Dāvanas

Patīkami Pārsteigumi


Reply To:

Dāvana var būt arī kāzu dekorēšana - šoreiz par mašīnām [brīvā, garā tekstā] @ 15:06

[info]pomegranate posted in [info]davanas:

Man te kāds susuriņš prasīja padomu, tad nu es sāku rakstīt garu, garu vēstuli. Pēc tam iedomājos, ka tas var noderēt vēl kādam, jo ir taču vasara, siltais laiks, kad daudzi izdomājuši precēties. :) Šeit arī tā vēstule (kurā gan padomi par to, kā ietaupīt:

Būtībā jau dikti svarīgi - kāda tā mašīna, kādā krāsā + manuprāt, svarīgs arī laimīgo divu ietērps (piemēram, ja rozā, tad arī mašīnas rotā tas jāietver, ja ar "smagnējo - metālisko" pieskaņu, tad arī braucamo jātaisa tādu).
Bet pieņemot +/- klasisko vidējo aritmētisko variantu..
* Viena no jaukajām idejām ir rotāt ar ūdens, jūras tēmu - balts tills, balti gliemežvāki, spīdīgie akmeņi, jūras zvaigznes - bet tādā neitrālā veidā - uzsvaru liekot uz balto, viļņoto tillu un spīguļošanu - lai nav pārspīlēti (taču, ja gribās, var arī tieši uzspīlēt tematiku). Izcenojumam materiālos nevajadzētu būt lielam, jo tills nav vajadzīgs īpaši stingrs (var atrast 2 ls metrā), gliemežvāki, akmentiņi kopumā varētu izmaksāt līdz 15 Ls, spīdumi, līmes, drātis u.c. arī kopā nebūs baigi sālīti.
*Stilizētāku izskatu var panākt, izmantojot tikai lentes (pieņemot, ka baltas) - platas, šauras, caurspīdīgas, ar faktūru un bez (pārsvarā gan auduma - un tām ir jābūt maksimāli kvalitatītām) - mašīnu jārotā - velkot ar lentēm līnijas (piemēram, V- veidā no spoguļiem pa kapotu vai arī pāri pa kapotu vertikāli un pa jumtu, bagāžnieku). Ja labi sataisa, tad izskatīsies vienkārši, skaisti, stilizēti un nebūs "lielās kūkas uz mašīnas (ja nepatīk). Protams, var karināt arī pie spoguļiem.
*Var veidot līdzīgas tradicionālajām (kur ir puķu buķete), taču izmantojot citus materiālus:
*Mākslīgos ziedus (mūsdienās tie ir atrodami pat ļooooti kvalitatīvi un skaisti)
*Balti krāsotus zarus, pērlītes, spalvas
*Balti krāsotu stiepļu sirdi vai vairākas (kurā var "iekšā pildīt" visādus smukumus pēc sirds patikas) - (principā viens no lētākajiem un, manuprāt
*Stingrus audumus - tos pašus tillus un cietos audumus, veidojot mazas rozītes vai lielu ziedu, krokas - un to visu var papildināt pēc sirds patikas (cena visdažādākā - kā maciņš atļauj).
*Lieliski var veidot uz jebkuras formas (aplis, neregulāra, sird u.c.) kompozīciju no krāsainiem spoguļa gabaliņiem (ja tos izmanto ļoti daudz, tad būs padārgi, taču efekts... brīnišķīgs!!!). Spoguļa gabaliņi ir dažādos mazos izmēros un pilnīgi visās krāsās.
*Ja patīk metāliskas lietas un visam tāda noskaņa, var izmantot metāliskas caurulītes (kārtot vēlamā formā), no kurām "nāk ārā" smukumi.
*Var veidot no sausajiem ziediem (būtībā nevis ziediem, bet dažādiem materiāliem) - kokosriekstu čaumalām, dažādiem riekstiem, puķēm - visu bagātīgi klājot un krāsojot pēc vēlmēm (p.s. ir pieejami materiāli arī jau krāsoti balti) - arī nav no lētākajiem variantiem, taču izskatās diezgan pārticīgi
*Netradicionālākā variantā droši var izmantot skaistās baltās pogas un mežģīnes.
Ja taisa uz stingras pamatnes vai stingra auduma, tad "virsū likt" var būtībā jebko skaistu (vai arī neskaistu, bet smuki salikt), kas patīk.
Jāatceras, ka jāpiestiprina tā, lai nebojātu mašīnas krāsu un virsmu, taču, lai braucot smukums nekristu nost (vissarežģītāk ar sausajiem dabas materiāliem).
Vēl svarīgi, lai materiāli (tai skaitā krāsas un līmes) neiedarbotos slikti lietus, intensīvas saules, vēja laikā. [šis punkts laikam ir svarīgākais no visiem, tādēļ ar spalvām īpaši neaizrauties, jo lietū tās izskatās pretīgi].

* vēl tak taisa "gredzenu formās" - formas ir nopērkamas un var tās taisīt ar lentēm baltas, zeltītas, sudrabotas, kā nu gribas. Kā materiāls ļoti viegls un ērti lietojams. To visu var savienot ar tām pašām auduma lentēm u.c.
* un par ziediem - arī tās mašīnu buķetes var taisīt paši, ja ir kaut cik sajēga no ziediem - tikai vajadzīga īstās formas kvalitatīva slapjā oāze, daudz stiepļu - un AIDĀ! Jāizmanto gan ziedi, kas ilgi stāv un labi pārdzīvo laikapstākļus, droši var iebraukt arī kādas omas, vecmammas dārziņā, ja tur ir asparāgi, liliju lapas, pojeņu lapas, rožu lapas un varbūt pat kādi mazi stingri ziediņi - viss ir izmantojams un padara lētāku šo visu lietu - tad tik jāpiepērk klāt lielie, smukie ziedi (bet tas jādara pēdējā dienā un veikli)
Noteikti negribu ieteikt jau gatavos lenšu (no vārda "lentes" pušķus - tie ir pārāk pompozi, ja ir, piemēram atsevišķi.. un nedaudz "sit atpakaļ" 90tos, ja tas, protams, nav mērķis. Kā arī balonus - tie ir labi, taču, ja pamattēma ir balons, tad izskatīsies pēc jaundzimušā mājās vešanas vai bērnu ballītes.
Un vēl..:
*ja pasākums ir tādā brīvā gaisotnē, tad droši mašīnas rotājumam var iamantot tekstus uz pamatnēm amerikāņu stilā.
Un vēl.. (es jau droši vien palieku smieklīga)
Droši paskatieties sev apkārt - ja ir kādas mīļlietas, kas, jūsuprāt simbolizē jūsu mīlestību (dāvaniņas vai kas cits), to var droši apspēlēt arī rotājumā. Tas, galu galā, ir paziņojums sabiedrībai, ka "mēs precamies".
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Dāvanas

Patīkami Pārsteigumi