garšaugu ETIĶIS... @ 15:41
Ja uznāk luste - pagatavo un brauc ciemos pie draugiem - kopā gatavots ēdiens garšo vislabāk!
Ar etiķi ir līdzīgi. te, lūk, padomi: 1. Garšaugu etiķa pagatavošanai vislabāk izmantot sarkanā vai baltā vīna etiķi. 2. Ja izmanto parasto 9% galda etiķi, saldini to ar cukuru! 3. Aromatizētu etiķi iegūsi, ja to pārliesi garšaugiem (estragonam, pētersīļiem, dillēm, piparmētrām, upeņu lapām u.c.). 4.Sārtu etiķi iegūsi, to pārlejot mellenēm, bārbelēm (tas laikam nav attiecināms vairs uz šo gadalaiku), galda bietēm. 5. Dzeltenu etiķi var iegūt, ja līdz 70 grādiem uzsildītam etiķim pievieno šķipsniņu safrāna. 6. Sarkans etiķis būs, ja tajā uz lēnas uguns pavārīsi sausus čili piparus. 7. Uzlejot etiķi gurķumētras ziediem, tas iekrāsosies zils. 8. Zaļas krāsas etiķi iegūsi, ja aukstam etiķim pievienosi bazilika vai pētersīļu sulu. 9. Labu ogu etiķi vari pagatavot no jāņogām, ērkšķogām, zemenēm (atkal uz vasaru attiecināma lieta). 10.Ja baltvīna etiķī pavārīsi citrona vai apelsīna miziņu, iegūsi ēdiena paskābinātāju ar šo citrusaugu garšu. 11. Etiķim, kam pievienots kāds garšaugs, vispirms izkās, tad sapildi glītās stikla pudelēs un glabā ledusskapī. 12. Var lietot vinegretiem, marinādēm, salātiem, var sajaukt kopā ar kādu no garšaugu eļļām (uz 100gr eļļas ņem divas ēdamkarotes etiķa).