Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

No algas izdzīvot

Diena, 03.09.2005.

"Vaira Vīķe-Freiberga: no algas grūti izdzīvot

(..)"Bet tiesa, ja man būtu jādzīvo tikai no savas prezidenta algas, man būtu pagrūti. Droši vien staigātu daudz biežāk tajā pašā kleitā nekā to daru šobrīd," teica V.Vīķe-Freiberga. Komentēdama pieņēmumus, ka oficiālos pasākumos redzētās viņas somiņas arī ir dārgas, V.Vīķe-Freiberga atbildēja, ka tās parasti pērkot izpārdošanās.(..)

V.Vīķes–Freibergas alga kopā ar līdzekļiem reprezentācijas izdevumiem pirms nodokļu nomaksas ir 2400 lati.(..)

V.Vīķes–Freibergas pērnā gada ienākumu deklarācija liecina, ka līdzās algai no Monreālas privātā pensiju fonda prezidente saņēmusi 43 247 latus, vēl saņemti peļņas procenti no akcijām un autoratlīdzība."

Diezin cik lielu pensiju Prezidente saņems no Latvijas valsts?
Un vēl sasmaidījos par tām izpārdošanām.


Diena raksta
Vaira Vīķe-Freiberga: no algas grūti izdzīvot
Gunta Sloga

Prezidentes alga kopā ar reprezentācijas izdevumiem pirms nodokļu nomaksas ir Ls 2400

"Kaut tev no algas vien nāktos dzīvot," tā savulaik teica viens no leģendārās krievu kinokomēdijas Briljantu roka varoņiem. Sūkstīšanās par nespēju izdzīvot no vienas algas pēdējās nedēļās skan arī no Latvijas policistu, skolotāju un kultūras darbinieku mutes. Piektdien viņiem pievienojās Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga. Tiesa, viņas pārstāvji tūlīt steidza taisnoties, ka valsts galvas izteikumi izrauti no konteksta un prezidente nemaz nav domājusi tā, kā tas izklausījies.

Šis izteikums V.Vīķei–Freibergai paspruka piektdienas intervijā Latvijas radio, kur žurnālists, pauzdams apbrīnu par viņas apģērbiem, jautāja, vai ar algu pietiek. Prezidente skaidroja, ka viņai visu vajadzību apmierināšanai palīdz darba izpeļņas pensija, kas tiek saņemta no Kanādas. "Bet tiesa, ja man būtu jādzīvo tikai no savas prezidenta algas, man būtu pagrūti. Droši vien staigātu daudz biežāk tajā pašā kleitā nekā to daru šobrīd," teica V.Vīķe-Freiberga. Komentēdama pieņēmumus, ka oficiālos pasākumos redzētās viņas somiņas arī ir dārgas, V.Vīķe-Freiberga atbildēja, ka tās parasti pērkot izpārdošanās.

"Prezidente neteica, ka ar algu viņai būtu par maz," pēc tam Dienai skaidroja viņas preses sekretāre Aiva Rozenberga. Valsts galva vien vēlējusies pateikt, ka viņa nevarētu atļauties visus tos daudzveidīgos apģērbus un aksesuārus, ja nebūtu papildu ienākumu. "Ja ir iespēja Latviju parādīt paspilgtinātā veidā, kādēļ to nedarīt?" jautā prezidentes pārstāve.

V.Vīķes–Freibergas alga kopā ar līdzekļiem reprezentācijas izdevumiem pirms nodokļu nomaksas ir 2400 lati. Prezidentei nav jāapmaksā tie tēriņi, par kuriem vidusmēra Latvijas iedzīvotājs atdod lielu daļu ienākumu: dzīvesvietas īre, komunālie maksājumi un transporta izdevumi.

A.Rozenberga skaidro, ka stilistu, frizieru apmaksai, apģērba iegādei prezidente tērējot savus ienākumus. Arī ēšana attiecas tikai "uz viņas ģimenes maku". Pilī visiem darbiniekiem ēst gatavojot saimniece, par ko katrs norēķinoties pats, arī prezidente. Viņa pati arī sedzot ēšanas izdevumus Jūrmalas rezidencē. V.Vīķes–Freibergas pērnā gada ienākumu deklarācija liecina, ka līdzās algai no Monreālas privātā pensiju fonda prezidente saņēmusi 43 247 latus, vēl saņemti peļņas procenti no akcijām un autoratlīdzība.

Publicēšanas datums: Sestdiena, 2005. gada 3. septembris.
Rubrika: (5. lpp.)

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.