P'n'P - Psihodēlija & Psihonauti.


Reply To:

(bez virsraksta) @ 00:39

[info]resnais_putns commented on [info]martin_ssh's post in [info]drugs:

Man turpretī škiet, ka marihuānas legalizācija ir diezgan prognozējama lieta pati par sevi. Piemēram mēs varam iedomāties ka tā palielinās lietotāju skaitu un sabiedrība varbūt kļūs nedaudz pielaidīgāka un varbūt pat tā pavājinās alkohola stingrās pozīcijas tirgū. Varētu būt arī kādas kultūras transformācijas. Neuzskatu, ka tā radikāli kautko mainīs. Pasaule ir pārāk neprognozējama jau bez kādas leglizācijas. Lai gan šis jautājums man īpaši nozīmīgs neliekas, es tomēr balsotu par.

Galīgi nepiekrītu jautājumā par halucinogēniem. Vispārīgi skatoties elastīgāks prāts varētu veiksmīgāk saskatīt struktūru haotiskā pasaulē. Cilvēcei būtu tikai noderīgi ja gudri cilvēki lietotu vairāk psihodēliķus. Psihodēliķi ir unikāli ar to, ka spēj piegādāt to lietotājam svaigas idejas. Savā ziņā tavs salīdzinājums ar krievu ruleti te varētu derēt - daudzas lodes varētu būt tukšas, jo šīs jaunās idejas atšķirās pēc to noderīguma un iespējamā pielietojuma. Tāpēc svarīgi lai cilvēks spētu atšķirt kura ideja ir noderīgāka un kurai veltīt laiku arī ārpus psihodēliskās pieredzes. Ja ideja strādā labi arī praksē to var parņemt arī pārējā sabiedrība.Tapēc psihodēliķus redzu kā katalizatoru intelektuālai, decentralizētai pasaules pārveidošanai.
Ja cilvēku prāti masveidā kļūst par informācijas kara upuriem, ja tos vada valdību un spēcīgu organizāciju propogandas mašīnas, tad sociālā transformācija, ko izraisa hierahiskās varas struktūrās neierobežotas psihodēliskas pieredzes, izskatās, kā veselīga alternatīva.

Ko tieši tu domāji ar to ruleti un gudriem cilvēkiem?
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..

P'n'P - Psihodēlija & Psihonauti.