kopiena dzīves izklaidīgajiem
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Monday, November 28th, 2011

    Time Event
    7:23p
    I.daļa
    Cirslītis mājupceļā nolemj papildināt pārtikas krājumus un piestāj lielveikalā, kas atrodas pēc apmēram divām trešdaļām ceļa. Pa ceļam uz rimčiku viņa uzmanību piesaista kāds veikals ar paziņojumu par lielām atlaidēm, tādēļ viņš maina kursu, braši dodoties tajā iekšā. Ejot garām zagļu signalizācijas statnei, viņam prātā iešaujas, kā reiz vienā citā veikalā viņam bija pīkstējis e-talons makā, un automātiski piesit ar roku pie kabatas, kurā parasti atrodas maks. Protams, lai konstatētu, ka tā vietā kabatā ir senās latvju dievības Amakatanau sveiciens :> Laikam šajā brīdī cirslītim ir ļoti apjukusi sejas izteiksme, jo tuvējā pārdevēja sākt virzīties viņa virzienā, acīmredzami vēloties piedāvāt sava veikala pakalpojumus. Cirslītis fiksi iztausta pārējās kabatas, pārtrauc acu kontaktu ar pārdevēju, kura tagad arī izskatās apmulsusi (tagad cirslītim ir žēl, ka viņš neredzēja savu sejas izteiksmi šajā laikā), apgriežas par 180 grādiem un dodas ārā no veikala tikpat noteiktā gaitā, kā ir tajā ienācis.

    II.daļa
    Fiksi piemetis, ka maku pēdējoreiz ir redzējis darbā uz galda, cirslītis piešķiļ pelēko kumeliņu, ieslēdz wāzi, lai samazinātu iespējas nonākt policijas iecirknī personības noskaidrošanai, un rullē atpakaļ uz darbu. Taču arī uz darba galda, kā arī plauktos un atvilktnēs, cirslīti sagaida sveicieni no Amakatanau. Pavadījis dažas sekundes necenzētās pārdomās, cirslītis iedomājas, ka nez kādēļ varētu būt ielicis maku somā, atkal aizslēdz kabinetu un, valdīdams vieglu satraukumu, dodas atpakaļ uz auto, kur somas kabatā arī tiešām atrod maku, kurš ir uzticīgi mērojis ar cirslīti visu šo ceļu. Noņurdējis "Duma galva neliek kājām miera," cirslītis sēžas auto un dodas atpakaļ uz veikalu iepirkties.

    III.daļa
    Šādā aizraujošā veidā pakāsis kādu stundu laika un apmēram latu benzīnā, cirslītis vairs nebrīnās, ka veikalā aizmirst nopirkt divas lietas, bet vienu pamanās pazaudēt starp plauktu un kasi - acīmredzot tā palikusi groziņā un uz šo brīdi gan jau ir citu groziņu saspiesta pavisam plakana. "Tas nekas," mierina sevi cirslītis, "ar mani viss ir kārtībā, pie vainas ir vētra un ceturtā laikprognoze," domādams, ko lai tādu dara, lai maksimāli izvairītos no riska sačakarēt vēl kaut ko.

    << Previous Day 2011/11/28
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba