Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

Lujāns aiziet no RD

NRA. 01.08.2005.

"Pievilti paliek tie 6487 rīdzinieki, kas pie Lujāna vārda vēlēšanu zīmēs ievilka krustiņus, un vēl tie 1718, kas viņu atbalstīja kopējā partijas sarakstā."

Ak vai, cik žēl.
Varbūt viņiem ex-vice-mērs var izmaksāt vienreizējo pabalstu?
Ak jā. Viņam paveicies, ka vēlēšanas ir aizklātas.
Eh.




Baiba LULLE
2005-08-01
Lujāns aizgājis, lai atgrieztos

Ar savu nekonsekvenci jautājumā par geju gājiena atļaušanu Rīgā Jaunais laiks izdarījis lielisku pakalpojumu savam nīstākajam konkurentam – Latvijas Pirmajai partijai. LPP bija nepieciešams tikai iegansts, lai vicemērs Juris Lujāns noliktu Rīgas domes deputāta mandātu. Tagad LPP nošāvusi vairākus zaķus reizē.

Pirms mēneša par labāku izdevību nozust no Rīgas domes J. Lujāns pat sapņot nevarēja. Tagad, iespējams, ir realizēta nedaudz vēlāk iecerētā aiziešana no domes, LPP ir perfekti pielāgojusies situācijai. Nu neviens Lujānam kā LPP lokomotīvei vēlēšanās nevarēs pārmest kristīgo principu nodošanu, to pakārtošanu politiskajai konjunktūrai, pat kalpošanu partijas radītāja Aināra Šlesera biznesa interesēm ne. Šlesers taču aicināja saglabāt koalīciju un nebalsot par Jaunā laika izpilddirektora Ērika Škapara atstādināšanu seksuālo minoritāšu gājiena dēļ, bet – vīrs un vārds – Lujāns, "apzinoties atbildību par to, ka pašvaldība ir atļāvusi seksuālo minoritāšu gājienu", aiziet. Patiesībā aiziet, lai Saeimas vēlēšanās varētu iet nevainīgs kā jaundzimušais, norobežojies no visām batālijām, dalīšanām un neizdarībām.

Aizejot no domes, partijai, protams, atstāti visi labumi, amati Rīgas domē un brīvostā, pat 10 000 latu budžets vicemēra kabineta iekārtošanai. Turklāt viņa mandāta mantotājs – pagaidām plašai publikai nezināmais Almers Ludviks, kas ir Bērnu un ģimenes lietu sekretariāta parlamentārais sekretārs, – varētu būt perfekts karognesējs pirms pašvaldību vēlēšanām deklarētajām LPP prioritātēm saistībā ar bērnu un ģimenes lietām, bērnudārzu būvniecību, jauniešu brīvā laika pavadīšanu u. tml. Vienlaikus arī partijai būs grūtāk piesienama draudzēšanās birka ar koalīcijas pagarinājumu – sarkanajiem, populistiskajiem žuravļoviešiem, kas noturēja Škaparu. Lai gan pašreizējās Rīgas domes un valdības koalīcijas partijas izceļas ar savstarpēju neiecietību un publisku kritizēšanu, atrašanās ārpus šiem veidojumiem LPP nākamo vēlēšanu lokomotīvei arī atraisa mēli konkurentu pelšanai, tādējādi arī pilnīgāk tiktu izmantots partijas priekšsēdētāja runu resurss. Jāteic, tie tādi stratēģiski partijas apsvērumi, no kuriem gan vēlētājam nekāda labuma nav, un nez vai tie garantēs kārtējo reitinga straujo uzpumpēšanu. Pievilti paliek tie 6487 rīdzinieki, kas pie Lujāna vārda vēlēšanu zīmēs ievilka krustiņus, un vēl tie 1718, kas viņu atbalstīja kopējā partijas sarakstā.

Šķiet, profesionālo saraksta lokomotīvju problēmai nepieciešami arī juridiski risinājumi, lai vēl vairāk nekaitinātu vēlētājus, kas sakopo pēdējās uzticības vai cerības paliekas politiķiem, nobalso par savu favorītu, kurš, ievilcis pāris cilvēku amatos, paceļ cepuri un aiziet uz labākiem politisko medību laukiem. Tautas partija gan vēl marinē likumprojektu un kalkulē, vai izdevīgi ļaut uz Saeimu startēt pašvaldību domniekiem, nenoliekot deputāta mandātu. Taču par jau ievēlēto deputātu atbildību un saistībām nostrādāt nolīgtos četrus gadus runāts netiek – cilvēktiesības taču paredz aiziet no darba! Viss tiek atstāts vēlētāju vērtējumam.
</small>

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.