Neprātīgā saprāta balss - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
09:36

[info]windrider

[Link]

Pirms dažām dienām noskatījos kārtējo Latvijas simtgades filmu ''Homo Novus'', lai gan tāda paša nosaukuma grāmatu pabeidzu lasīt tikai vakar.

Apmēram pusi filmas bija tāda ''WTF'' sajūta, bet kad pieradu pie apzināta radītās 30. gadu kinovalodas un aktierspēles, tad palika labāk. Daudzi jau to ir teikuši un arī es pievienojos tam, ka filma ir vizuāli skaista. Galvenokārt apģērbu un vides dēļ. Tomēr sižets ir diezgan saraustīts un reizēm grūti uztverams. Nezinu kā to uztvēra cilvēki, kas romānu nav lasījuši, bet pat man brīžiem bija grūti izsekot darbībai. No Eglīša romāna ir paņemtas atsevišķas būtiskākās epizodes, bet daudzas svarīgas detaļas, kas palīdzētu labāk izprast kontekstu un varoņu attiecības vispār nav minētas. Rezultāta daudzas epizodes rada vairāk jautājumu nekā atbilžu par varoņu rīcības motīviem. Neiztika protams bez dažu jaunu varoņu ieviešanas vai tik radikālās esošo pārveidošanas, ka tas faktiski ir uzskatāms par to pašu. Bet nu bez tā jau neiztiek praktiski neviena literāra darba ekranizācija. Arī filmas nobeigums ir ievērojami ''pasaldināts'', bet arī to var saprast.
Kopumā jau publika smējās un aplaudēja, tātad laikam filma patika.
Man gan radās iespaids, ka filmas veidotāji vairāk gribēja parādīt 30. gadu Latvijas ''zelta laikmeta'' mākslinieku dzīvesveidu, bohēmu un sadzīvi nekā ekranizēt Anšlava Eglīša romānu. Tomēr tas, ka filma apzināti veidota pēc 30. gadu holivudas komēdiju standartiem, ar precīziem tā laika rekvizītiem un arī aktierspēli padara to par diezgan unikālu Latvijas kino gabalu. Rezumējot visu vienā teikumā: forma un izpildījums izcils, saturs - nu tā...

Ja nu kādam vajag paskatīties treileri: https://www.youtube.com/watch?v=f8w_V8kNzvM
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Powered by Sviesta Ciba