Ar gaišu skatu uz LV politiku
kabinets
.. ::..:::.

Citāts
Tēvzemietis Imants Kalniņš sacīja, ka viņa balsojumu noteicis veselais saprāts, bet Jānis Straume uzticējies I.Kalniņa saprātam.


Diena, 25.11.2005.

February 2010
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28

Skaitītājs
hackers counter system

Valdības genocīds

Apollo.lv, 03.10.2005.

"Tā kā mūsu valdība izvērš apzinātu genocīdu pret savas valsts iedzīvotājiem, aicinu valdību labprātīgi doties uz Matīsa cietumu un pavadīt tur savas dzīves atlikušās dienas!"

Apollo
Jānis Mucenieks: 1. oktobra piketa pret nabadzību atbalss
Jānis Mucenieks, valsts pārvaldes eksperts
Pirmdiena, 3. oktobris (2005) 07:27

Sestdien Doma laukums bija pārpildīts ar sešiem tūkstošiem nabagu no visas valsts! Uzskatu, ka tas ir tikai sākums plašākiem protestiem pret valdošās koalīcijas noziedzīgo darbību, kas vērsta pret savu tautu.

Latvijas Krimināllikuma 71. pants skaidro, ka genocīds ir tīša darbība nolūkā pilnīgi vai daļēji iznīcināt kādu sociālu grupu, tīši radot tai tādus dzīves apstākļus, kas pilnīgi vai daļēji šos cilvēkus fiziski iznīcina. Sods par šādu rīcību ir mūža ieslodzījums vai cietumsods līdz divdesmit gadiem. Tā kā mūsu valdība izvērš apzinātu genocīdu pret savas valsts iedzīvotājiem, aicinu valdību labprātīgi doties uz Matīsa cietumu un pavadīt tur savas dzīves atlikušās dienas!

Tā kā šis Ministru kabinets ir tik gļēvs un tik tālu no savas tautas ikdienas izdzīvošanas apstākļiem, esmu pārliecināts, ka viņi turpinās izvairīties no saskarsmes ar plebejiem, jo Latvijas iedzīvotāji mūsu «varenos» interesē tikai uz vēlēšanām.

Kā pierādījumu valdības prettiesiskajai rīcībai var minēt 2006. gada valsts budžeta projektu. Viena no budžeta projekta prioritātēm 9,2 miljonu latu apmērā ir valsts pārvaldes institucionālās kapacitātes nodrošināšana. Nauda tiks ieguldīta Valsts amatu kataloga projekta realizācijai. Šāds katalogs izstrādāts, lai ieviestu valsts sektorā nodarbināto vienotu darba samaksas sistēmu. Tad atalgojums varētu sasniegt 75–80% no privātā sektora atalgojuma attiecīgajos amatos. Darba samaksas reformas ieviešana plānota pakāpeniski piecu gadu laikā, sākot ar 2006. gadu. Bez šaubām valsts pārvaldes institucionālā kapacitāte ir jāpaaugstina, taču uzskatu, ka šādā veidā tikai uzlabosies valsts sektorā nodarināto atalgojums, kas, protams, ir ļoti labi, taču šādai sistēmai ir vairāki būtiski trūkumi.

Pirmkārt, tā neuzlabos valsts pārvaldē nodarbināto personu sniegto pakalpojumu kvalitāti. Lai valsts sniegtie pakalpojumi būtu augstvērtīgas raudzes, ir vajadzīgs valsts pārvaldē ieviest privātā biznesa pamatprincipu, proti, klients (valsts pārvaldes pakalpojuma saņēmējs) ir karalis! Gluži kā privātajā sektorā arī valsts sektorā ir nepieciešama orientācija uz darba rezultātiem, nevis darba procesu. Nav noslēpums, ka, piemēram, ierēdņu saražotie papīru kalni Latvijas iedzīvotājiem ir pilnīgi vienaldzīgi, jo cilvēkus interesē birokrātu darba rezultāts, nevis veids, kādā ierēdņi atsēž savos krēslos astoņas stundas dienā un deldē bikses.

Otrkārt, jāievieš konkurence arī valsts sektorā attiecībā uz tur nodarbinātajiem cilvēkiem. Labākajiem darbiniekiem jāsaņem lielāks atalgojums, nevis vienādi ar kolēģi, kurš slinko un nepilda savus darba pienākumus.

Treškārt, valsts sektora iestāžu vadītājiem jākļūst profesionālākiem un jābūt atvērtiem padoto pašiniciatīvai un padoto racionālajiem ierosinājumiem.

From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.