Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

Par sievietēm politikā

LETA, 28.05.2006.

Ir divi sliekšņi, kuriem sievietēm ir grūti tikt pāri - nokļūšana kandidātu sarakstā un vēlētāju izvēle.

Sievietēm, kuras jau darbojas politikā, ir jāiztur dubulta slodze - vienlaikus jābūt gan dekoratīvām, gan konstruktīvām un profesionālām.

Sievietēm Latvijas politikā tiek piedāvāti tā saucamie protokolārie amati, kamēr vīrieši pieņem lēmumus par ekonomiku un finansēm.

Budžeta līdzekļu sadale būtu jāskata no dzimumu līdztiesības perspektīvas, atzina Saeimas priekšsēdētāja.

LETA
Sieviešu iesaistīšanos politikā kavē vairāki faktori
Publicēta: 17:43 28.05.2006.

Rīga, 28.maijs, LETA. Sieviešu iesaistīšanos politikā kavē vairāki faktori, šonedēļ secināja diskusijas "Dzimumu līdzsvars politisko lēmumu pieņemšanas procesos" dalībnieces.

Sociālantropoloģe Aivita Putniņa norādīja, ka ir divi sliekšņi, kuriem sievietēm ir grūti tikt pāri - nokļūšana kandidātu sarakstā un vēlētāju izvēle.

Savukārt sievietēm, kuras jau darbojas politikā, ir jāiztur dubulta slodze - vienlaikus jābūt gan dekoratīvām, gan konstruktīvām un profesionālām, jo politiķis "pēc definīcijas ir vīrietis", norādīja sociālantropoloģe.

Vietu sarakstos nosaka divi resursi - atpazīstamība un finanses. Daloties savā pieredzē, uz to norādīja arī īpašu uzdevumu ministre sabiedrības integrācijas lietās Karina Pētersone (LC). Politiķe atzina, ka sievietei vispirms ir jāpanāk ietekme savā partijā un jaunās partijās to izdarīt ir vieglāk.

Kā norādīja Pētersone, vīrieši neliek šķēršļus sievietēm politikā, bet sievietēm ir psiholoģiskas barjeras, pieņemot spēles noteikumus, agresivitāti, tradīcijas un stereotipus.

Sievietēm Latvijas politikā tiek piedāvāti tā saucamie protokolārie amati, kamēr vīrieši pieņem lēmumus par ekonomiku un finansēm, atzina ministre.

Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa (JL), runājot par politiskajiem spēles noteikumiem, sacīja, ka ir svarīgi nevis pieņemt spēles noteikumus, bet gan tos mainīt. Katra sieviete politikā var kaut ko ietekmēt, bet, lai izdzīvotu, sievietēm ir jāapvienojas.

Savukārt Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre (ZZS) norādīja, ka sievietēm ir svarīgi piedalīties lēmumu pieņemšanā un īpaši būtiska ir laicīga iesaistīšanās.

Pēc viņas teiktā, "vājais punkts ir budžeta pārdale, kur sievietēm nav nekādas ietekmes. Vīriešus politikā vieno korporatīvās saites, kuras ir tieši saistītas ar pieeju finanšu resursiem." Budžeta līdzekļu sadale būtu jāskata no dzimumu līdztiesības perspektīvas, atzina Saeimas priekšsēdētāja.

Ūdre norādīja, ka visas sievietes, kuras darbojas politikā, saskārušās ar diskrimināciju.

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.