdējiem cukurs jau pēc dzīves pieredzes un intuīcijas daudzuma. Var arī nelikt. Olu baltumam cukuru nevajag likt putošanas sākumā- var neputoties stingrās putas.
Un noslēdzošajā fāzē- saputotajai olu dzeltenumu+ želantīna masai (padzisušai)pievienojam saputoto saldo krējumu- maisam ar putu slotiņu(nekādus mikserus), pievienojam saputoto olu baltumu un apmēram 50-100g kokosriekstu skaidiņu... - izmaisam ar putu slotiņu un "metam"iekšā ledusskapī.
Procesa beigā paaicinam kārumniekus- izlaizīt bļodas un putojamās slotiņas, mikseri laizīšanās brīdī vēlams neieslēgt, tāpēc iesaku atvienot no kontakta ligzdas...
Pasniedzam ar dzērveņu, jāņogu ķīseli.
Tad nu reizi defektu pārvētām par - efektu-
kamēr biju kaut kur "aizbizojusies" izkausētais un olu masā iemaisītais želantīns bija sācis cietēt un samaisot bija jūtami želantīna burbulīši krema masā... kā glābjam situāciju? -
- esmu iebērusi Lāču rīvmaizi un pagatavojusi rupjmaizes kremu, bet labāks rezultāts ir- pieberot kokosriekstu skaidiņas- nu tā ...
Viss no sākumā ir tā-
- "iemērcam" želantīnu 3 ēd/kar ūdeni- tā lai var brīvi izmaisīt ~ 150ml.
Kamēr "šis"mirkst... nomazgājam 10 vistu olas dezinfekcijas šķīdumā un sadalam sastāvdaļās - baltums un dzeltenums. Pēdējam pievienojam 10 ēd/k cukura ( šī nav diētiska recepte)
- dzeltenumu liekam mikserēties- es improvizēju līdz 1/2 stundai. Var iet saklāt kādas 4 gultas, var izmazgāt 2 istabiņas pa šo laiku.
-------------------- atgriežamies virtuvē- skats uz mikseri- o, labi, viss vietā- mikseris nav pametis satīvu, sienas ir okey un olas dzeltenuma daudzums ir gaisīgs un daudz...
Tagad gan sākam prtocesu bez novirzēm no mērķa----
- izmirkušo želantīnu ūdens peldē šķīdinam ( katliņā ieleju ūdeni, uzlieku uz plīts un ielieku krūzi ar uzbriedušu želantīnu)- karsējam līdz želantīns izkusis, pa reizei apmaisam- graudiņi pazuduši, procesa beigās nepārliecinātajiem - izkāst caur sietiņu... var uzreiz jau pie saputotajiem olu dzeltenumiem.----- perfekti... - nu tagad nevajadzētu nekur aiziet- savādāk olu dzeltenums atdzisīs ar iemaisīto želantīnu un nebūs viegli te ko pievienot(te man reizēm misējas).
- putojam 0,5 l saldā krējuma (vēlams Dundagas izlejamo- kas patiesi ne reizes mani nav pievīlis).
- putojam olu baltumu- (lai labāk varētu saputot pievienojam šķipsniņu sāls). Abiem pēdējiem cukurs jau pēc dzīves pieredzes un intuīcijas daudzuma. Var arī nelikt. Olu baltumam cukuru nevajag likt putošanas sākumā- var neputoties stingrās putas.
Un noslēdzošajā fāzē- saputotajai olu dzeltenumu+ želantīna masai (padzisušai)pievienojam saputoto saldo krējumu- maisam ar putu slotiņu(nekādus mikserus), pievienojam saputoto olu baltumu un apmēram 50-100g kokosriekstu skaidiņu... - izmaisam ar putu slotiņu un "metam"iekšā ledusskapī.
Procesa beigā paaicinam kārumniekus- izlaizīt bļodas un putojamās slotiņas, mikseri laizīšanās brīdī vēlams neieslēgt, tāpēc iesaku atvienot no kontakta ligzdas...
Pasniedzam ar dzērveņu, jāņogu ķīseli.