Dāvanas

Patīkami Pārsteigumi


Reply To:

dāvana - fotogrāfija.. @ 10:28

[info]pomegranate posted in [info]davanas:

Šis ir padoms, kā interesanti uzdāvināt fotogrāfijas. Jā, jā - var albūmā, var pirktā rāmīti, taču pastāv vēl daži interesanti veidi.
1.Pagājušajā gadā izveidoju dāvanu - kalendāru. Doma vienkārša (arī ātri pagatavojama) - nopērk 24us krāsainus papīrus (stingrus, bet ne pārāk biezus - vēlāk izstāstīšu - kāpēc). Papīriem jābūt 12 toņos (no katra pa diviem). Rūpīgi izplāno - kāda fotogrāfija būs uz kāda papīra, piemēram, oktobrim kā rudens mēnesim izvēlās oranžīgu papīru un pieskaņo vairākas bildes, kurās ir rudens - vnk lapas, radi, draugi uz rudenīga fona u.t.t.. Pasūta fotogrāfijas un salīmē uz viena no tiem.
Nākamis darbiņš (grūtākais) - sameklē iekš google.lv jau gatavu nākamā gada kalendāru (varbūt ir arī iespējams kāds vienkāršāks variants). Pārtulko to LV, pieskaņo LV kalendāru stilam (var taisīt arī krāsainu). Taču - iekšā neraksti visas vārda dienas u.t.t., bet gan atzīmē tos datumus, kas svarīgi tam cilvēkam, kam dāvināsi. Piemēram,es kalendāru dāvināju tētim. Tad nu tajā pašā draugiem.lv apskatījos, kurā datumā viņa kolēģiem ir vārda dienas, dzimšanas dienas, tās atzīmēju kalendārā (pierakstīju - "neaizmirsti par Andrīti", "nopērc puķi Inesei" u.c.). gatavās kalendāra lapas izdrukā un salīmē uz pārējām 12 lapām. Sanāk, piemēram, viena oranža lapa ar bildēm un otra oranža ar kalendāru.
Tālāk lapas jāaiznes "iešūt" (var to darīt arī pats - izsitot caurumiņus un sasienot ar lentīti). Šeit nu es stāstu - kāpēc nav ieteicams izmantot biezu papītu. Pagājušajā gadā es nopirku biezus papīrus, nesu iešūt (ko viņi arī iadarīja), taču verot vaļā kalendāru spirāle locījās vaļā. Nācās pārstrādāt paveikto ar rokām.
2. Līdzīgi kā kalendāru var veidot grāmatu. Iešuj lapas, salīmē bildes un zem katras bildes ieraksta kādu stāstu, pasaku, atmiņas, dzejoli, novēlējumu u.t.t. Lai fantāzija lido!
3.Rāmīti var pagatavot savām rociņām. Vai nu pērkot kartonu un griežot laukā vai arī nopērkot gatavu (koka) (vai arī tajā pašā hobiju veikalā uz Dzirnavu ielas var iegādāties kartona "pufīga" efekta rāmīšus). Ieliec bildīti, bet pašu rāmīti aplīmē ar.... krustnagliņām, kafijas pupiņām, pērlītēm, gliterīšiem, mākslīgajiem ziediem, citu fotogrāfiju fragmentiem, avīžu fragmentiem, plastmasas actiņām, drātiņām, lentītēm, audumiem, pogām, sizāliem, zariem, stikliņiem.. var nokrāsot un nolakot.. Darbojies radoši, galvenais - strādājot domā par cilvēku, kam dāvanu veido, tad viss sanāks!
4.Lieliska dāvana sanāk, ja ņem vidēja izmēra kasti, kurais izgriež vismaz vienu sānu. No žurnāliem griež ārā interjera bildītes, līmē kastes iekšpusē (kā istabu). Izgriež arī visādus citus interjera priekšmetus - lustras, puķu podus, krēslus un salīmē iekšā. Apkārt kastei līmē dārza un pagalma bildes - kokus, ziedus u.c. Iekšā izveido kartona cilvēciņu, kam pielīmē šī drauga galvu (vai izgriež visu augumu no fotogrāfijas. Doma - izveido māju savam draugam, ielīmē viņu iekšā. Var vēl sameklēt bērnu veikalos mazus trauciņus u.t.t. Īelīmēt uz "grīdas" auduma paklāju u.c. Cilvēks parasti ir ļoti priecīgs, ka tu viņam vēli šādu māju. īpaši labi izdodas, ja līmē tieši lietas, kas tam cilvēkam patīk (ar ko nodarbojas) un izmanto mīļākās krāsas.
5. Nu jau tradicionāli var pasūtīt, lai fotogrāfijas uzdrukā.. taču.. T-krekliņi, krūzītes un puzles nav vairs īsti interesanta un aktuāla dāvana. Izdomā kaut ko savādāku. Piemēram - ja māki labi šūt, uzdrukā bildi uz auduma un no tā uzšuj kaklasaiti. Vai jostu. Var fotogrāfiju uzdrukāt uz zeķēm (taču pirms tam uzzini zeķu sastāvu, lai tās karstumā nesačokurojas). Arī uz apakšbiksēm (starp citu - uz bokseršortiem izskatās labi). Bildes var sašūt kā ielāpus gandrīz uz katra apģērba (cepures, šalles, biksēm). Taču ar šādu dāvanu jābūt uzmanīgam, jo ne visas bildes patiks saņēmējam, ne viss var derēt. patiesībā - saņēmējam jābūt ar diezgan labu humora izjūtu.
Taču šādā dāvanā bildē var būt attēloti ne tikai cilvēki.. var taču nofotogrāfēt kādu dabas skatu, mīļu priekšmetu u.c.

Vēl par fotogrāfijām - kaut kas vēlāk.
 

Your Reply:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Dāvanas

Patīkami Pārsteigumi