Padoms Vācelis


Protams, ka atkal par pasēm un dokumentiem. @ 11:45 am

[info]digna:

Nu, pirmkārt jau jāsaka, ka pazaudēt visus personu apliecinošos (un citus) dokumentus ir pilnīgi stulbi un tas rada daudz un dažādas problēmas.

Tāpēc glabājiet savus dokumentus rūpīgi un obligāti kādā citā vietā glabājiet to kōpijas, jo, kā izrādās, tās var ļoti noderēt!
 

Pazaudēta pase, kā dābūt jaunu. Un dzimšanas apliecība. @ 01:45 pm

[info]digna:
Prāts: identitātes krīze
Skan: swh rock

Tātad,
ja cilvēks nonācis tik briesmīgā situācijā, ka nav ne pases, ne dzimšanas apliecības, tad uztraukumam nav īpaši liela pamata, jo, izrādās, ja tiek cauri visām muļķībām, dumībām un nepatiesajām informācijām (tie birokrātu kantori viens par otru nemaz nezin, kas kam un priekš kam ir vajadzīgs), tad jārīkojas sekojoši:

Pase.
Jāizmērī savs augums, jādodas uz PMLP, jāraksta iesniegums ar paskaidrojumu, kāda hrena pēc un kur tā pase ir pasējusies un viss. Un jāgaida. Uz jautājumu par pases kōpijas līdzi ņemšanu PLMP atbild: "Lūdzu, ņemiet līdzi dokumentus, kas atvieglos Jūsu identifikāciju.".
Ja pacietības un laika ir gana, tad jāmaksā 20 Ls un jāgaida apmēram 20 darbadienas,
ja pacietības un laika un naudas pietiek četrām (patiesībā - piecām) d-dienām, tad 30 Ls,
bet, ja laika un pacietības nav nemaz un naudas gana, tad var samaksāt 40 Ls un jauno pasi savā īpašumā iegūt jau trešajā darbadienā.

Pēc kāda laika jāsagaida savā pastkastē ielūgums uz administratīvās komisijas sēdi un jāsaņem savs administratīvais protokōls (var tikt cauri ar brīdinājumu vai arī būs jāmaksā kaut kāda soda nauda). Uz to sēdi var arī neiet, bet var arī aiziet (es vienreiz jau aizgāju un man par to nekas nebija).

Dzimšanas apliecība.
Ņemam pasi, ja pases nav, uztaisām (Skat. augstāk.). Ja ir tas sūds ar fotogrāfiju (ko izsniedz ārzemju vēstniecības pases nozaudēšanas gadījumā), tad var iet ar  to. Dodamies uz dzimtsrakstu nodaļu, kurā ir reģistrēta mūsu dzimšana, rakstām iesniegumu, uzrādām pasi (vai to tur, ar fotogrāfiju, to pagaidu izziņu), pagaidām mazliet un saņemam jaunu dzimšanas apliecību (nu, stundas laikā apmēram, laikam).

Ja vajadzīgā dzimtsrakstu nodaļa ir tālu, slinkums braukt un laika arī dafiga, tad šo lietu var nokārtot arī pa pastu, bet lai uzzinātu, kas tieši tur jāsūta, lūdzu piezvaniet uz jums vajadzīgo nodaļu un pavaicājiet.

 

Padoms Vācelis