P'n'P - Psihodēlija & Psihonauti.


Reply To:

Mana atbilde Latvijas "sabiedrībai" @ 00:19

[info]sick_among_pure posted in [info]drugs:

Atvainojos, esmu aizmirsis kā jālieto lj cut, jo neesmu jau pus gadu rakstījis un atmiņa saprotamu iemeslu dēļ nav mana stiprā puse):

Atbilde uz rakstu http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/370876-no_narkotikam_atkarigais_sudzas_par_terapijas_zalu_trukumu . Nezkāpēc video no 22. marta tā arī Online TV neparādās, bet tāpat es neesmu tas kurš piedalās sižetā. Mana sie3va zvanīja uz Bez Tabu, bet nesanēma atbildi, un tad es uz rakstīju veselības inspekcijai un Veselīõmas Ministrijai (kurai "piedraudēju" ar tiesu darbiem) un atbildes saņēmu nedēlas laikā (nedēļu pirms siš sižets parādijās Tautas Balsī (uz to brīdi viss jau bija kārtībā))... Bet tomēr, lūk mūsu smadzeņu izskalotas sabiedrības vērtējums (komentāri) un pēctam mana atbilde:

Komentāri (6):
valerijs 2011. g. 23. martā, 08:20
Nevajag nekādas zāles. Ar koku vajag izsist to atkarību.
Cilvēki bez rakstura un gribasspēka.
Tāpat kā datoratkarīgie un spēļu automātu spēlētāji.
Izlaisti jau no bērnības un tagad redzam sekas..
-------------------------------------------------
nu nu 2011. g. 23. martā, 09:19
Sanāk ka tas pats narkomāns tikai cita narkotika un vel valsts līdzfinansēta. UN VEL ŽĒLOJĀS!!!!.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ķilava 2011. g. 23. martā, 09:22
www.na-latvija.lv
un nekadu zalju vai samaksas....
-------------------------------------------------
skabarga 2011. g. 23. martā, 09:31
Narkomānu ārstēšanu būtu jāapmaksā no līdzekļiem, kurus iegūst, konfiscējot mantu notiesātajiem narkotiku tirgoņiem. Nepietiek līdzekļu - aktīvāk ķeriet tos, kuri tirgo šo indi un mazāk taisiet attaisnojošos spriedumus..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
zapte 2011. g. 23. martā, 10:02
katad,vainigaa jau LR valdiba,....itka valdiba lika klut par narkomaniem,pat izarsteja,....tagad vel neskiez naudu,zalu razosanai,vinu vajadzibam.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
koko 2011. g. 23. martā, 14:17
nekadas zales nav jakompense! pasi saka lietot, tagad pasi lai arstejas. alkoholikiem neviens neko nekompense . pasu vaina~! atveriet acis!

MANA ATBILDE (Es to nerakstu lai lielītos ar atbildi bet tādeļ ka pati sī sabiedrības attieksme ir problēma. Tāda kada tā ir tagad tā ir nopietns šķērslis atkarīgā ceļā uz ārstēšanos. Tā ir diskusujas vērta problēma):

No sākuma izlasiet un tad kritizējiet.

1) Esmu strādājošs cilvēks (dzimis un pabeidzis vidusskolu PSRS). Vēlāk jau neatkarīgajā Latvijā ieguvu vienu augstāko izglītību + vēl viena nepabeigta, jo vienreiz dziļi personīgu apstākļu dēļ izdarīju kļūdu... Jau padsmit gadus esmu atkarīgs no narkotiskām vielām, tai pat laikā esmu pilntiesīgs šis valsts pilsonis, kurš maksā nodokļus (par kuriem Jūs bezdarbniekus uztur);

2) Programmā esmu gandrīz piecus gadus, lai būtu sociāli pilnvērtīgs pilsonis (lai gan arī pirms tam man bija darbs (ne visu laiku) un es nezagu/nelaupīju). Ticiet man pāriet uz Programmu nav viegls lēmums un process: tas ir dārgi (dārgāk nekā visās citās Eiropas valstīs) un smagi (sākumā);

3) VALSTS NEAPMAKSā NEKO!!! Nejauciet metadona programmu ar buprenorfīna programmu. Buprenorfīna (Subutexs, Suboksons) programma ir pilnībā uz atkarīgo pleciem. Valsts nesedz neko. Citās Eiropas valstīs ārsta apmeklējums izmaksā 7 eiro, bet zāles ir pa brīvu. Mūsu "Eiropas "bagātākajā" valstī ar Eiropas "bagātākajiem" narkomāniem" tas viss (zāles+pacienta iemaksa+ceļa izdevumi) izmaksā vismaz 6 REIZES (!!!) dārgāk! Un to visu sedzam mēs, pacienti. Un nesūdzamies un no jums neko neprasām. Vienīgais ko no valsts prasām, lai zāles tiktu nodrošinātas (ne jau par velti, par 100% samaksu, ko vienmēr esam maksājuši!);

4) Mēs ne ar ko neatšķiramies no jums. Mums vienkārši no rīta ir japamet zem mēles sava deva (tikai lai nebūtu slikti, "kaifu" šīs zāles nedod) un jūs satiekot mani uz ielas (kā daudzi man pazīstami cilvēki un darba biedri) nekad nenojaustu, ka esmu atkarīgais. Es pazīstu vienas augstskolas pasniedzēju, kurš ir programmā, pazīstu labu biznesmeni, kurš ir programmā, pazīstu vienas televizijas žurnālistu, kurš ir programmā. Nevajag domāt, ka visi ir noziedznieki.

PS. Jūs tikai parādat, ka esat dumju aunu/aitu bars, kuriem valsts izskalojusi visas smadzenes nosākuma izprotiet situāciju un tad brūķējiet mutes (vai dzeriet savu šņabi un drīz ārstēsieties turpat.) Jā, un, protams, tādas patētiskas pāraides kā žīda Bergera "Kriminalinform" un daļēji arī LNT "Degpunktā", kuri visos noziegumos saskata narkomānu pirkstu - nevierns neiedomājas, ka šis cilvēks pirms tam jau bijis noziedznieks, pirms sācis kaut ko lietot).

PPS. Latvijas valdība nav vainīga? Varbūt tieši nē, bet tie, kas ar atkarību izraisošajām vielām ir uz tu jau daudzus gadus stāsta, ka narkotiku apriti kontrolē (par "jumtu" piestrādā) atsevišķi Valsts policijas bijušie vai esošie darbinieki. Man, iespējams, nav nekādi materiāli pierādījumi pēdējām minētajām aizdomām, tādeļ nevēlos nevienu apsūdzēt vai apvainot (pat ja būtu, ņemot vērā mūsu valsts policejisko iekārtu, es to nedarītu), bet pietiek paskatīties uz kliedzošo Mazā Kalna un Ludzas ielas krustojuma piemēru. Tur tirdznieciba ar apreibinošajām vielām plaukst uz zeļ gadus 15 turklāt diezgan atklāti uz ielas.. domāju, ka visi dzirdējuši par to. Tai pat laikā kvartālu tālāk atrodas policijas iecirknis. Jā, cik agrāk dzirdēts, kādu it pa laikam iesēdina, bet pārējie un jauni turpina. Protams nevar izolēt visu Rīgu, bet kas traucē savest kārtībā šādu mazu krustojumu??? Un tik daudzus gadus policijas degungalā? Acīmredzot, kāds kādam maksā (tas ir tikai mans pieņēmums, domājot loģiski). Un tā kā policija ir valsts struktūra tad arī valsts tajā ir iesaistīta... vismaz daļēji vai pastarpināti. Tādel pirms kliedzat par valsts nevainību narkomānijas problēmā, lūdzu, pirms tam drusku padomājiet....
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

P'n'P - Psihodēlija & Psihonauti.