Decembris 13., 2004


[info]optimiste14:44
Tas ir kaut kas līdzīgs NLP un pamatlicējs arī Miltons Eriksons. Lielos vilcienos runājot, atšķirība ir tā, ka Franču, jeb Eriksona hipnoze vairāk izmanto t.s. transa stāvokli mērķu sasniegšanai un formulēšanai. Vairāk strādā ar zemapziņu, nekā apziņu. Izmanto arī mērķtiecīgo vizualizāciju un pašhipnozi.

Te gan jāpiebilst, ka "hipnoze" būtu pārāk spēcīgi teikts. Pamatlicēji akcentu liek uz transa stāvokli, kad zemapziņa ir atvērta informācijai tai pat laikā cilvēks kontrolē arī apkārt notiekošo. Neatslēdzas, tā teikt, kā tradicionālajā hipnozē.

Darbošanās, tāpat kā vairums NLP tehnikās, ir pa pāriem. Arī šeit ļoti svarīgi trenerim ir izvēlēties pareizi formulētus vārdus (pozitīvā izteiksmē) un ievērot klienta vēlmes - neuzspiest savu viedokli vai situācijas risinājumu, jo viss teiktais "iet pa tiešo" uz zemapziņu.

Nu tas tā, lielos vilcienos. Jauno psiholoģiju centrā Žans Bekkio pasniedza 2 gadu programmu Eriksona hipnozē. Bija arī vairāki semināri Rīgā. Lai to praktizētu ir nepieciešama medicīniskā izglītība. Tomēr daudzus elementus no nā visa var veiksmīgi pielietot pats priekš sevis.

Read Comments

Reply


No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Domā labu! - Komentāri

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Jauno psiholoģiju centrs
NLP Centrs
Franču hipnoze

> Go to Top
Sviesta Ciba