August 2006

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Powered by Sviesta Ciba
[info]peacemaker wrote
on June 22nd, 2006 at 11:35 am

Zelts

Kat­rai le­ģen­dai ir savs sā­kums, kat­rai veik­smī­gai fran­šī­zei va­ja­dzīgs savs iz­cel­smes stāsts. „ Ja jau pat tē­vo­cis Lū­kass sa­fil­mē­ja ve­se­lu tri­lo­ģi­ju par Dār­ta Vei­de­ra jau­nī­bas ga­diem, ar ko es es­mu slik­tāks?” do­mā­ja Me­tal Ge­ar sē­ri­jas tēvs Hi­de­o Ko­dži­ma (Hi­de­o Ko­ji­ma), un tā vi­ņa sa­rū­pē­tais stāsts par So­lī­dā Snei­ka bi­olo­ģis­kā tē­va un lie­lā­kā ie­naid­nie­ka Big Boss pir­ma­jiem kar­je­ras so­ļiem ne­gai­dī­ti iz­vēr­tās par vie­nu no 2004. ga­da la­bā­ka­jām spē­lēm un vi­sas sē­ri­jas spo­žā­ko pēr­li. Ir 2006. ga­da pa­va­sa­ris, un ma­es­tro ir at­pa­kaļ ar sa­va lie­lā­kā še­dev­ra uz­la­bo­tu un pa­pil­di­nā­tu ver­si­ju, sa­va vei­da Director’s Cut tri­jos ar pus­i dis­kos. At­šķi­rī­bā no ki­no-in­dus­tri­jas, kur mums re­gu­lā­ri par pa­pil­dus nau­du tiek pie­dā­vā­tas fil­mu „pil­nās ver­si­jas” ar at­pa­kaļ pie­lik­ta­jiem mon­tā­žas at­grie­zu­miem, Ko­dži­ma & par­tne­ri gā­ja uz vi­su ban­ku, jo pa­pil­di­nā­ju­mu/uz­la­bo­ju­mu skaits velk uz at­se­viš­ķu add-on un vai­rāk kā at­tais­no bū­tī­bā tās pa­šas spē­les at­kār­to­tu ie­gā­di.

 

Sub­sis­ten­ce

 

Kom­plek­ta pir­mais disks, Sub­sis­ten­ce, sa­tur Me­tal Ge­ar So­lid 3: Sna­ke Ea­ter (MGS3) vi­sā tās krāš­ņu­mā. Pa­sau­li var sa­da­līt di­vās da­ļās – vie­na ir dzir­dē­ju­si, ka spē­le ir viens no no­zī­mī­gā­ka­jiem pro­jek­tiem ne ti­kai uz PlayStation 2 vien - ar fan­tas­tis­ku sce­nā­ri­ju, aiz­rau­jo­šu geim­ple­ju, lie­lis­ku gra­fi­ku un mil­jo­nu da­žā­du sī­ku­mu, ku­ri at­šķir ģe­ni­ālu spē­li no vien­kār­ši la­bas, bet ot­ra pus­e ir spē­lē­ju­si MGS3 un pil­nī­bā pa­rak­stās zem vi­siem ap­gal­vo­ju­miem. Sā­pes, cie­ša­nas, sa­viļ­ņo­jums, dus­mas, bai­les, no­žē­la, līdz­jū­tī­ba, lep­nums un prieks – Sna­ke Ea­ter nav jā­spē­lē, bet jā­iz­dzī­vo, un, vien­reiz pa­mē­ģi­not, tā pa­liks at­mi­ņā uz vi­siem lai­kiem. Tā­dēļ tā vie­tā, lai vel­reiz dzie­dā­tu sla­vas dzies­mas, ap­ska­tī­si­mies, kas tad īs­ti ir mai­nīts Sub­sis­ten­ce ver­si­jā.

 

Lie­lā­kā at­šķi­rī­ba (un lie­lā­kā veik­sme) ir jaun­ā ka­me­ra. At­šķi­rī­bā no „pa­ras­tā” MGS3 (kā arī vi­siem pā­rē­jiem Me­tal Ge­ar), kur ka­me­ra al­laž at­ra­dās top-down po­zī­ci­jā, šeit to ir ie­spē­jams pie­ka­bi­nāt Snei­kam tie­ši aiz mu­gu­ras, a la Sems Fi­šers, no kā spē­le ie­gūst vien­kār­ši ne­iz­sa­kā­mi – vairs ne­kā­du pār­slēg­ša­nos first-per­son re­žī­mā lai no­tē­mē­tu vai vien­kār­ši ap­lū­ko­tu ap­kār­tni. As­kē­tis­ki no­ska­ņo­tie pil­so­ņi var tur­pi­nāt iz­man­tot ve­co ka­me­ru, ta­ču vi­ņi, kā vien­mēr, būs ma­zā­ku­mā. Jaun­ā ka­me­ra ir pir­mais mē­ģi­nā­jums pirms Me­tal Ge­ar So­lid 4, kur tā būs šā­da pēc no­klu­sē­ju­ma.

 
Kā nā­ka­mais nāk pa­vi­sam jaun­u ka­muflā­žas kos­tī­mu kom­plekts, kā arī ve­se­las se­šas grū­tī­bas pa­kā­pes (ori­ģi­nā­lā bi­ja trīs), no ku­rām pē­dē­jai dots no­sau­kums Eu­ro­pe­an Extreme. Kā zi­nāms, at­šķi­rī­bā no sissy ame­ri­kā­ņiem, Eiro­pā dzī­vo ti­kai pa­ši eks­trē­mā­kie gei­me­ri – spē­le mo­men­tā­li ir ga­lā, ko­līdz Snei­ku pa­ma­na kaut viens no ie­naid­nie­kiem (pa­mē­ģi­ni nu iz­ej). Pirm­ā dis­ka bo­nu­sus no­slēdz De­mo The­ater, ku­ra ie­spē­jams vēl­reiz no­ska­tī­ties jeb­ku­ru no spē­les ār­prā­tī­gi dau­dza­jām kat-scē­nām. Un, tā kā tās vi­sas iet re­āla­jā lai­kā un uz spē­les dzi­ņa, ir ie­spē­jams pa­spē­lē­ties ar gal­ve­nā va­ro­ņa iz­ska­tu, ie­tēr­pjot to zi­nāt­nie­ka uni­for­mā vai kā­dam aģen­tam aiz­lie­nē­tā smo­kin­gā.

 

Per­sis­ten­ce

 

Ot­rais disks, Per­sis­ten­ce, ie­tver se­vī vi­sus gal­ve­nos iz­de­vu­ma bo­nu­sus, un kā pir­mais nāk piln­tie­sīgs multiplayer re­žīms! Pirms pār­is ga­diem tīk­la MGS šķi­ta kā sap­nis (vai drī­zāk kā­da ne­nor­mā­la fa­na mur­gi), ta­ču te tas ir, mū­su priek-šā. De­at­hmatch, Te­am De­at­hmatch, Res­cue (vie­tē­jais Hos­ta­ge Res­cu­e), Cap­tu­re the Frog (pro­tams, CTF) un Sne­aking re­žīms (kur vie­na spē­lē­tā­ja va­dī­to Snei­ku me­dī vi­si pā­rē­jie) ir brī­vi spē­lē­jams caur Sony On­li­ne ser­vi­su. Div­pa­dsmit pie­eja­mās kar­tes (bal­stī­tas uz spē­les lī­me­ņiem) ir la­bi sa­ba­lan­sē­tas da­žā­dam spē­lē­tā­ju skai­tam, bet la­bā­ka­jās multiplayer tra­dī­ci­jās jeb­ku­ra se­si­ja ir pil­nī­bā kas­to­mi­zē­ja­ma – se­si­jas/-u il­gums, skaits, re­žī­mu se­cī­ba, spē­lē­tā­ju skaits, pie­eja­mie ie­ro­či un viss pā­rē­jais, ko mēs jau esam pie­ra­du­ši sa­gai­dīt no kriet­nas daudz­spē­lē­tā­ju kom­po­nen­tes. Starp ci­tu, arī pa­ši Ko­ji­ma Pro­duc­ti­ons dar­bi­nie­ki ne­re­ti re­dza­mi on­li­ne ma­čos.

 

Kā nā­ka­mais bo­nuss nāk Rie­tu­mos ofi­ci­āli ne­kad ne­pub­li­cē­tas pirm­ās di­vas sē­ri­jas da­ļas – Me­tal Ge­ar un Me­tal Ge­ar 2: So­lid Sna­ke, ori­ģi­nā­li iz­nā­ku­šas uz 8-bit MSX plat­for­mas. Abas spē­les ir auten­tis­kas līdz pē­dē­jam pik­se­lim, un in­te­re­sen­ti bei­dzot var uz­zi­nāt, ar ko tad viss sā­kās. To iz­da­rīt pa­lī­dzēs pa­vi­sam svaigs an­glis­kais tul­ko­jums.

 

An­tī­ka­jai vēs­tu­rei se­ko nā­ka­mais bo­nuss, kurš no­saukts par Boss Mo­de. Do­mā­jams, ka no­sau­kums vi­su iz­sa­ka, un pa­tie­si – ša­jā re­žī­mā tiek pie­dā­vā­tas cī­ņas ar vi­siem Sna­ke Ea­ter bo­siem. Ta­ču, tā vie­tā, lai vien­kār­ši ie­mes­tu spē­lē­tā­ju pie bo­sa, tam tiek pie­dā­vā­ta iz­vē­le – pie­beigt bo­su ar no­teik­tiem ie­ro­čiem, ie­ro­be­žo­tā lai­kā vai ci­tiem no­sa­cī­ju­miem. Lie­lis­ka ie­spē­ja vēl­reiz iz­bau­dīt lie­lis­kās MGS3 bo­su cī­ņas, ku­rām se­ko vēl ori­ģi­nā­lā pa­ma­nī­tais mi­ni-ga­me/pa­ro­di­ja Sna­ke vs. Monkey, kur Sneiks cī­nās pret Ap­e Es­ca­pe iz­mu­ku­ša­jiem mēr­kaķē­niem.

 

Un kā pie­de­va vi­sam nāk Sec­ret Theater, kur ie­spē­jams no­ska­tī­ties da­žā­dus jaut­rus video, ku­ros spē­les vei­do­tā­ji pa­ro­dē un iz­smej spē­les va­ro­ņus un no­ti­ku­mus, kā arī sla­ve­no E3’2005 jo­ku video, ku­rā Rai­dens no MGS2 iz­mi­sī­gi cen­šas ie­ņemt sē­ri­jas gal­ve­nā va­ro­ņa vie­tu. Vi­si šie video pie­eja­mi arī spē­les ofi­ci­āla­jā mā­jas­la­pā.

 

Pie tam tie­ši Per­sis­ten­ce disks ļauj sa­vie­no­ties ar PSP spē­li Me­tal Ge­ar Acid 2, lai Sna­ke Ea­ter uz­ņem­tos ek­rān­šā­vi­ņus va­rē­tu ap­lū­kot ar Acid 2 kom­plek­tā nā­ko­ša­jām 3D bril­lēm.

 

Existence

 

Kom­plek­ta tre­šais disks, Existence, spē­ļu in­dus­tri­jai ir kaut kas pil­nī­gi jauns. Ta­nī var at­rast vai­rāk ne­kā trīs stun­das ga­ru fil­mu, ku­ra ir sa­mon­tē­ta no spē­les fil­mi­ņām, pa­pil­di­nā­tām ar jaun­ām ainām, jaun­u sau­ndtre­ku un aiz­kad­ra bal­si, ku­ra sa­velk ko­pā no­tie­ko­šo uz ek­rā­na. Tā­de­jā­di mēs va­ram vēl­reiz iz­bau­dīt Sna­ke Ea­ter – šo­reiz kā piln­met­rā­žas da­to­ra­ni­mē­tu fil­mu, pie tam tie­ši tā­du, kā­du to ie­ce­rē­jis tās re­ži­sors, Hi­de­o Ko­dži­ma. Un, ņe­mot vē­rā to, ka spē­les rul­lī­ši jau tā bi­ja ki­ne­ma­to­grā­fis­kas kva­li­tā­tes, ap­vie­not tos piln­met­rā­žas fil­mā bi­ja pa­tie­si lie­lis­ka ide­ja! Ša­jā pa­šā dis­kā at­ra­dī­siet arī nu jau le­ģen­dā­ro Me­tal Ge­ar So­lid 4 TGS’05 trei­le­ri, kurš lai­kam kal­po kā mu­di­nā­tājs ie­gā­dā­ties PlayStation 3. Šis disks gan pie­ejams ti­kai spē­les Li­mi­ted Edi­ti­on ver­si­jā.

 

Tie, kas spē­li ie­priek­špa­sū­tī­ja ASV vei­ka­los, sa­ņē­ma arī ce­tur­to dis­ku, ku­rā at­ro­das do­ku­men­tā­lā fil­ma Me­tal Ge­ar Sa­ga: Vo­lu­me 1. 35 mi­nū­tes ga­rais video stās­ta par vi­sām sē­ri­jas da­ļām, un sa­tur in­ter­vi­jas ar pa­šu Ko­dži­mu un ci­tiem spē­les vei­do­tā­jiem. Lai gan šo dis­ku ie­gā­dā­ties nav ie­spē­jams, ne mir­kli ne­šau­bos, ka vai­ru­mam mū­su la­sī­tā­ju to sa­mek­lēt ne­sa­gā­dās ne­kā­das grū­tī­bas...

 

No­bei­gu­ma vie­tā

 

Ce­rams, ka viss ie­priekš­mi­nē­tais Jūs pār­lie­ci­nā­ja, ka Sub­sis­ten­ce nav ne­kāds do­ub­le-dip, bet gan pil­nī­bā iz­de­vies mē­ģi­nā­jums lie­lis­ku spē­li pa­da­rīt vien­kār­ši ide­ālu, un ir sa­vas ce­nas cie­nīgs. Ja Jūs jau esat spē­lē­ju­ši Sna­ke Ea­ter, un Jums tas pa­ti­ka, tad, vis­drī­zāk, Sub­sis­ten­ce jau at­ro­das Jū­su plauk­tā, bet, ja vēl ne­esat... ko, el­lē ra­tā, Jūs vēl gai­dat?

Sergejs "[iCE2]" Timoņins


(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: