Tāds

Apr. 16., 2008 | 11:40 am

bagāts cilvēks ar, manuprāt, tipisku dzīves stāstu. Bērnībā nebij turīgs cilvēks. Pēc viņa vādiem bērnībā bij nabadzīgs. 13 gadu vecumā mazais bagātais vīriņ izdomāja sākt pelnīt. ticiet vai nē viņam tas izdevās. tā nu strādājis dažādās darba vietās, pat valsts ierēdnis ir bijis. Visur, pēc viņa nostāstiem, ir labi pelnījis un mācījis parādīt savu raksturiņu tā, lai saprastu, ka nebūs pakļāvīgs šunelis. pirms apmēram pieciem gadiem nolēma izveidot savu reklāmas firmu.
Firma ir ok, bet uz doto brīdi strādā reāli pa nullēm. pašam gar to tā īsti nekādas karošanas nezināk. ir panācis, ka visi darbinieki strādā arī bez viņa klātbūtnes un firmas darbība notiek arī viņam tās dzīvē aktīvi nepiedaloties. Tāpēc laikam atvēra jaunu firmu ar diviem veikaliem. otra pagaidām strādā pa mīnusies, tāpēc tas ir tagad viņa rūpju bērns.
ar viņu ir saistīts vēlviens stāsts, kas atklāj draugu atiecības darbā.
bērnībā, kad viņš bij nabags pretējā mājā dzīvoja ģimene, kas nodarbojās ar tulpju biznesu, kas tajā laikā bij laikam ienesīgs, jo viņi esot bijuši turīgi. Tā nu mazais bagātais vīriņš un mazais draugs, no tulpju ienesīgās ģimenes, lamājās pāri tulpju laukam viens uz otru. abiem toreiz bij 5 gadi. pagāja laiks un bagātais vīriņš ar mazo draugu sadraudzējās. viss bij ok. tomēr tulpju biznes izrādījās nav vairs tik ienesīgs cik agrāk, tāpēc sanāca tā ka naudas sāka trūkt. Bagātais vīriņš tajā laikā būdam uzņēmējs piedāvāja bērnības draugam darbu. viss bij ok. Mazais draugs darba laikā sadauzījis 4 mašīnas. par ceturto firmas vārdā bagātais vīriņš pieprasīs atlīdzību. Tomērmazais draugs par esot bijis firmas dvēsele. ar visiem vienmēr komunicējis, praktiski kā sirds, kas visus kustina. viņa dzimšanas diena vienmēr esot bijis gandrīz kā valsts svētki un, šai dienai tuvojoties, visi darbi esot pakārtoti šim notikumam. viss jau ir jauki. bet cilvēkiem nezinīšiem, bagātais viriņš par draugu stāstīs kā par sliktu cilvēku, kas īpaši laikam strādājis nav, piedzēries un sadauzījis mašīnu. slikt darbinieks. tā vispār var dzirdēt par jebkuru aizgājušu viņa firmas darbinieku!
pats daimons kā cilvēks ar divām sejām. prmajās reizēs redzos liekas lāga zellis ar nepiespiestu dzīves veidu. tomēr ieskatoties dziļāk protams atkalāja arī šī cilvēki mīnusiņi. patiesi pat nevar īsti pateikt viņa īpašības, jo tur vajag laiku. patiesībā mētajas no lietas uz lietu, kas to interesē un ir aktuāla dotajā brīdi.
man liekas, ka tam ar vajadzētu patreiz būt arī viss. citādi rakstot par viņu es ieplūdīšu filozofiskās domās, kas tad galīgi šim cilvēkam nepiederas.

Ieskatos | iemuldēt | Add to Memories