Dāvanas

Patīkami Pārsteigumi


Reply To:

garšaugu eļļa.. @ 15:29

[info]pomegranate posted in [info]davanas:

Nezinu kā citi, bet es esmu pamatīgi ievākusi informāciju, idejas un materiālus dažādām, tai skaitā DIY, dāvanām. :)

Sākšu ar garšvielu eļļu pagatavošanu. Tā varētu būt superjauka dāvana kādam, kas pa virtuvi rušinās, kam patīk īpaši ēdieni, garšvielas un vienkārši smuka virtuve. Pašu eļļas pagatavošanu (lai gan nekā sarežģīta - tikai eļļa un garšvielas) esmu noskatījusi žurnālā (un to arī piedāvāju), tātad 6 padomu punkti:

1. Ar cietajiem garšaugiem rīkojies tā: ieliec olīveļļā garšauga kātiņus, uzsildi eļļu līdz 70 grādu temperatūrai, tad atdzesē. izkās eļļu, pārlej dekoratīvā pudelē un liec ledusskapī. 2. Ja ir pārliecība, ka eļļa tiks izlietota īsā laikā, pudelē var ielikt un atstāt svaigu garšauga zariņu. (Šo info jāliek klāt pie dāvanas!) Ilgāk par 3 nedēļām nevajadzētu to lietot, jo var gadīties, ka sācies rūgšanas process. 3. Mīkstos garšaugus labāk ir sablenderēt (200gr eļļas un 100 gr garšaugu), taču ledusskapī šo brīnumu var uzglabāt ne ilgāk par 2 nedēļām. 4.Garšaugu eļļu pagatavošanai rafinēta olīveļļa ir vispiemērotākā, jo to var salīdzinoši ilgāk uzglabāt. Arī pielietojums tai ir daudzpusīgāks. 5. Jebkuru garšaugu eļļu vislabāk uzglabāt ledusskapī. 6. Katrs garšaugs pirms pievienošanas eļļai ir kārtīgi jānomazgā, jānosusina un jāļauj tam nožūt.

Kur dabūt garšvielas? Te ieguvēji ir tie, kas paši podiņos audzē un kopj visādus smaržīgus smukumus. Taču, varu pastāstīt, ka Latvijā ir kāda dikti forša garšaugu tantiņa - Anna Šmite, kas eko garšvielu gardumus audzē speciāli Mārtiņam Rītiņam. Zinu, ka nopirkt tos var katrā otrajā sestdienā (nez, cik ilgi) Berga Bazārā, taču iesaku arī iemest acis eko veikaliņos, tirgū un sliktākajā gadījumā - lielveikalā. Kur dabūt eļļu? Un pudelītes? Eļļu var nopirkt dažādos pārtikas veikalos - pēc izvēles. Ir arī garšvielu/eļļu veikaliņš uz Ģertrūdes ielas, kur manītas arī visādas pudelītes. Tāpat pudelīte Hobby set veikalā (un korķus) var dabūt, var ielūkoties tajā pašā tiimari un dažos trauku veikalos. Kā iesaiņot? Pudelīti var apgleznot ar speciālām stikla krāsām, var satīt papīros, rotāt ar auduma drāniņām, lentītēm... Uhh, izdoma te var palidot. :)

 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Dāvanas

Patīkami Pārsteigumi