vēl viens stopotāju plāniņš...

Tā nu ir sanācis, ka visumā drīz es arī dodos paklaiņot pa Eiropu kopā ar [info]aijux. Pagaidām plāniņš ir šāds: Rīga-Viļņa-Varšava-Poznaņa-Berlīne-Ķelne-Brisele-Parīze-Luksemburga-Frankfurte (lidosta)!
Lielākoties naktsmītnes ir izplānotas un sarunātas caur hospitalityclub.org vai citiem kontaktiem, taču gribējām painteresēties, vai nav kādam kādi pēdējā brīža padomi, ko noteikti vajadzētu izdarīt/paņemt/sarunāt? Nu jau ir tā stadija, kad vairs nekas labs nenāk prātā, bet brauciens jau šo piektdien sākas! :)
Varbūt kādi ierosinājumi, kas būtu noteikti jāapskata minētajās pilsētās?
Vismaz kkas...

Comments

super! prieks par jums! :))
pirmais un galvenais - ar šoferiem sveicinies viņu valodā un tikai tad mēģini izmantot angļu, krievu vai sazin kādu vēl. jo īpaši tas attiecas uz poļu šoferiem. poļi saprot krieviski, bet, ja uzreiz sāksi runāt krieviski, visdrīzāk ka izrādīsies, ka polis "neko nesaprot". Un poļu vīriešus sauc par paniem, viņiem tas patīk;) Tātad piemērs nr. 1 - ģen dobrī, pan, piemērs nr. 2 - češ, pan!
Un vēl, ja gribēsi kādam polim pateikt no kurienes esi visdrīzāk viņi domās, ka esi no Lietuvas, ja vien skaidrā poļu valodā nepateiksi ĻOTWA, kas izrunājas kā VUOTVA (v burts tā mīksti).
Par Poliju iesākumam pietiks;)
Nu paldies par info! Šito triku mēs tiešām nezinājām! :)
..taatad - poljiem divas mineetaas nacionalitaates nepatiik...
poļiem patīk poļi;)
es gan uzskatu, ka tas ir diezgan normāli, ja atrodies svešā valstī kaut uz pāris dienām, iemācīties vismaz dažus vārdus atbilstošajā valodā. cieņa zinies;)
nee nu tas, protams, ir pats par sevi saprotams..
poļi, kas pārvietojas ar mašīnām, ir tiešām forši (vismaz tie, kurus nostopēju). es gan izdarīju kļūdu un izgāju ārpus bendzīntanka teritorijas naktī, bet viss bija ok.
Tātad vislabākais stopošanas veids ir uzmākties b-tankos?

manuprāt

Jūlijs 2015

Svētdiena Pirmdiena Otrdiena Trešdiena Ceturtdiena Piektdiena Sestdiena
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Powered by Sviesta Ciba