Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

Par politisko sportu?

Hmm, LNT diktore piesaka sporta ziņas, Traubergs gatavs vēstīt par aktualitātēm, kad pēkšņi parādās uzraksts "191 diena līdz vēlēšanām" un skatītaju uzrunā Jaunups, Emsis, Bērziņš un Šlesers.. hmm.


Diena (22.03.2006.) par šo raidījumu pirms trim nedēļām: "Raidījumam nav nekādu titru, nav zināmi tā autori, producenti, tas vien jau liek domāt, ka raidījums nav tipisks televīzijas produkts"

Diena
Par analītisku uzdots LNT raidījums drīzāk rada aizdomas par slēptu Lemberga politisko reklāmu
Indulis Balmaks

Vai Ventspils mēram Aivaram Lembergam būtu jāpiedalās Saeimas vēlēšanās? — šādu jautājumu centās uzdot raidījums, ko nesen rādīja LNT kanālā uzreiz pēc vakara ziņām, tā radot iespaidu par ziņu turpinājumu, kaut ziņu dienests noliedz, ka būtu tā autori. Kaut tas esot iecerēts kā "viedokļu apkopojums", Dienas aptaujātie eksperti raidījumu sauc par neobjektīvu, jo bez slavas vārdiem A.Lembergam pretējais viedoklis neparādās. Tas liek domāt, ka politiskā reklāma tiek pasniegta kā ziņas.

Aizdomas pamatotākas dara LNT izvairīgās atbildes uz jautājumiem un pretrunīgi sniegtā informācija par raidījuma autoriem. Šo gadījumu sola izvērtēt Nacionālā radio un televīzijas padome, jo ēterā neesot pieļaujami slēptās reklāmas gadījumi, Dienai sacīja padomes priekšsēdētāja vietniece Ingrīda Stroda.

Raidījums "210 dienas līdz vēlēšanām", kas bija redzams svētdien, 12.martā, pēc vakara ziņu bloka beigu titriem tieši pirms komercziņām, bija noformēts līdzīgi tām, taču netika pieteikts arī kā apmaksāta reklāma. Raidījuma sākumā tiek pieteikts, ka pastāvot liela intriga, vai Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle un A.Lembergs kandidēs vēlēšanās. Tiek solīta analīze, taču tālāk par A.Šķēli kā deputāta kandidātu vispār netiek runāts, turpretim visi intervētie glaimo A.Lembergam. ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis un pats A.Lembergs katrs gari uzstājas pat divreiz, un pozitīvi par A.Lembergu izsakās vēl vairāki politiķi.

Viens no sižetā redzamajiem, kas pozitīvi izsakās par iespējamo A.Lemberga kandidēšanu Saeimas vēlēšanās, ir deputāts Artis Kampars (JL). "Viņš jau sen ir politikā. Būtu tikai godīgi, ja viņš pats nāktu un kandidētu," raidījumā saka A.Kampars. Dienai viņš apstiprināja, ka patiešām tā teicis, taču arī piebildis, ka A.Lemberga kandidēšanu vērtē negatīvi. Šī piebilde no sižeta ir izgriezta.

LNT ziņu dienestā Dienai noliedza, ka viņi būtu sižeta autori. Tika ieteikts par šo jautājumu sazināties ar Mediju tilta sabiedrisko attiecību konsultanti Eviju Ansonsku, kas sākotnēji apgalvoja, ka raidījumu sagatavojis LNT ziņu dienests, taču vēlāk savu pozīciju mainīja, sakot, ka to veidojis "LNT žurnālistu un radošais kolektīvs". Taču konkrētus cilvēkus viņa nosaukt atteicās.

Tas šķiet dīvaini arī ekspertiem. "Raidījumam nav nekādu titru, nav zināmi tā autori, producenti, tas vien jau liek domāt, ka raidījums nav tipisks televīzijas produkts," saka mediju eksperte Anda Rožukalne par to, kāpēc, viņasprāt, tas drīzāk izskatās pēc komentāra, nevis objektīva un neitrāla skatījuma uz notikumiem politikā.

"LNT reaģēs uz Saeimas vēlēšanu kontekstā aktuāliem notikumiem," skaidro E.Ansonska, atsakoties minēt, kad un par kādu tēmu varētu būt nākamais raidījums. Taču politikas analītiķe no Delnas Līga Stafecka saka, ka "nedēļā, kad raidījums tika demonstrēts, bija patiešām visai daudz [aktualitāšu], taču par tām netiek runāts vispār". Neraugoties uz pēdējo nedēļu politiskajām kaislībām, vairāk šāds raidījums LNT nav demonstrēts.

Lai raidījums būtu objektīvs, visiem viedokļiem būtu jāatvēl vienāds laiks, jābūt parādītiem visiem argumentiem un katra argumenta visām šķautnēm, saka A.Rožukalne. Šajā gadījumā "var teikt, ka raidījuma objektivitāte un neitralitāte ir imitēta", uzsver mediju eksperte. Tādēļ būtībā raidījums maldinot skatītāju.

Publicēšanas datums: Trešdiena, 2006. gada 22. marts.
Rubrika: (5. lpp.)

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.