Kino - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
Kino

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| Filmas.lv Forum Cinemas Kinogalerija Acmefilm Rakstīt! ]

1. Feb 2006|18:31
carnival
man laikam ir jāsāk no pašām saknēm, jo tagad saprotu, ka nevien tava spriešana ir nepareiza, tev arī nav ne mazākās nojēgas par linču.

pirmais ko teikšu tev ir jāatminas uz mūžīgiem laikiem, jo tā ir patiesība. tātad - linčs spēlē uz masām, un par viņi to profesionālāk dara tikai retais. visa linča būtība ir tik dziļa ierakšanās popkultūrā un tik laba popkultūras izpratne, ka daži viņu maldīgi notur par kaut ko elitāru. linčs nav elitārs, linčs vienkārši ir ar ļoti asu redzi un izcilu izpratni apveltīts kinodarbonis.

otrais ko tev teikšu ir tas, ka tev ir jāpiedomā pie savas domu gaitas pirms tu kaut ko pasaki.

a)no teikuma "mana mīļākā grāmata ir meistars un margarita" nevar izsecināt gandrīz neko. grāmata tiešām ir tāda, kas var aizraut gan nepieredzējušu, gan pieredzējušu lasītāju, grāmata tiešām ir apzīmogota ar brendu, kas to par mīļāko grāmatu var likt saukt arī cilvēkiem, kuri to pat nav lasījuši, bet tas ir tikai viens no mazticamajiem variantiem. atceros, ka manai māsai šī grāmata bija mīļākā grāmata kaut kad nosacītā bērnībā (14-15 gados). turpretim no teikuma "mani besī tas piedūriens pie linča, tas pats variants kas "meistars margarita mana mīļākā grāmata" gan var izsecināt vienu lietu - teikuma autors mēģina izdarīt secinājumus no teikuma, no kura tamlīdzīgus secinājumus nemaz izdarīt nevar, tātad cilvēkam kaut kas nav kārtībā ar spriešanas spējām.

došu piemēru no kā kaut ko var izsecināt "nīčes zartrustats ir ļoti iespaidīga grāmatiņa!" (ņemts iz dzīves). lūk, te var redzēt, ka cilvēks neorientējas, jo nemaz nav uzrakstījis pareizu darba nosaukumu, un lieto nevajadzīgas mīlināmās formas.

b)tas, ka pieminēju, ka pati izplūsti novazātās klišejās nenozīmēja, ka es runāju par kaut kādiem tur pozas otrajiem vai n-tajiem līmeņiem. tā bija piebilde, kas pastiprināja izteikuma satura jēgu, nevis fundamentāls visa izteikuma pamats, ja vēlreiz izlasīji, noteikti sapratīsi.

c)zinu, ka nebiji domājusi to līdz galam nopietni, bet tomēr teikums "tu saproti, tev es ticu, tu esi mākslinieks." arī ir pilnībā garām. domāju, ka lieki teikt, ka tas vai cilvēks ir vai nav mākslinieks nevar pateikt pilnīgi neko par to cik labi viņš saprot vai nesaprot linču, šis teikums arī visus nemāksliniekus automātiski noliek tālākā starta pozīcijā, kaut gan tam nav pilnībā nekāda pamata.

----------------

tagad pēdīgi varu piebilst kaut ko tavas kārtējās klišejas "prātiņš jau tev ir labs, nevajag tik tā saspringt, baby" stilā. tad nu tā - teja, esmu par tevi dzirdējis gandrīz tikai labas atsauksmes, tāpēc lūdzu nesabojā manu priekšstatu ar nospiedošu glupību, labi?
Link Read Comments

Reply:
No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.