Zuzannas domas - Bulgārija [entries|archive|friends|userinfo]
Zuzanna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Bulgārija [9. Okt 2023|12:38]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pāris vārdos - bijām Nessebarā,Sunny Beach, drusku sajūta kā ceļojot laikā - uz LV deviņdesmitajiem.
Ir gan nabadzība, gan traka bagātība. Un korupcija.
Ir nenormāli daudz vēstures un muzeji un diezgan forši, interaktīvi.
Pirmo reizi pēdējo desmit+ gadu laikā saindējos ar pārtiku. Bet godīgi sakot- oficiants centās mani atrunāt, es tikai neuztvēru mājienu. Tā nu 24 stundas negulēju sauļošanās krēslā, bet svīdu gultā un pie poda.
Es nez vai vēlreiz brauktu uz Sunny Beach pie jūras gulēt, bet uz Sofiju un pilsētām ar vēsturi - ļoti labprāt.
Izmantojiet Waze, ja paši ar mašīnu brauksiet, tur asfalta ceļi kalnos mēdz būt baisi izdangāti, un tad labi, ka iepriekš zini, ka vajag lēnāk un prātīgāk. Mēs uz divām dienām noīrējām mazu mašīnīti un bez Waze pāris vietās būtu normāli ieberzušies nepatikšanās.
Vēl aizgāju uz hammam procedūru SPA par 60 eur - tas bija brīnišķīgi. Divas stundas Aļina mani putoja, mazgāja, skrubēja un masēja. Kad īpaši palūdzu rokas pamasēt, viņai izdevās atslābināt rokas tā, kā nevienam masierim līdz šim. Pie viņas ietu vēl un vēl.
Nākamgad Bulgārija pievienosies euro zonai - varbūt dārdzība pieaugs līdzīgi kā Horvātijā, kas būs traki vietējiem iedzīvotājiem bez "Eiropas" algām.
Man ļoti patika tas kultūras mikslis - slāviskais, balkānu, turciskais, ebreju. Tagad arī daudz ukraiņu un krievu mašīnas redzēju. Ļoti garšīgi dārzeņi un augļi, bet nemāk pārdot gardus ēdienus ar tiem.
Kopumā patika, brauktu vēl, bet ar beibēm, bez vīra - viņam tie deviņdesmito gadu izgājieni sit pa smadzeni.
Linkir ko teikt?

hackers counter system