Decembris 2010   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Posted by [info]signe on 2009.12.08 at 14:20
Mazliet par pirti un dažām procedūrām -
Daži ieteikumi – ļoti labi lai panāktu labāku sviedrēšanos – pirms vai arī sēžot uz lāvas paturēt kājas karstā ūdenī, tēju uzlējumā, mēs dažreiz izmantojam kadiķu uzlējumu- brīnišķīgs pretmikrobu un pretsēnīšu līdzeklis.
Parasti ar eļļu pievienošanu pie uzlejamā ūdeņa akmeņiem neaizraujos – nevar zināt vai konkrētā smarža cilvēkam patīk – Varētu būt – eikalipts- Sen pazīstams kā labs līdzeklis pret saaukstēšanos, gripu un angīnu, tam ir baktericīda un pretvīrusu iedarbība. Lai nerastos jautājumi - eļļas dabīgas (Stabu ielā – 73 – 9)… tur arī ekoloģiskas preces un informācija mājas lapā, tur arī pabeigti aromaterapijas kursi…
http://ezoterika.lv/index.php?part=&part2=&us=1599252572&lng=lv&lnch=1
Iegādājoties eļļas, jāpievērš uzmanība etiķetei, uzraksts "pure essential oil" liecina par dabisku produktu.

Pirts slotu mērcu siltā ūdenī.

Uz akmeņiem lej verdošu ūdeni un met nedaudz (30-50 gramus ik reizi), bet vairākas reizes.

Jau sen nediskutēju par vēlamo pirts temperatūru - … daži uzvedinoši jautājumi – un viss – 100 grādus no manis negaidiet - mums ir slapjā pirts.

Ziepju vietā var izmantot sāli sajauktu ar sodu, tas arī ir dabīgs skurbis – pie mums atrodams pie dušas.

Mazais pirts baseins tiek pildīts katram klientam (pēc pasūtījuma), bieži vien to izmanto vairāk pieredzējuši pirtī gājēji – ūdens tajā ir vēss – sākot no + 4- + 10 grādi, tas ir dzīvs ūdens - netiek attīrīts un hlorēts.

Kad cilvēks izsvīdis t.i., no organisma izdalījušās kaitīgās un liekās vielas, āda sāk sevī iesūkt mitrumu, kas atrodas uz ķermeņa. Šo brīdi var lieliski izmantot, lai savam organismam dotu ko vēl labāku un palutināt to ar medu. Tam piemīt antiseptiskas īpašības, kas aizsargā poras, jūsu āda kļūs gludāka un samtaina kad ķermenis ir nožuvis, ierīvējiet to ar medu, minūtes desmit pagaidiet, līdz tas iesūcas. Tad var doties pērtuvē kur kopā ar sviedriem izdalīsies liekais medus. Pēc tam noskalojieties un pēršanās varat uzskatīt par beigušos, bet nekādā gadījumā nemazgājaties ar ziepēm, jo viss efekts ko būsiet guvis pirts procedūru laikā būs zudis, jo poras, kuras tik ļoti labi uzsūca medu nav vairāk vajadzīgs piesārņot ar ķīmiskiem mazgāšanās līdzekļiem.
Majonēze matu maskai - ola + eļļa(pilina putojot olu) + citrons (ja ļoti sausi mati, tad apelsīns). Var atkal pievienot dažas piles rozmarīna eļļas, var likt klāt medu, avokado, banānu, mazliet meloni, balto jogurtu - kas patiks tieši Taviem matiem, tas jāatklāj mazlietiņ eksperimentu ceļā.
Medus ir ļoti labs līdzeklis - kad mati jau ir izmazgāti ar šampūnu un izskaloti, izšķīdini vienu ēdamkaroti medus pāris krūzēs silta ūdens un izskalo matus ar to. Ārā nekalo, bet izžāvē kā parasti un kārtīgi izķemmē - tas mīkstumam un spīdumam.
Pēc pirtēšanās labi būtu izmantot kādu eļļu maisījumu -
• Masāžas eļļa sievietēm - 30 ml bāzes augu eļļa (saldo mandeļu vai vīnogu kauliņu), 2 pil. bergamotes ēt. eļļa, 2 pil. koriandra ēt. eļļa, 4 pil. rožu ēt. eļļa, 2 pil. sandalkoka ēt. eļļa.
• Masāžas eļļa vīriešiem – 30 ml bāzes augu eļļa (saldo mandeļu vai vīnogu kauliņu), 4 pil. ciedra ēt. eļļa, 2 pil. vīraka ēt. eļļa, 2 pil. apelsīnu ēt. eļļa, 8 pil. sandalkoka ēt. eļļa, 2 pil. vetivērijas ēt. eļļa, 2 pil. ilang-ilang ēt. eļļa.

Nedrīkstētu aizmirst - Lavandas eļļu – Uzlabo veselību, nomierina, pastiprina domāšanu un iedvesmo mīlestībai. Mazina depresiju, harmonizē prātu un emocijas. Remdē sāpes un atbrīvo no galvassāpēm. Parasti šo eļļu izmantoju visa veida mikrotraumām un apdegumiem.

Vēl tāda pieredze – ja ir plāni mati, tad ieteicama cepurīte sēžot uz lāvas - atdzesējoties vajadzētu neaizmirst arī galvu.
Pēc pirts nevajadzētu ilgi atdzist – labi būtu silti saģērbties, jo ļoti ātri iespējams saaukstēties – „plikie” pleci pievelk vēsumu un nākošā rīta galvas sāpes nav brīnums.

Piekrītu, ka pirts ir ļoti individuāls process – un nav neapgāžamu patiesību…

Reply to this entry:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: